OKUMA RAW II 65 vs. Shimano Spheros 8000 PG

Konu, 'Makineler' kısmında gladioman tarafından paylaşıldı.

1. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Erdal bey şu an ne anlatsak gerçekten boş. Yazarak olmuyor, fazla pahalı değil yurtdışında biliyorsunuz, Emblem Pro 6000A satın alın ebay'den, pişman olmazsınız. Ne demek istediğimizi anlayacaksınız o zaman.

Ayrıca Daiwa, Emblem Pro'yu hem kıyıdan surf hemde tekneden kullanıma uygun olarak üretmiştir.

http://www.daiwa.com/News/pr_Alternate_spools.aspx

"Exceler High Speed reels are available in sizes from freshwater to light saltwater, while Emblem Pro are designed for heavier saltwater boat and surf fishing applications."

2. bearing

bearing erdal demir

Daiwa için bir kaç örnek daha. Bir arkadaş daiwa çöplüğü yapmış. Bozuk eski daiwalarını burada toplamış.

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
  4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
  5. bearing

bearing erdal demir

Ben kıyıcıyım. Benim bildiğim emblem pro-A, bundan önce olan prodan kısılarak üretilmiş bir model. Bariz kalite farkı oluşacağını düşünüyorum. Ancak ikinci el düşürürsem alıp denerim tabiki.

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bunlarin bir kullanici çöplügü hatta çöplük olmadigina adim gibi eminim

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Pro-A, Pro'dan kısılma değil, pro'ya bir sürü ekleme yapılarak üretilmiş bir model.

8. bearing

bearing erdal demir

Haklsınız vallahi forumdaki tüm arkadaşlar bir gün Porsche, diğer gün Ferrari, hafta sonlarıda LR kullanıyorlar. Niye dert etsinler ki yedek parçayı, servisi? bozulursa atıversinler çöpe, yenisini alsınlar. Bakın arkadaş daiwa çöplüğü yapmış, hani para çok ya.

9. bearing

bearing erdal demir

Bundan emin misiniz? Tam tersi olmasın?

Madem öyle, neden rulmandan kısmışlar acaba?

10. bearing

bearing erdal demir

Almış, bozulmuş. Almış, bozulmuş. En sonunda tüm acı hatıralarımı bir çöplükte toplayayım ki, baktıkça güzel bir anayım diye hepsini bir yerde toplamış.

Not: o çöplükteki tüm makinalar arızalıdır ve kullanılamayacak durumdadır.

11. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    shimano alivio TE 390 -50/100
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    paran varsa en kral makineyi alırsın. yeter yahu.:D nedir bu tüketim çılgınlığı..:mad: ustalarımdan büyüklerimden özür dilerim..rastgelsin

12. bearing

bearing erdal demir

Yok değil, öyle olsa gerçekten yazarım. Ben kötüleme olsun diye koymadım zaten, şu herşeye kusursuz gözüyle bakanlara bir nebze katkım olsun diye koydum.

Modern tatlısu avcılarının üçer beşer aynı makinelerden alma huyu vardır. Yurtdışı tatlısu raporlarını takip ederseniz birçok raporda aynı kamış ve makinelerden üçer beşer adet kullanıldığını görebilirsiniz.

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Kolları demek ki kaliteymiş.:confused: :confused: Hepsini söküp almış.:D :D

O kutu olsa olsa, tamir işini meslek haline getirmiş bir arkadaşımızın, o kategori ve markaları yedek aksam amaçlı muhafaza ettiği izlenimi gördüm. Yoksa normal değil, anormal bir kişi bile, hayatı boyunca o kalitedeki makinaların tamamını pert edemez gibi düşünüyorum.:confused: :confused:

14. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D

Emblem Pro eski seride 1 crbb + 5 bb + 1rb vardır. yani yüksek kaliteli rulman sayısı 1 dir.
    Yenide 4crbb + 1rb vardır.

15. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eski seri 33lb drag gücü yeni seri 35,3lb.

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bu resimler bir teknik servisten degilse muhtemelen her sezon takim degisen bir sazanciya ait. Onlar 4 takim çalisir hep. Avrupadaki sazanci forumlarinda rastliyorum satilik 4 makina ilanlarina. Hatta 4 basia alan biri 4entohu 450euroya satti 6ay önce kaçirdim 2saat farkla

17. bearing

bearing erdal demir

İşte diyorum ya neden rulmandan kısmışlar? 1 adet eksik.

Denilebilir ki crbb ile bb aynı kefeye konmaz. Aksine, kaliteli açık bir rulman bile senelerce sağlam kullanılabiliyor. Hal böyle olunca crbb olmasındansa, kaliteli bir bb olmasını tercih ederim.

CRBB ve SARB tuzlu su için iyi denilebilir ama olmazsa olmaz değil. Sonuçta makineleri suyun içine sokup çalıştırmıyoruz. Nitekim bu işler için makineler belli zaten. Van staal veya zeebas.

Onun haricinde Dalga vuruyor, klepeden, rotordan sıçrıyor vs. Kaliteli bir bb pekala üstesinden gelir bunlarında ve geliyorda. Daiwa da shimano da gayet yeterli kalitede rulman sunuyor. Normal BB olanları da çok iyi. Sırf crbb veya sarb diye rulman kısmak mantıklı gelmiyor.

Paslanma konusunu çok dert eden bastırır parayı seramik rulman alır.

Yoksa rulmancılarda her model ve kalitede rulman var.

18. bearing

bearing erdal demir

Makinelerin tümü kullanılamaz durumda, onu kesin ve net söyleyebilirim. Hepsinin farklı sorunları var ve zaman içinde bu kutuda yedek parça için lazım olur diye biriktirilmiş. Kimisinin rulmanından, kimisinin dişlisinden, kimisinin kolundan vs. yani arızalı olmayan kısımlardan faydalanılabilir düşüncesiyle biriktirilmiş.

Hani bir daiwa alınırdı, evladiyelik olurdu, bunu alan, başkasına ihtiyaç duymazdı. Bunlar sadece lafta. Ya da sadece o söyleyen kişi için geçerli.

Bir kişi her akşam iş çıkışı balığa gider ve makineyi hemen hemen her gün kullanır.

Bir kişi sezonluk kullanır, geri kalan zamanlar makine dinlenir.

Bir kişi de sadece yaz aylarında 15 gün izin kullanır, eşiyle, çocuklarıyla tatile gider. Orada makineyi üç beş gün ya kullanır ya kullanmaz.

Sizce bu üç insan profili arasındaki fark nedir?

19. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    crbb ve sarb rulmanlar paslanmaz çelik yataklı seramik rulmanlardır.

20. bearing

bearing erdal demir

Ben bundan bahsetmiştim: