arkadaslar bogazda agırlıklı olarak rapala ıle 150-175 gr kursunla ıle kullanmak uzere hangı makıneyı onerırısınzz
teskkurler dusuncenız ıcın ama ben surf maıne bakmıorum dırek olarak =)yazdım ıkı makıneden bırı sadece
Fiyat olarak farklari yok pek shimano guzel tabiki ama raw cok kuvvetli bir makinadir kesinlikle yari yolda birakmaz modifiyeli halide pek bir yakisikli olmus benim tercihim raw olurdu ama shimano diyosan bence butceyi biraz artirarak spheros yerine baska bir model bakilabilir mesela saragosa serisi gibi bunlar benim goruslerim yoksa hepsi guzel makinalar zaten rast gelsin
Stella almıyorsan, shimano alma. Surf makine almıyorsan, pek iyi bir şey yaptığını düşünmüyorum. Zira boğazda jigging yapılacak pek yer yok. Tekneden çapari vs. salarım diyorsan da, bunlara hiç gerek yok.
surf makınem 2 adet var ultegra 5500-10000 olmak uzere stella fıyat olarak zaten yuksek bır fıyat benı baya asar jıg makınen yok mu dersen tanıyanlar benı zaten bılır kac setım oldunu bılır bıomaster 8000pg de var. 300 tl cıvarında shımanonun yada baska bır markanın akıntıda sert havalarda bogusucak bır makınesı varsa onu onerrsenız sevınırmm
Sen bir tane Daiwa al, shimano'ları ben gibi yapar, sevmediğin arkadaşlara hediye eder kurtulursun nasılsa, büyütülecek bir problem değil o shimanolar.
Sınıflarının en iyilerine sahip olmuşsun zaten. Güle güle kullan. Lakin bundan sonrası için, sanırım almış olmanın vereceği heyecan ve zevki yaşamak istiyorsun. Bu standartlardan sonra, sıra Stellaya gelmiş zaten. 280 S den inip 190 a değilde, 320 ye binmeye bakın ki, daha mutlu olasınız. Serdar kardeşimin öğüdünü dinleyecek olursanız eğer, ilk sıraya beni yazın isterim.hihi hihi Kal sağlıcakla. Avların daim, zevkin doruklarda olsun.
Sevgili Noyan Serdar Köylü kardeşimi bir avsırasında görsem gam yemezdim. Bak işin kesin mantığı şu olmalıdır. Bir noktada Serdar haklı,ne diyorStella olursa Shimano al.Hadi bende bir tipini ekliyeyim.Stella olmazsa twin Power olur. Ancak lütfen biraz daha net düşününüz. Boğazhakikaten çok zor bir avlaktır.Onun akıntısına defalarca ve defalarca atıp çekmesine,kolayına her makara dayanamaz. Ben tekrar boğazda avlanmaya başlasaydım illaki burada jigging avı gibi zor ve makinayı hayli yoran av şeklinde kullanılan ve buna dayanabilen bir makarayı kullanırdım. Yani bir jig makarası kullanırdım. Bence bu tür ava daha dayanacak ve seni yarı yolda bırakmayacak olanı Raw2'dir diğeri değil. Sevgimle kal
ya ustalar Shimano ve daiwa karsılasması oluyoryaa Shimano biraz ilerliyor galiba ben cocukdum dawia vardı buyudum yasladım hala dawia var Shimano nerdeydi? markaya hakaret bencee sadece markaya deyil kaliteyede emege saygı lutfen 40 yıllık daiwa 5 yıllık Shimano ben hak edenene hakkını veririm 40 yıllık balıkcıyla 5 yıllık balıkcı gibi benim gozumde aynımı? anlamanız icin bu ornegi verdeim
Siz 5 yıl deyince tarihçesini bir araştırayım istedim. 1921 yılında bu işe başlamış adamlar. Doğrumudur yalanmıdır bilemem. http://translate.google.com.tr/tran...=5wqTUKmMIpDZsgaMrYCoAg&sqi=2&ved=0CGEQ7gEwCA
Yalanmı bilmem, ama doğru olmadığını biliyorum. Shozaburo Shimano, 1921 yılında, şirekti kurar. Ama ürettikleri şey bisiklet dişllsidir. Olta makinesi üretimleri ikinci dünya savaşından sonraya denk gelir, çoook sonraya. Ve dahası pek fazla bir üretimi vs. de yoktur. Makine üretim işinin yaygınlaşması 15 - 20 yıl öncesine, ABD'de vs. şirketleşmesine dayanır. Sorun şudur. Shimano 40 yıl önce de makine üretiyor olabilir, ama o makinelerden hemen hiç birini bugün bulamazsınz. Fakat Daiwa'nın 40 yıl önce ürettiği makinelerin çoğu bugün hala sapasağlam ve kullanılmaktadır. Hatta, üretimi dahi devam etmektedir.
Sen bir tane Daiwa al, shimano'ları ben gibi yapar, sevmediğin arkadaşlara hediye eder kurtulursun nasılsa, büyütülecek bir problem değil o shimanolar. __________________ bu kadarda shımanoları kotuleme serdar abi =)
tesekkurler vedat abi bende senın gıbı dusundumden gecen sene bıomaster aldım aspire 4.30 setımı ole kullanıyorum italyadan bır tanıdık vasıtsıyla italcanna vertigo getırttım kamıs sarmadı benı bır tanıdıma sattım fazla sert geldı ısınamadım kamısa yerıne baska bır italcanna aldım bızde ıyı kotu bogazda uzun yıllardır kendı yasımıza gore olta sallıyoruz yerı gelıyor 200 gr kursunla calısmak bıle kafı olmuyor akıntıyla bogusmak ıcın benım kendı kanaatım makınen guclu olcak hem denızle hem balıkla bogusucak surf kafa makıneler bence hepsi demıyorum cogunlugu ıstanbul bogazı ıcın uygun dııller hem agırlar hemde atcekte fazla yoruyor sonucta surf makınenın tabiri dalga otesı genelde beklemelı avlanma tarzı ıcın dasha uygun bence cok makıne kamıs aldım sattım sevmedım dıılde sevdim bazı ark.larıma balıga baslasınlar dıe gecmıs yıllarda benı butce acısından pek uzmucek makıne ve kamıslarımıda hedıye etmıstırim. dıyceksınz simdi raw 2 hafıf makıne mı hayır dııl belkı assa yukarı bır surf makıneden bıraz hafıf yada bıraz agırıdr modele gore ama olay o fıyatlara o akıntıyla nasıl bogusucagı sert havalarda surf kafalı makınede bır jıg makıneden aynı atıcı ıcın gecerlı bu 20-30 metre ılerı atcak halıde yok sonucta teskkurler degerlı yorumlarınız ıcın bunlarda benım nacızane dusuncelerim
Biz doğruları söylediğimizde, şikayetler, vay bu bilmemkimden mamalanıyorda ondan böyle diyor vs. vs. gibi bir ton yaftalanmalar vs. ile muhatap oluyoruz. Ama işte olay ortada: Ey Shimano'cular, nerdesiniz? Nedir cevabınız? Adam elinde bir sürü "harika" şimano varken, gitmiş ahal makine arıyor. Nedir bu işin kerameti? Sana gelince arkadşaım. Sen daha hiç makine filan kullanmadığın için olayın farkında değilsin. Git, bir tane Daiwa Emblem Pro al. Daha iyi daiwalar elbette var ama fiyatları yüksek. Gör nasıl olurmuş surf makine. Seni "Şöyle süper, bak yazısıda büyük" diyerek nasıl kandırıp makine diye bir şeyler okuttuklarını bizzat kendin gör.
Sevgili Gladioman, bir arkadaş sordu, alıcam, daiwa alıcam, ne dersiniz? Dedik al, ne duruyorsun? Ve yaptığı ilk denemeden sonra yazdıkları aynen şu: Daiwa alıp, öbür makinelerin yerini unutan, bizde vs. görüp deneyen ve koşa koşa ultegrasını vs. iade etmeye çıkan çok arkadaşımız oldu.
dogru serdar abı bız hıc makıne kullanmadık bır sızler zaten makıne kullanıyorsunuz daiwa ya =)bızlerde ıns. ımkanlarımız oldukca sızler gıbı buyuklerımz yolunda ılerleyıp guzel makıneler kullancaz 6-7 sene once bır daiwa tatlı suda yarı yolda bıraktıgından beri ben daiwa nın yanından gecmıorum olay elde kı bosta kamısa makıne takmak yoksa makınelerımden ultegra 5500 harıc memnunum 5500 fazla kafa sallıyor ve verılen para bence bos saygıyla kalın