takımın gayet güzel ve uyumlu olmuş bu takımla çok rahat sazan avlaya bilirsin. sazan avı çok kolay olur klasik 3 lü dip oltası veya mantarlı olta kullanırız. yem ise hamur mısır solucan başta gelir kısacası 3 lü dip oltasına tak mısırı salla göle tak oltaya bir zil bekle sazanı http://www.avmarketi.com/asp/group/345/505-TAD-IGNE-GRUBU (2 numara) http://www.avmarketi.com/asp/product/10577/50182-OWNER-IGNE-KAHVERENGI( 2 numarası) owner çok kaliteli ve pahalı fakat mustad da piyasadaki çoğu iğneden iyidir şimdiden rastgele eğer merak ettiğin birşey olursa özelden at
Sonunda makinayı alıp inceleyebildim. Makina ilgimi çektiği için ayrıntılı yorumladım. Olumuz tarafları; Makinada ilk önce özelliklerinde 15 kg drag drencini sorgulamak için ana miline ve dişlilerine baktım. Kötü denemese de açıkçası beni tatmin etmedi. 15 kg gibi yüksek draglı makinalar oldukça iddialıdır. Makinada bu güveni bulamadım Açıkçası bu makinayla 15 kg direnç uygulayan bir balıkla mücadele etmek istemezdim. Okumanın drag direnç testlerini nasıl yapıyorlar bilemem ama şahsi fikrim çok çok 7-8 kg. lik dirençli bir makina diyebilirim. Makinanın en büyük dezavantajı zaten özelliklerinde yazıldığı üzere grafit gövdesi. Grafit gövdenin metal gövdelere göre tek avantajı hafifliğiyken dezavantajı yük bindiği anda belini geniş açıyla çeviren oryantel sanatçıları gibi dönmesidir. Yani 1.5kg lik bir ağırlığı kol yardımıyla çekmeye çalıştığınızda makinada kolla beraber sağa sola yamuluyor. Bunun dışında daha ziyade güçlü makinalarda görmeye alıştığımız kalın açma kapama teli yerine ince ve iddialı görünmeyen bir tel ve yüzük kombinasyonu var. Tabiki teli gövdeye bağlayan aparatlar da grafit. Bunun dışında yine ucuz makinalarda görmeye alıştığımız derin kol boşlukları da heves kırıcı. Olumlu Tarafları; Öncelikle makina görünüş olarak 65 lik değilde 80 lik makina havası uyandırıyor. Geniş açılı bir kafa, büyük bir kol, geniş hatları güven veren bir görüntüsü var. Oldukça güçlü bir makina diyebilirim. Grafit gövdenin yük binince sağa sola yamulmasını saymazsak 2-3kg arası ağırlıkla yaptığım çekme testlerini başarıyla geçti. Henüz denemesem de, açıkçası boğazda 170 gram hatta 200gram kurşunla çalışırken yormayacağını düşünüyorum. Hatta tekneden 300gram kurşunla çapariyle yada 250 gr jigle çalışırken bile bilek ağrısı yapmayacağından eminim. Ama jige 7-8 yada 10kg üstü bir balık binerse ne olur denemeden bilinmez Orasıda avcının sabrına ve maharetine kalıyor elbette. Ağırlığı 540 gram. Rapala yada çapari için özellikle önermemin nedeni bu hafifliği. Yormayacak bir makina. Aleminyum kafası gösterişsiz ama kullanışlı. Ufak darbelerle yamulmayacak gibi görünüyor. İdeal bir devri var. 4.5.1. Çekme gücüne göre bu devir çok iyi. Bir turda sardığı misina kafa doluyken 1m civarında. Rapala için yeterli. Grafit çevirme kolu ilk bakışta mide bulandırsa da halın bir malzemeden yapılmış. Ayrıca sevdiğim tarzda çok geniş açılı büyük bir çevirme kolu var. Kırmak için çabalasam da henüz başaramadım Fiyatına piyasada 48-50TL civarında satılıyor. Pazarlığa açık. elbette. Fiyat kalite performansı 4x4 lük. Makineyi inceleyinde 70-80 TL lik makina gibi görünüyor. Fiyatına göre çok iyi yani. Sonuç olarak Makina düzenli avlanan avcılara zorluklara meydan okuyan şartlara göre değil. Ama yazdan yaza tekneden avlananlar, yada Eylülden Eylüle boğazda rapala atanlar, sarıyerde arada sırada ayda - iki ayda bir çapariyle istavrit kovalayanlar ucuz ve idare edecek yedek makina arayanlar, babasına babalar gününde hediye alacaklar vs kişiler için 4x4 lük bir makina. Ama müdavim işi değil. Emir Kardeş sana LB II yolları görünüyor İmkanın elveriyorsa 30TL için LB II den vazgeçme derim. Ama onun yanina ikinci bir makina dersen kesinlikle al.
Alperen abi verdiğin bilgiler için teşekkürler. Değişik ve daha net fotolar da ekler misin ? Mesela telin ince olduğunu söylemişsin resimlerden pek seçemedim ben. Bu arada 65lik modelin drag'ı 15 kg yazıyor. Gördüğüm kadarıyla da ecusima gibi kafa yapısı var dar ve derin,surfe uygun olduğunu düşünmüyorum.
Doğrudur Aklımda 12 kg drag direnci diye kalmış. Ama bu gücü yansıtmıyor - vermiyor. Çok çok 7-8kg...
Bu fotodan baktığımda bendeki ecusima 6000likten büyük kafası var. (Önceki resimlerde farkedememiştim.) Ayrıca bu fiyata 7-8 kg bile iyi.
Gönül Dostum, Alperen can anlatımın için can-ı gönülden teşekkür ederim. Gönül umar ki böyle iddialı bir forumda makale yazar arkadaşlarımız olsun, editörler olsun. Hani şu donanım sitelerinde olduğu gibi, anakartı alır arkadaş inceler +/- yorumlar ve kullanıcılarına tarafsız bilgiler sunar, aynen sizin anlatımınız gibi. Ve biz bunlara uzak kalan kullanııcılarda sizlerin sayesinde bilgileniriz ve minnettar kalırız. Burada belirttiğine aynen katılarak 2. LB2 siparişi verdim "Emir Kardeş sana LB II yolları görünüyor İmkanın elveriyorsa 30TL için LB II den vazgeçme derim. Ama onun yanina ikinci bir makina dersen kesinlikle al." Elimde 2 tane LBII Helikopter oldu, bütçe ayarlarmarını düzenledikten sonra 2 ad. daha LBII taarruz makinesi alacağım )) Her şey için teşekkür ederim.. Saygılarımla
Olumuz tarafları; Makinada ilk önce özelliklerinde 15 kg drag drencini sorgulamak için ana miline ve dişlilerine baktım. Kötü denemese de açıkçası beni tatmin etmedi. 15 kg gibi yüksek draglı makinalar oldukça iddialıdır. Makinada bu güveni bulamadım Açıkçası bu makinayla 15 kg direnç uygulayan bir balıkla mücadele etmek istemezdim. Okumanın drag direnç testlerini nasıl yapıyorlar bilemem ama şahsi fikrim çok çok 7-8 kg. lik dirençli bir makina diyebilirim. yanlış bilgi vermek istemiyorum ama drag demek makinanın o kadar güç ile karşılaştığında otamatik olarak misina salması diye biliyorum yani15 kg. çeker anlamına gelmiyor örneğin 8 kğ. bir sazan 15 kğ. güç kullanırsa makina buna dayanamayıp misina verecektir yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim
Bilgi doğrudur. 15 kg ağırlığı bu tür makinalarla kolçevirerek kaldırmak zaten mümkün değil. Zaten özellikle drag direnci dedim. 15 kg direnç yapan bir balıkla bu makinayla mücadele etmek istemezdim dedim. İki Üç kilo arası ağırlıkla kol yardımıyla kaldırarak test ettim ve 7-8 kiloya kadar da drag direnci olur diye düşündüm dedim. Ancak genel olarak drag direnci yüksek makinaların kol çevirerek kaldırma güçleride yüksek oluyor.
Konunun özü Alperen can, Aliminyum gövde ve aliminyum koldan geçiyor herşey. İşte o zaman drag gücü artıyor, buna bağlı olarak dişlerde önemli anladığım kadarı ile.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30403 Drag Gücüyle ilgili herşey yukarıdaki linkte fazlasıyla mevcut. Drag gücü için makinanın tüm aksamı önemli. Ana mili, dişlileri, bilyalarının kalitesi, makinanın tur sayısı kısacası makinanın tümüyle kaliteli malzemeden yapılmış olması gerekiyor. Buna bağlı olarak sağlam malzemeden yapılan makinanında drag direnciyle beraber kol gücü de artıyor. Genellikle yüksek devirli makinaların kol güçleri de dragları da nispeten düşük olur. Çünkü yüksek devir elde edebilmek için daha fazla dişli sayısına ihtiyaç vardır. Örneğin 3cm çapında bir yuvarlak çark dişlisi düşünelim. Çark üzerindeki dişli sayısı artınca ana mili daha hızlı döndürerek yüksek tur elde edilir. Dişli sayısı düşünce çarkın gücü artar çark ve mil dişlileri birbirine daha sağlam tutunur devir düşer ama makinanın kol gücü ve drag direnci artar. Ayrıca genel olarak makina boyu arttıkça drag gücü de artar. Örneğin 40-50 likten 65 liğe çıkınca drag ikiye katlanır. Bu en başta ana mil ve kullanılan dişlilerin kalınlaşması ve birbirine daha iyi tutunması sayesinde olur. Bu da kol gücünü arttırır. Yani makinanın kol gücüyle drag direnci arasında doğrudan olmasada bağlantı var. Ama nadir de olsa farklı sonuçlar veren makinalar da var.