OKUMA RAW II 65 vs. Shimano Spheros 8000 PG

Konu, 'Makineler' kısmında gladioman tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Orada iş yapacak bilyalar biraz pahalı. 22 TL filan sanıyorum şu aralar en azından. Min. 40.000 RPM, kendinden yağlamalı paslanmaz çelik ve kapalı bilya gerekiyor, iyi netice almak için. Yada bulunabilirse, bir adet Emblem Pro almak. Sanırım o fiyata filan geliyor.

2. furunotr

furunotr Haluk

Mos bilyalar iş görüyor gayet güzel; tanesi 5 lira; tabii seramik bilya da konulabilir; artık 50 mi olur 100 mü bilemiyorum...:)

Son cümleyi pek anlıyamadım...

3. Since1453

Since1453 NoYaN

fıyata gore guzel makıne raw 2

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ne oldu Serdar,şimdi bana saygıdan dolayı yazmıyorum deme,sen zaten saygıda kusur etmezsin bundan eminim,O başka bir şey;biz senden makina temizliği(makina bakımı)hakkındaki görüşlerini bekliyoruz,belki senden bilgi alacağız niye esirgiyorsunki bunu bizden..

Asıl konuya dönersek,bu gün benim oturduğum yerden 75km uzaktaki malzemeciye gittim,sonbahar ucuzluğu vardı,malzemeciye surf için makina almak istediğimi,makinanın güçlü ama aynı zamanda güvenilir olması gerektiğini ve iki marka arasından yani shimano ve daiwa arasından seçim yapmak istediğimi söyledim,boğazdaki av durumunuda tamamen sizlerden duyduğum gibi anlattım,200gr kurşunla,akıntının çok yüksek olduğunu ve at çek stili ile avlanıldığını söyledim,malzemecinin söylediği şöyleydi,ben size shimanoyu tavsiye ederim,daiwalar çok sorun çıkartıyor,çoğu makinasında sorun var,servis sorunu oldukca kötü,siz sorunsuz balık avlamak istiyorsanız shimanodan vaz geçmeyin dedi,ben ne kadarda daiwada ısrar etiysem malzemeci shimano alın tavsiyem bu dedi,sorunsuz balıkavı shimanodan geçer dedi,ben bunları biliyorumda,belki dedim,Serdarı dinliyelim dedim ama çok güvendiğim bu malzemecide böyle diyince makina alımını iptal ettim,çok iyi derecede bir çizme ve iki kaşık aldım..

Aslında makinaya filan ihtiyacım yok,shimanonun bir çok makinası,daiwanın emblem exeller 5000 makinası ve bir çok surf kafalı olan makinam var ama Türkiyede boğazda avlanırsam en iyi malzemeleri kulanmak ve zor durumda kalmamak için arayışlarım devamlı var,çok çok ucuza bulduğum zaman hemen alırım,bulurumda,neyse durum böyle isteyen istediği markayı alır,ya çok memnun kalır yada hüsrana uğrar...

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Selim abi sanki dükkan sahibi illa da shimano satmaya ugrasmis. Hani yazinizdan anladigim 5 kurus etmez daiwa. Çok ilginç.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bir ton Daiwa'mız var, bir tonda kullanan adam var. Nedense hiç bize denk gelmiyor bunlar, ilginç

Anlaşılan satıcı ile bahtsız bedevi arasında bir akrabalık filan söz konusu.

Boğazda bir sürü Daiwa kullanan var, hüsran filanda görmüyoruz. Shimano kullananları da görüyoruz, ama elimizden bir şey gelmiyor, ne yapalım...

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Satılan daiwaların coğu sorunlu geri geliyor dedi,ben zaten biliyordumda,bilmiyormuş gibi sorular yöneltim,almak istediğim daiwalar 220/300 euro arasında,shimanolarda100/170 euro arasında,ben daiwa dedikce sorunlu çek elini diye telkinlerde bulundu,tabiki son sözün bende olduğunuda belirti,bende bu yüzden düşünmek istediğim söyledim..Roy ben kimseyi yönlendirmek istemem ama shimanonun üstünlüğü zaten tartışılmaz,benim için hava hoş shimano olmazsa daiwa olur yada abu yada fin nor zaten çoğu var,ben her sene bir çok markanın makinasını alıyorum,benim için bir hobi bu..

Bende daiwa emblem exeller var,surf için bir makina,hiç kulanmadım ama bende iyi itibar bıraktı,elime alıp kolu çevirince rahat dönmesi,dış ve içinde kulanılan metal malzemeler gibi iyi makina gibi duruyor ama daha kulanmadım,nedenide shimanolar,bozulmuyor kardeşim makinalar devamlı iş görüyor,sıcak soğuk hava fark etmiyor,kulandığım iki makina,sandıklarda 800 e yakın makina bu iki makina bozulsada sıra bize gelse diye bekliyor,çok beklerler bu iki makina bozulacak gibi değil,bunlar shimano hakında kendi tecrübelerim,daiwanın eski modellerini kulandım ama kafa salayan makina kulanmam,sandığa koyar eskimesini beklerim...

Not:Gitmiş olduğum malzemeci 2000 metre kare üzerine kurulu bir dükkan,sahibi dededen toruna aile içinde bir firma,bu balıkcıların dedesi dünyanın her yerinde balık tutmuş biri,tutmuş olduğu balıklarıda dükkanın girişine asmış,köpekbalığından tutda ton balığına kadar her balığı tutmuş iyi bir balıkcı...

8. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Cımbızlıya cımbızlıya yazınızı bu hale getirdim Selim bey, lütfen kusuruma bakma.:D :D

Söylemlerinizin samimiyetine inanarak, 2000 m2 alanda dededen toruna, ortalama 100 yıllık bir ticarethaneden bahsediyorsunuz. 100 yıllık bir ticarethane, insanda extra bir güven duygusu, samimiyet hissi veriyor. İşlerinin piri olmuş demektir bu kişiler; benim nazarımda. Böylesi yerlerden alışveriş için 75 Km. gitmiş olmanızda, bunun apaçık göstergesi olsa gerek. Keşke bizlerde, bu ciddiyet ve zenginikte yerler bulabilsek.

Aslında şunu soracaktım size ? Siz, ara sırada olsa kızmazmısınız ?:confused: :confused:

Hani olurda kızarsanız, haberim olsun isterim.:D :D

Eskimesin garibancıklar.hihi hihi

Esprileri hoş karşılamanız dileklerimle, elinizde ki tüm takımları kullanabileceğiniz güzel avlarınız olsun der, selam ve iyi dileklerimi iletirim.

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Valla beni hiç ilgilendirmiyor Serdar,akrabalığımı var ahbaplığımı,ben kendi tecrübelerimi sunarım,isteyen yararlanır,istemeyende satıcıların sitelerdeki sözcülerine kanar alır uğrar hüsrana...

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Satilan daiwalarin çogunun sorunlu geri gelmesi cidden çok ilgimi çekti. Bunu baska birisi yazsa hadi canim derdim. Ama siz yazinca durum degisiyor.
    Ben burda daiwa shimano kullanan görünce illa soruyorum. Daha saç bas yolana rastlamadim. Kime sorsam memnun. Her ikisi için de. Deniz kenarinda su koyuveren daiwada gördüm shimano da. Geneli ava göre yanlis seçilmis makinelerdi.

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Abi dededen toruna derken balıkcılıklarını kast ettim,bu dükkanın mazisi olsa olsa10/15 sene filandır..

Kızmakmı?kime ne için;içinde hakaret olmayan her görüşe saygı duyarım,belki katılmam ama saygı duyarım..

Alıntıda istediğiniz gibi kesme yapabilirsiniz abi,sorun yok,benim yazdıklarım hep aynı,değişikliğe fazla uğramaz,saygılar abi...

13. Since1453

Since1453 NoYaN

orjinal japon seiko diyilse daiwa nın omrude uzun olmaz

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Roy ben sadece yazıyorum,görüş;malını satmak ve müşterisi ile sorun yaşamak istemeyen satıcının, benim görüşüm değil ama daiwanın bende bir eksi puanı oluştu,bu malzemeciye güvenim tamdır...

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ha ustam memnun degil stelladan :) dünya para verdim gacirdiyo diyor.
    Gerçi sanirim orda bir kullanici hatasi oldu. Makinayi aldi ertesi gün uçaga bindi, tatil modunda yaglamadan kutudan çikarip kullandi. 25e yakin en irisinden muhtelif jig baligi çekti. Ben bu senaryoya yordum kafamda gacirdamasini

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Selim abi benim de ufak bir malzemecim var. 100m2 bir dükkan. Kendisi de amatör balikcidir. Onunda sözüne güvenirim. Spin makina shimano agirlikli getirtir. Çikrik sadece abu getirtir. Sazancilar için daiwa agirlikli getirtir. Yanlarinda diger birkaç markadan 2-3 model ancak olur.

17. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Doğrudur Roy sen o malzemecine söyle adrenalin diye bir çıkrık var onu bir incelesin...

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Konu içerisinde verdiğiniz linkle, 2010 yılında açmış olduğunuz '' Malzemeci '' başlıklı konunuzdaki görselleri görünce, hayran olmamak elde değil. Tabii ki bu kadar geniş bir portföy ve stoğun olması, bu işi ne kadar sevdiklerinin yansıması olsa gerek. Gerçek sermayelerinin % 80' i, bence bu sevgi ve bilgi birikimi olsa gerek.

Alıntıları, konuya başka anlam kazandırmak için değil, anlatılmak istenenin ve neye cevap verilmeye çalışıldığının, çok daha net anlaşılması bazında cımbızladığımın bilinmesini önemle istirham ederim.

İyi dilek ve sevgilerimle Selim kardeşim.

19. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tevfik abi gerçekten işlerini çok iyi yapan bir aile,bu mağzada arayıpta bulamayacağınız hiç bir malzeme yok,her ava göre çeşitlilik bolca var,bu bir şirketin zincirlerinden biri(http://www.fishermans-partner.eu/)sadece almanyada değil bir kaç ülkede mağza zincirleri var,belki günün birinde Türkiyedede açılır bu mağzadan kim bilir bu işe gönül vermiş bir insanımız sermayesini bu yönde harcar,saygılar abi...

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Linkte ki '' Angebote & Aktuelles '' bölümünde ki videoyu izledim. Gerçekten tam komplike. Söylenecek hiç bir eksiklik yok.

O kadar stoğunuzun neden olduğu, şimdi daha iyi anlaşılıyor.:D :D hihi

İnşaallah buralara gelmezler.:confused: :confused: Gelirlerse, ayın 15 ini görürüz de, 16 sını görürmüyüz bilemem.:eek: :eek: hihi hihi