Kısık, Remixon'u getirenler, SPOT vs. servis konusunda yardımcı olurlar sanıyorum. Son dönemde bu açıdan çok dramatik iyileşmeler oldu piyasada. Heleki bunlardan birinden alırsan, sanmıyorum sorun çıksın. Ama bunlar dünya çapında aletler. Parçasını temin etmen gayet mümkün ve maliyetlerde öyle yüksek olmaz. En önemlisi, bu aletlerin parça vs. ihtiyacı olmaz pek. En fazla düşürür bir yerini kırarsan belki. Fakat hiç unutmam, eşkina vurdu, kamış havada 3-4 metre uçtu, trank diye makine kayaya vurdu. Ben olsam 3-5 kemiğim kırılmıştı. ama bir kaç çizikten başka bir şey olmadı. Hep öyle olur demiyorum ama, dünya markası olmak, hemde başa güreşen dünya markası olmak, ancak böyle durumda akılda kalacak makine yaparak olabiliyor. Gerek EMCAST PLUS, gerekse EMBLEM PRO, seri sonu modelleri. Artık üretilmiyorlar. Bu yüzden stokları tüketmek ve yeni modellere yer açmak üzere, fiyatları çok ciddi şekilde düştü. Mesele, aynı paraya EMBLEM PRO Advanced varken 2011 model, neden PRO alsın millet? Eldekini çabucak nakte çevirmek lazım, para ediyorken. İşte bu iki modelin yaşadığı durum bu. Şu anda fiyatlarına göre çok çok iyi performans veriyorlar. Eldeki stoklar bitince, unut bu fiyatlara o performansı almayı.
al bu makınayı her yola gelır cıft kalama hafıf yedek kafa http://www.sipahiler.com/main/spro_super_long_cast_lcs_555_41_bb_alu-pmu535.html
diğerleri hakkında bir fikrim yok fakat dt-60 kullanıyorum ve memnunum, balığa seyrek gidebiliyorum, tecrübem zayıf, şuan itibari ile tutabildiğim balıklar belli(genelde ufak), o yüzden daha üst segment bir ürünü imkanım olsa bile almam, skoylu'nun tabiri ile acemi, iddiasız ve gayriciddi olarak balık tutarken işimi görüyor kısacası denizdeki balık zaten belli, 40 yılda bir büyük balık gelecek diye tonla para yatıramam makinaya vs. eğer kalamayı uygun ayarlamayıp, balıkla oynamayıp, vinç gibi kullanmaya kalkarsak zaten o balığı kaçırmak bize müstahak olur.
Bakınca, Antalya'dan görüyorum seni. Orada 40kg'luk bir balık alma ihtimalin, ortalama her 40 saatte bir. Elbette her sahilde böyle olmaz, ama böyle olan yerler bolca. Bunu aklında tutarsan, faydana olur sanıyorum.
serdar bey merhaba hafta sonu piyasaya bir bakıcam, netten araştırmada stoklarda bulunabilen makinelerden hangisi için tavsiyede bulunabilirsiniz.emblem pro sitelerde rastlamadım. http://www.oltasepeti.com/EMCAST-EC5000-MAKINE,PR-24228.html http://spotbalikcilik.com/CrossCast-S-5000-Surf-Makine,PR-25163.html http://spotbalikcilik.com/Emblem-X-5000T-Surf-Olta-Makinesi,PR-25173.html
Yukardaki EMCAST'ı sana daha çok tavsiye ederim. Özellikle, örgü misina ile de sorunsuz çalışacağı için. Emblem-X, Emblem'in biraz tatlı su için olan modelidir. Özellikle sazan avında avantajlıdır.
emcast makinelerde yedek kafa varmıdır. yurtdışı satışlarsa var ama buradakilerde varmı bir bilgi bulamadım
doğrudur, antalya ve bir süreliğine de kıbrısta yaşıyorum, değil biraz, bayağı bir iddialı olmamış mı sizce? bir adet surf makina ve kamış ile sahilde avlanmaktan (tuzlu su) bahsediyoruz. değil 40 saat, 40 haftada 40kg'lık balık gelmez, ihtimal mi ? boşverin siz birde antalya'ya sorun istanbulda vs. hiç olmazsa istavrit ile oyalanıyorsunuz, ya biz ne yapalım, kızıl deniz kaçkınlarıyla uğraşıp duruyoruz
serdar bey bir sorum daha olucak? biraz araştırma yapınca piyasada emcast pro ve emcast sport olarak 2 model var ikisinde de 7+1 4,6-1 devirli ve aynı torkta görünüyor sadece sport modelde tuzlusu koruma var galiba sport modeli fiyat olarak daha uygun. bu 2 model arası başka fark varmıdır. ben sport olanı hem fiyat hem tuzlusu koruma açısından daha uygun buldum. alırken 55lik mi 60 lık mı almalıyım. birde makine ağırlıklarını bulamadım bu konularda yardımcı olursanız sevinirim. sayglarımla
Sanırım Emcast Evo ile Sport arasında kalmışsınız. Emcast'ın Pro'su var mı bilmiyorum. Daiwa sanırım ucuz bir yerden CRBB, yani kapalı, paslanmaz bilya buldu. Hemen hemen tüm modellerini yenileyip bu pasa dayanıklı bilyalarla çıkarıyor. Aralarında çok fazla bir fark yok. Temel fark, EVO'nun makarasının uç kısmı, titanyum kaplamadır. Sport'ta ise castlock var, diğerinde yok. EVO biraz daha hafif. Sport 760 gr, Evo ise 5500 olan 635, 6000 olan 750 gr ağırlıkta. Tercihte keşke öbürü denebilecek kadar büyük fark yaratacak pek bir şey yok görüleceği gibi.
serdar bey senin söyledigin misinanın yıpranması sorununu ben de yaşıyorum kamış silstar surf makine mitchel yarı surfmuş ben surf diye aldım oysa.makinaya hangi misinayı sararsam sarayım bu sorunu yaşayacağım mı demek bu?
serdar bey çok teşekkür ederim uğraştırıyorum sizi. sport modelde 50,55 ve 60 kalibrede ağırlık farkı varmıdır. var ise 50 yada 55 te kullanım açısından yeterli olurmu ?
Misina el mahkum yıpranacak. Önemli olan bunun ne kadar sürdüğü ve nasıl olduğu. Olayı otomobil gibi düşünün. Onlarda yıpranıyor. Lastiklere bakalım. Aşınıyor, eskiyor, ama bizi iyi kötü götürmeye devam ediyor. Ama birde pat diye patlaması var. Bizi yolda bırakıyor. Olayı önce bunun gibi düşünmek gerekiyor. Misina makul bir kullanımla, bir süre sonra yıpranmış ama hala işinizi görüyor olması lazım. Eğer bu süre çok kısaysa veya yıpranma birden bire ortaya çıkıp pat diye misinanın kopmasına yol açıyorsa, bu büyük bir sorun. İyi olmayan makine ve kamış misinanın bu yıpranma süresini dramatik şekilde kısaltıyor. Dahası burulma, gam vs. gibi durumlar biz farketmeden misinayı cendereye sokuyor ve beklenmeyen aşırı yıpranmaların ve avın ortasında misinanın pıt diye gidivermesine sebep oluyor. Bizim bu açık yüzlü makinelerin en büyük zaafı, misinaya her durumda gam yaptırmalarıdır. Bu önlenemez. Ama kabul edilebilir seviyeye indirilebilir. Atışta oluşan gamın çekerken giderilmesi mümkündür. Fakat her yerde gördüğüm o kocaman ve olası en dandik fırdöndülerle bu sağlanamaz. Dahası, iyi olmayan makine sararken bir ilave gam daha ekler. Bu da misinanın ömrünü yer bitirir erkenden. Çıkrık makineler misinayı daha az eskitir. Daha önemlisi nerdeyse hiç gam yaptırmaz.
serdar bey şimdi biraz daha detaylara girdimde sport modeli daiwa nın sitesinden ons olan değerleri çevirerek tespit etmeye çalıştım 45 ve 50 lik 640gr 55 ve 60 lık 760gr. emcast plus modeli 45 ve 50 lik olanı 660gr 55 ve 60lık olanı 790gr. makineyi yurtdışından düşünüyorum, ya almanya üzerinden akraba vasıtasıyla yada direk türkiye kargo ile sport burada yok sanırım. şuan elimde eniştemin 60 lık suzumi marka surf makinesi var gelene kadar idare edicem artık. sport modellerin hepsinde çekiş kuvveti aynı görünüyor. ancak bu ağırlıklar soru işareti oluşturmaya başladı kafamda. 500gr lik surf kamışla yaklaşık 1300 gr fazla gibi geliyor.