Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150

Konu, 'Kamışlar' kısmında 43595 tarafından paylaşıldı.

1. alestaolta

alestaolta Abdurrahman Yolcu

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim Ercan ve Özgürcan beyler affınıza sığınarak birkaç sorum daha olacak dediğim gibi biz buralarda 50 gr ve 100 gr arasında kurşun kullanıyoruz sizce 50-100gr(M) atarlıyımı yoksa 80-150gr(MH) atarlısınımı almam lazım.Bu kamışta ip misina kullanabilirmiyim birde tavsiye edebileceğiniz beni hem istavritte hemde çinekop avında yormayacak kaliteli bir makine tavsiyesinde bulunabilirmsiniz ileride spin kamışta almayı düşünüyorum şimdi alacagım makineyi hem bu avlarda hemde spin avında kullanabilirmiyim cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

2. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Önce kamış ile ilgili bilgi vereyim; bulunduğunuz avlakta kullanacağınız kamışın atarı, o avlakta ihtiyacınız olan ağırlık ne ise ona göre almanızdır. Bizim bahsettiğimiz kamışın atarı 80-150gr. Yani kullanacağınız ağarlık minimum 80gr., maksimum 150 gr. olmalıdır. Bu tarz karbon malzemeden yapılan kamışlardan tam performans almanız için atar değerlerinde kullanmanız gerekmektedir. Şu durumda daha önce de yazmış olduğum gibi minimum 90 gr. ağarlık takarak bu kamışı kullanabilirsiniz. 50gr. bu kamış için hafif gelecek ve yeterli performansı alamayacaksınız. Ancak çok uzağa atmadan mesela karagöz, eşkina gibi yakın yerde bulunan balık avlarında tabii ki kullanabilirsiniz.

Makine olarak hem spin hem beklemeli av türünde size tavsiye vermek istemiyorum. Çünkü her iki av disiplininin de kendine has özellikli makineleri var.

İstavrit çinekop gibi balıklar için büyük kafalı bir makine olmasını tavsiye edebilirim. Balığı açıktan alacağınız için, çekerken sarışı hem güçlü hem de sizi yormayacak cinsten olmalı. Bu sebeple surf yani konik kafa makine kullanmanızı tavsiye ederim. Atış yaptığınızda surf makinelerde misina, makaranın konik olması sebebi ile minimum sürtünme sayesinde hızlı boşalacaktır. Bu da size uzağa atış konusunda avantaj sağlar.

Orta halli, abartı olmayacak makine için sitede bir çok konu mevcut. Ama Daiwa modellerini ben beğeniyorum. Bu esasında ne kadar bütçe ayıracağınız ile ilgili bir şey. Bu yüzden sitedeki konuları bir okuyun ve bu makinelerin fiyatlarına internetten bakarak karar verin.

Spin av için ise 30'luk makineleri önerebilirim. Mesela orta halli Okuma Trio 30'luk makine işinizi gayet de görür. Ben de kullanıyorum ve güzel bir makine. Güçlü ve dayanıklı, büyük balıkları dahi zorlanmadan alabiliyor. bunun yanında bir çok marka model mevcut. Bu biraz da sizin ayıracağınız bütçeye bağlı.

Her iki makineye de ip misina sarmanız açıkcası atış mesafeniz, balığı hissetmeniz, balığı çekerken istediğiniz gibi aksiyon vermeniz, spin avlarda sahteye aksiyon vermeniz açısından size kolaylık sağlar. Her ne kadar ip misinalar karışıyor, kullanımı zor dense de bence gayet kolay naylon misinadan bir farkı yok. Bu yüzden ben genelde hep ip misina kullanıyorum. Ayrıca istavrit-lğfer familyası için yapacağınız avlarda da makinenize saracağınız örgü misina, uzağa atma hususunda size kesinlikle avantaj sağlayacaktır. 0,10-0,12mm bir örgü misina ile yapacağınız atışlarda gayet uzak mesafelere ulaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

3. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Önce kamış ile ilgili bilgi vereyim; bulunduğunuz avlakta kullanacağınız kamışın atarı, o avlakta ihtiyacınız olan ağırlık ne ise ona göre almanızdır. Bizim bahsettiğimiz kamışın atarı 80-150gr. Yani kullanacağınız ağarlık minimum 80gr., maksimum 150 gr. olmalıdır. Bu tarz karbon malzemeden yapılan kamışlardan tam performans almanız için atar değerlerinde kullanmanız gerekmektedir. Şu durumda daha önce de yazmış olduğum gibi minimum 90 gr. ağarlık takarak bu kamışı kullanabilirsiniz. 50gr. bu kamış için hafif gelecek ve yeterli performansı alamayacaksınız. Ancak çok uzağa atmadan mesela karagöz, eşkina gibi yakın yerde bulunan balık avlarında tabii ki kullanabilirsiniz.

Makine olarak hem spin hem beklemeli av türünde size tavsiye vermek istemiyorum. Çünkü her iki av disiplininin de kendine has özellikli makineleri var.

İstavrit çinekop gibi balıklar için büyük kafalı bir makine olmasını tavsiye edebilirim. Balığı açıktan alacağınız için, çekerken sarışı hem güçlü hem de sizi yormayacak cinsten olmalı. Bu sebeple surf yani konik kafa makine kullanmanızı tavsiye ederim. Atış yaptığınızda surf makinelerde misina, makaranın konik olması sebebi ile minimum sürtünme sayesinde hızlı boşalacaktır. Bu da size uzağa atış konusunda avantaj sağlar.

Orta halli, abartı olmayacak makine için sitede bir çok konu mevcut. Ama Daiwa modellerini ben beğeniyorum. Bu esasında ne kadar bütçe ayıracağınız ile ilgili bir şey. Bu yüzden sitedeki konuları bir okuyun ve bu makinelerin fiyatlarına internetten bakarak karar verin.

Spin av için ise 30'luk makineleri önerebilirim. Mesela orta halli Okuma Trio 30'luk makine işinizi gayet de görür. Ben de kullanıyorum ve güzel bir makine. Güçlü ve dayanıklı, büyük balıkları dahi zorlanmadan alabiliyor. bunun yanında bir çok marka model mevcut. Bu biraz da sizin ayıracağınız bütçeye bağlı. Mesela basettiğimiz Okuma kamış ile ben beklemeli-yemli levrek-minekop avında kullanıyorum bu makineyi.

Her iki makineye de ip misina sarmanız açıkcası atış mesafeniz, balığı hissetmeniz, balığı çekerken istediğiniz gibi aksiyon vermeniz, spin avlarda sahteye aksiyon vermeniz açısından size kolaylık sağlar. Her ne kadar ip misinalar karışıyor, kullanımı zor dense de bence gayet kolay naylon misinadan bir farkı yok. Bu yüzden ben genelde hep ip misina kullanıyorum. Ayrıca istavrit-lüfer familyası için yapacağınız avlarda da makinenize saracağınız örgü misina, uzağa atma hususunda size kesinlikle avantaj sağlayacaktır. 0,10-0,12mm bir örgü misina ile yapacağınız atışlarda gayet uzak mesafelere ulaşacağınızdan emin olabilirsiniz.

4. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
  5. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 1165 - Okuma Raw 1155 - Okum Trio 40s
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Özgür kardeşim çok güzel açıklama yapmış sağolsun. Bende 390 - 80-150 gr var her türlü avda kullanabileceğim kadar hafif yani ben çok sevdim seviyorumda,eşim çok rahat hiç yorulmadan kullanıyor. Makinam spin i in okuma trio 40s. Beklemeli avlar için de okuma Raw 1155 her iki makinamda da ip örgü mısına kullanıyorum. Haa bu arada bu kamışın yüzükleri inoks malzeme çok hoş.
    Size bu kamıştan çok hoş keyif alacağınızı söylüyebilirim.
    Hatta şöyle bir anımı anlatayım. Cumartesi akşam Kilitbahir kalesi önünde eşim oğlum ve kızım ailcek avda idik takımlarımızı attk Remigton 180 tripod umuza koyduk sohbet ediyorduk bir beyefendi geldi gecenin karanlığı ki adam benim kamışlarımın markasını makinalarımı saydı bana şaşırdım ve başladık sohbete dediki ben istanbul avcılarındanım buralarda bu takımları ilk kez sende görüyorum nasıl kim yönlendirdi sen çok balık alırsın dedii ki başladık çekmeye ve sohbete de devam ettik. Dedimki benim ustam Sevgili Vedat ABAYOĞLU dur o yönlendirdi dedim ve arkadaş beni birdah tebrik etti ve gittiler.
    Yani olay şu iyi takım iyi av çünki ben her gittiğimde bunu yaşıyorum.
    Saygılarımla.

6. alestaolta

alestaolta Abdurrahman Yolcu

Arkadaşlar cevablarınız için çok teşekkür edrim.Okuma Trio 55s makinayı almayı düşünüyorum hem sağlamlık hemde hafif olması için birde kaçlık örgü ip ve kaç metre sardırmam gerekir birde marka tavsiye bulunabilirseniz çok memnun olurum çoık teşekkür ederim arkadaşlar şimdiden.

7. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    0,12 bence yeter. 250mt.-300 mt'lik hazır olarak satılıyor. Nette fiyatlarına bakıp, bütçenize göre birini seçebilirsiniz.

8. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 1165 - Okuma Raw 1155 - Okum Trio 40s
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    http://www.avmarketi.com/asp/product/168320/Kendo-100-Dyneema-250-mt-Beyaz
    Ben bunu aldım çok memnunum ıslanmıyor vede kuşgözü düğüm olmuyor,tavsiye edebilirim.
    Not:bu mısına ve 12 adet sahte mi Sexgili Ustam Vedat ABAYOĞLU İstanbul dan beğenip alıp getiriverdi bana. Sahtelerimi daha deniyemedim sabırsızlıkla sezonu bekliyorum ammaaa şunuda söylüyeyim kii bazen sahtelerimi çıkarıp çocuk gibi oynuyor inceliyorum buna inanın.
    Balık işi ap ayrı bir Sevda bence.