arkadaşlar okuma powerliner pl865 makine hakkında yardımınıza ihtiyacım var.bu makinanın iki çeşidimi var aceba.bir metal çevirme kollu olanı var birde siyah kollu olanı var.ayrıca metal kollu olanın çevirme kolunun sıkıştırma vidasının hemen altında kocaman yazıyla ''EOS'' yazıyor.ben bu makineden 2 tane aldım ama ikiside kolu sıyah olan yanı ''EOS'' yazısı olmayan modelden.en kotusude kullandım ve beklediğim performansı alamadım.100 gr kurşunu bile çekerken zorlanıyor.7 bilyalı ve okuma kalitesi olmasına rağmen 3 bilyalı daiwa crosscast s 5000 ondan cok daha performanslı.makinanın çakma olma ihtimali varmıdır.kullanan yada bigis iolan arkadaş bana yardımcı olabilirse sevinirim.
Bende bu mak. kullanıyorum.alırken araştırmıştım özelliklerinde eos dişli sisteminden bahsetmiyordu.ama benimkinde eos dişli sistemi var.Çakması olacağını sanmıyorum.kendi sitesinden bakmıştım bilgilere orda da bahsetmiyordu.birde formda ben alırken 7 bilyalı değil diyorlardı.Aceyip bir durum.içini açıp inceleyisim geldi :laughing: .bende 100-180gr kurşun kullanıyorum çekişinde problem yaşamadım.Benimde merak ettiğim şu konu var; Aldığımdan beri örgü sarmadım,bu aralar onada örgü sarmak istiyorum.Sarım şekli güzel duruyor ama örgüde nasıl olur?
ben EOS dişli sisteminin ne işe yaradığını bilmiyorum açıkçası kullanırken zorlanması benı rahatsız etti ve internetten araştırayım dedim tatmin edici bilgiler bulamadım.sonra resimler dikkatimi çekti şüpheye düştüm.bu konuda bilgisiolan arkadaşlar yardımcı olailirse sevinirim.eğer bir sorun varsa yada ikna edici bir açıklamayapan arkadaşolursabende aldığım yere götürmeyi düşünüyorum.yardımlarınızı bekliyorummmm
internette resimlere baktım bir çevirme kolu metal olanı var birde çevirme kolu siyah olanı var.ayrıca metal kollu olanın çevirme kolunun sıkıştırma vidasının hemen altında kocaman yazıyla ''EOS'' yazıyor, siyah kollu olanda EOS yazısı yok.ilgisi bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum
Makinanızda şu sorun olabilir sadece misina sarım klavuzunda oksitlenme söz konusu olabilir veya klavuzun içindeki rulmanında sorun olabilir.klavuz yüzüğünü bi elden geçirin ince sıvı yağla daha olmadı cengiz balıkçılıkla irtibata geçip kargolayıp yaptırabilirseniz. bu zorlanma makinayı aldığınızdada varmıydı yoksa sonradanmı oldu.
Benim başıma böyle bir olay gelmişti. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=51826 metal çevirme kollusunu özellikle almıştım.
Makinayi sifir aldim ve ilk kullanimda farkettim bu sorunu.aldigim yeri yazip kotu reklam yapmak istemiyorum cunku gayet ilgili ve yardimci kisilerdi.ayrica klavuz rulmaninin icini acmadim ama distan tertemiz ki zaten makine sifir.yazmis oldugum iki makine arasindaki farki bilen arkadasim yok sanirim.bence sorun bu iki fakta gizli ama bunu bir bilenin aciklamasi lazim.yorum yapan arkadaslara tesekkur ederim.