okuma compressa 3.90 100-200 hakkında

Konu, 'Kamışlar' kısmında lemodella tarafından paylaşıldı.

1. electronico

electronico levent

Güzel bir kamış almışsın hayırlı olsun.Denedikten sonra görüşlerini buradan bildirirsen memnun olurum.

2. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000

teşekkürler bu pazar bogazda olacagım ılk denemelerımı pazar aksamı paylasırım levent abi

3. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    Hayırlı olsun güle güle zevkle kullanın.
    Parçalı olması çok iyi tek sıkıntı taşıması :eek:

Kullanım sonuçlarını bekliyoruz.

4. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    seyfi abi kapalı boyuyla arasında 15 - 20 cm gibi bi fark var teleskopikte sığmıyo bagaja parçalıda :) pazar akşamı görüşlerimi yazarım..görüşmek üzere

5. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tekrar Merhabalar bugün kamışı deneme fırsatım oldu kullandığım ağırlıklar bir kaç atış 150 gram eh zorlanmadan attı 75 ve 100 gramda sorunsuz atışlar yaptım av yaptığım ağırlık 50 gram istavrit normal şartlarda balıkları saymam gerekirken akıntısız yerde fakat his olarak bana hiç birşey yaşatmadı sağır kaldı...tek güzel yanı ağırlığı ve esnek olması yemli avlar için saygılar.. bu fiyata tatminkar parçalı salina size tavsiyen alırken mutlaka kendiniz bir kaç kez takıp sökün benim kamış bugün alt tarafı ayrılmadı boğazdan karaköye kadar camdan dışarı çıkararak götürdüm ve yenisi ile değiştirdim hala sökmeye çalışıyorlardır :) saygılar

6. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bugün bir kez daha anladım shimano bu işin mercedesi :) bundan sonraki ürünlerim kesinlikle shimano olucaktır :(

7. furunotr

furunotr Haluk

Hemen karar vermeyin; 3 parça olanın ağır işler için olduğunu teleskobik olanının keyfini ve hassasiyetini vermeyeceğini zaten yazmıştım... Eğer ülkemizde bulunabilirliğini de gözönüne alırsak kamışların Mercedes'i Shimano değil Italcanna'dır bence... Elbet Shimano'da yabana atılamaz ancak biraz sert karaktere sahiptir bazı modelleri...
    Okuma'da teleskobik olanların en düşük modelini yani Compressa'yı deneme fırsatım oldu ve aslında ucuz ve düşük model diye hiç ilgilenmiyor iken çok güzel bir ürün olduğunu da anlama imkanına sahip oldum... Zorlanmadan gayet mesafeli atışlar yapabiliyorsunuz ve hassas bir kamış; sert kamış isteniyor ise serisindeki yüksek modeller tercih edilmelidir bence... Ancak öyle çok yumuşak bir kamış da değil tatlı bir yumuşaklığı var ve çapari ile yemlide rahatlıkla kullanılabilir bir ürün... Hatta rapalada da kullanılabilir gibi geldi bana.... Kullanıcıyı yormayan üzmeyen bir kamış...

Bu esnada ülkemize yeni giriş yapmış olan Okuma'nın Surf grubundaki tüm ürünleri inceledim ve işçilikleri ile alakalı hiçbir kusur bulamadım... İlerleyen zamanlarda da dayanıklılıkları hakkında fikrimiz olacak şüphesiz...

8. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Umarım ben yanılıyorumdur fakat bugün ayrılmama sorunu beni iyice soğuttu
    inşallah kullandıkça beni yanıltır..teşekkürler

9. electronico

electronico levent

Yorumların için çok teşekkürler Ümitcim sağolasın.

10. furunotr

furunotr Haluk

Kamışı monte ederken veya sökerken parçaları çevirerek değil; direkt olarak takıp sökmeniz lazım; yoksa sıkışma kaçınılmaz... Ayrıca atış stilinize bağlı olarak kamış parçalarında kullanım esnasında dönme sorunu oluşursa yine sıkışma problemi ile karşılaşırsınız... Yine de bu problem oluştuğunda 2 kişi usturuplu bir biçimde çalışarak söküp takma yapabilirsiniz.... Ayrıca kamış parçaları çok sıkı ise yine çok ince bir zımpara ile ölçülü bir şekilde zımparalayarak bu sorunu giderebilirsiniz... Zımpara işine dikkat edin eğer dozu kaçırırsanız kamış yalama olur...

Daha önceki atış stilim ile benim kamışta hafif dönme ve buna bağlı olarak kamışta sıkışma yaşanıyor (bir şekilde vakum yapıyor) ve 2 kişi kamışı sökebiliyor idik; atış stilini değiştirince ben tek başına ve rahat bir şekilde sökebiliyorum...