Yani, 40 yılda bir doğru yazdığın gibi, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayacak ve bilmediğin, tereddüt yaşadığın konularda, kendini tavsiye edecek / edebilecek yeterlilikte görmeyeceksin; Serdar.
Senin matematik özürlü olduğun gibi anlayış özürlü olduğunu da biliyoruz zaten. Demek ki, "Full Made in U.S.A" ise gider alrısın, biz bunu tavsiye etmişiz. Ve o makinenin böyle olanı var zaten. Yoksa, tereddüt edersin, ben onu tavsiye etmemiş olurum. Ama bunu anlaman için reenkarne olman lazım sevgili abim, benim elimden bir şey gelmez.
Ah Serdar Ah. Öldürürsün adamı sen. Bu makina '' Full U.S.A '' dır diyen sen; Sonra '' Yahu, bu U.S.A dediğim makinanın, made in China olduğunu bilmiyordum, diyen sen; Zeytinyağı gibi su üstüne çıkan, yine sen. :thumb: Pes doğrusu.:laughing: Bu testleri acilen yaptır. https://www.google.com/search?hl=tr&q=halukarnasyon+testi&engine=google#hl=tr&q=reenkarnasyon+testi https://www.google.com/search?hl=tr&q=reenkarnasyon+testi&engine=google Sen yaptır deme, yaptırdım.
Hah, bak, okuma özründe çıktı. Benim Full U.S.A'dır dediğim bir yeri göstersen hani diyorum. Geçen de demiştim ya, kafa kağıtları eskiyor artık, gözlükçülerle daha iyi dostluklar kurmak lazım.
Hadi benimki bayağı bir eskimiş de, siz erkenden eskitmişsiniz. :laughing: Ama bak, gözlükçüm iyidir. hihi İstersen ve de algıda zorlanırsan, değişik renkler ve daha büyük punto yapayım. :laughing:
Abi seni gözlük filan kurtarmaz, sana göz nakli filan lazım. Biiiir, bak bakalım nerde, Full U.S.A'dır demişim. İkiii.. PENN'in U.S.A olanları da gani gani piyasada vardır. Size matematik, mantık, Türkçe filan öğretmekten gına geldi. Tek tavsiyem, önce bir göz doktoruna, sonra da bir dışarıdan ilkokulu bitirme kursuna gitmeniz. Ha, siz gibi cahile benim maalesef yapacak başka bir şeyim olamaz maalesef.
Ah şu Patagonya'cayı siz gibi bir öğrenebilsem. cyrr Şuna inanıyorum ki, İlkokulda hocalarınızdan, çooook dayak yemişsinizdir. :laughing:
Siz bunları buraya böyle koyarken, hala bana çıkıp "Ama sen made in usa dediydin yaaa..." diyenlere ne diyeyim Selim abi, sen bir akıl ver bari.
Ne diyeyim Serdar,tartışmalar gereksiz,kimin ne kadar bildiği önemli değil,önemli olan bildiklerini bu ortamda paylaşmak...
Takılma her yazılana,paylaşıma devam.. Ben şahsen okuyorum senin yazılarını ve çoğu yazınada katılıyorum,katılmadıklarıma itiraz ediyorum zaten...
Onca yazılandan sonra burayı alıntılayıp aha!!! İşte burada "Made In U.S.A." malı demişsin demek bittabi en doğal hakkımız; yalan da değil hani... Birkaç yıldır Penn marka pekçok makina; ya da Penn'lerin çoğu Çin'de üretiliyor; bir-iki üst düzey makinası hariç mesela Penn Torque Amerika'da üretiliyor benim bildiğim; tabii burada bunu derken çıkrıkları kastetmiyorum; onlar ilgi alanıma girmiyor ve nerede üretildiğini bilmemekle birlikte muhtemelen aynı uygulamanın onlar için de geçerli olduğu düşünülebilir... Senin elinden geçenler Madi In U.S.A. olabilir; muhtemelen onlar da epey eski modellerdir; en azından yeni modeller değildir; belki üst düzey bir-iki tane de geçmiştir elinden; bilemem... Mesela bende SSG 4500 mevcut bir tane ve U.S.A. ama nereden baksan 15-20 yıllık bir model...
Olabilir tabi. Belki yeni nesiller hepsi çinde yapılıyordur. Ama hata arayacam diye kasana kadar "Bir dikkat et, Made in U.S.A olanı alırsan, daha çok güven verir" demeye çalıştığımı görmeyi kimse de beceremedi haliyle.
ya konuyu(penn) ben açmıştım,tartışmalara üzüldüm.inşallah tatlı atışmalardır. konuyu kapatalım,yoksa makine yi balkondan aşağı atarım. 5.katta oturuyorum bu arada...........ne çinliler nede amerikalılar toplayabilir sonra)) herkese sevgi ve saygılar.
Hata falan aradığım yok; eh aklında öyle kalmıştır U.S.A'da üretiliyor diye beyan etmişsin; buna birşey dediğimiz yok; zaten aslen Amerikan firması; bir kısım ürünleri Amerika'da, bir kısım ürünleri Çin'de ürettiriyor... Yani buraya kadar bir prolem yok da; sonradan bunu inkar etmen tuhaf olmuş biraz; eh işte ben buraya parmak bastım azıcık...