OKUMA RAW II 65 vs. Shimano Spheros 8000 PG

Konu, 'Makineler' kısmında gladioman tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Söyleyebilir, alır, nasıl çeviriymiş gösterir öyle diyenler. Gösteremiyorsa, en adi, şerefsiz iftiracının tekidir, işte meydan burada.

Diyorsun yukarılarda, amanda hiç avlaklarda görmemişte filan. Size poz vermek için mi gideceğim ben balığa? Merak eden, yerimiz yurdumuz belli, gelir kendi gözüyle görür, gidiyormuymuşuz, ne ediyor muşuz? Ha, bin kerede rest çeken olmuştur, hiç birine hayır demişliğim olmadı, olmazda. Ama resti çekip avlağa gelmeyen çok olmuştur.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Dostluklarınız ve mutluluklarınız yaşamınızın her alanında dolu dolu olsun.

Shimano konusunda yalnız bırakılmadığına sevindim.hihi hihi

Benden de o değerli dosunuza selamlar olsun.:thumb: :thumb:

3. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    SHIMANO ASPIRE AX TELE SURF 4,30 MT 200 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO Biomaster 8000 PG
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    vay be bır konu actık baya muhabbet koyu oldu =) ortamı fazla dagıtmak ıstemem serdar abı ben bır kere daiwa kullandım ondan snrada cope attım nedenı ıse turnayı cekerken makıne dıslı sıyırdı balık bana baktı ben balıga guc bela getrdk balıgı o gunden snrada daiwa ıke ısım olmadı bu demkkı daiwa yı kotuluyorum ben katıyen oyle bır durum yok bu hobby meselesı ben gıder 10 tane daha alırım ımkanım varsa begendıgm hosuma gıden makıne ve kamıslarıda elınde shımano var makıne arıyor olayı dııl yarın yenı bır kamıs daha alcam mesela kardesıme bu demk dııl kı elımdekı ıtalcanna yada shımanolardan memnun dıılım sen bıze yakında elındekı aspireyo speedmasterıde ver dersın sevmedın bırıne =)

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Arkadaşlar bakın konu güzel gidiyor,laflarımıza dikkat edelimki konu kaldırılmasın,yazık olur bir sürü yazılan yazılara...

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Serdar kardeşim, daha önceki konularımda da özellikle üstüne basa basa vurgulamışımdır. Bilmediğim, kullanmadığım makinalar hakkında görüş beyanım olmaz, olsada sağlıklı olmaz. Yalan olur.

Bakınız bu konuya, Raw 2 ve Spheros için, şöyle iyidir, böyle iyi değildir gibisinden bir deyimim, görüş beyanım var mı ? Hiç görmediğim ve bilmediğim ürünler.

İlgili firma hakkında açılan ve olumlu görüşler belirtilen konularda, o firmanın çalışmalarından ve konusuna sahip çıkmasından ötürü kutladığımı göreceksinizdir.

Bu vesile, nezdinizde Cengiz Balıkcılığı tekrar kutluyorum; hemde can-ı gönülden. Okuma markasının arkasında durup ömür boyu garanti sağladığı için. Ve ayrıca diyorum ki, tüm firmaların örnek alabileceği bir şirket.

Sevgilerimle.

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Evet konuyu daim takip eden bir kişi olarak bende rica ediyorum

Lütfen arkadaşlar buraya kadar yüksek seviye ile gelen ve süper bilgi paylaşımı yapılan durumda. başlamayalım tam kafamızda bazı şeyler oturma noktasına gelmişken....

7. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    dogru soyluyorsunuz muhabbet guzel herkes kendı bılgı tecrube bırıkımlerını yansıtıyor alıco reis lufer yok mu =)

8. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    ceyhun devamlı uskudara geme fırsatım oluyor ıspeten bugunde ordaydım raw2 ye gecen sana dedım gıbı bır donusum var cunkı fıyat olarak uygun ve guclu bır makıne nasıl desem savascı bır makıne =)

9. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    valla herkese teskkurler ederım yazdıkları ıcın tek tek cvp vermek ısterdımde ben bıraktımda 1 sayfadadı sımdı 11 olmus =)

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Lüer olmazmı Noyan 4 gün mola verdık gece başlıyoruz çalışmaya saat 2 gibi. hayırlısı bakalım....

11. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ne oturdu Ali abi kiyiya mi basliyorsun jiggine mi ? :) bak jige baslayacaksan agustosta madagaskar açiklarinda 15günde sifir stellayi yedi geldi ustam ona göre :)
    moderatör arkadas bazen siliyor konu ile alakasiz mesajlari yazik oluyor harbiden.

13. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    rast gelsin alico reis =)

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Jigg olayı geçen seneden beri derinden derinden kafamı kurcalıyor biliyorsun.
    olayı her tarafından bakıyorum. ben bu işi yaparım gibime geliyor. zaten aklımda gözüme kestirdiğim daha insan ellerinin değmediği çok güzel meralar var inanıyorumki çok iri trofeler çıkartabilirim.

Ne zaman dönerim kıyıcılığa oda şöyle tutabildiğim her balığı tuttum. Şöyle balık gibi bir Orkinos balık gibi bir kılıç tuttuğum gün tekneciliği bırakırım herhalde öyle düşünüyorum sürekli.

Kıyıda bizde kadroyu biliyorsun ayaklar beton üstünde olsun rahat olsun moduna geçtiğim gün iş bitmiştir. o zaman Sizlerden alınacak çok daha dersler çıkar zannediyorum

15. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

merhaba arkadaşlar, özellikle üsküdar yakınlarında yemli, rapala ve çaparide kullanmak için bir takım oluşturmak istiyorum. üsküdar'ın meşhur satıcısında iade sebebiyle alacığım var(465 tl) . extreme 430 ve rawII 55 (eski model) iade etmiştim. yeni gelecek okuma ya da lineaeffe' lerden den uygun bir kamış (hafif, sağlam, duyarlı vs..) bulabilirsem iş makaraya kalıyor. makara rawII 55 mi yoksa rawII 65 mi olmalı. ilk alışverişimde hafiflik sebebiyle (150 gr daha hafif) 55 i seçmiştim. fikirleriniz benim için çok önemli.

16. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    benım bıldım kadarıyla 2012 model raw 2 lerın 55 kafası yok 65 ve 80 die bılıorum yanlıs bılıyorsamda ark.lar duzelstın hata mı deneme ımkanımda oldu bugun makıneyı 300-400 tl arası alınabılcek bence en ıı makınelerden bırı

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bende az önce kiyi için yeni bir ders aldim. Ama öyle böyle degil, resmen darbe, çag atlatacak bir olay.
    Elemanin biri pilli, bir nevi akvaryumdakiler gibi motor almis. Ama özelligi naylon kovaya takiliyor olmasi. Kovadaki suyu oksijenlendiriyor, baliklar canli kaliyormus. Çok büyük icat çok.
    Ilk kez gördüm agzim açik kaldi yahu :D :D :D

18. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

yeni rawII 55 ler 2013 başında gelecekmiş.

noyan arkadaşım , haklısınız rawII 55 ler 2013 başında gelecekmiş. 55 seçersem bekleyeceğim, elimdeki 25 yıllık sillstar 80 i kullanacağım. kolleksiyon yapmak yerine birden çok işlevi olan ekonomik seçimler yapmak istiyorum. 55 in hafif olması cazip ama ya yeterince güçlü değilse... teşekkür ederim.

19. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    ınsan takmasın bır seyı kafaya bır sekılde bır yolunu buluyor

20. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış: