Ooo sen hakikatten yeni imişsin bu konularda,bahsetmiş olduğun aparatın belkide elli çeşidi var be Roy,hal böyle iken ne diye daiwa/shimano konularına dalıyorsun be kardeşim...
Bende belkide on çeşidi var,canlı yemin yerini hiç bir şey tutmaz,geçenlerde aldım bir canlı yem kovası,kovada denmez ya,aynı seyyar buzluklar gibi ama küçük,içinde pompası var aslen teke için yapılmış ama küçük balıkta muhafaza edilir,ne işim olur benim tekeyle filan desemde çok hoşuma gitti aldım,birde büyük boyu var belki bir gün onuda alırım...
1977 senesinden beri kullanmaktayım.O zamanlar yurt dışından getirmiştim.He sene 1000 adedin üzerine çıkan lüfer familyası avlarımdaki önemli sırlarımdan birisiydi. Kraçaları 0,10'a en fazla 0,20 mm ve 12 No iğneli kendi bağladığım çaparilerimle tutmak.onları tel livarda canlı tutup,sonra işime dönerken genişce kovama koyduğum eski D.A.M ve şimdiki seyyar kompresörlerimle canlı olarak fabrikaya götürmek,sonrasında gün boyu canlı kalmalarını,sabit kompresörden daha fazla havayla sağlamak,aynı şekilde gece avı için av mahallime götürmek,canlılarla avlanmak. Eh gecede 100 veya daha fazla olabilen balıkları yakalamak. Ne sirküler ne tebliğ olmayan o günlerde işte böylesine bir katliamcıydım ben,itiraf ediyorum. Sevgiler
sevgili vedat ağabey, boğaz için rawII nin 55 ya da 65 kafası arasında seçim yapmama yardımcı olur musunuz? biri hafif diğeri güçlü gibi...
Güle güle kullan. Pişman olmayacaksın. 3 hafta hemen hemen haftada 3 gün, her gittiğimde 8-9 saat Palamut avından sapasağlam çıktı makina. Dediğim gibi ama bilyayı greslemeyi unutma sakın.
Makinanın ağırlığından korkma. Dengeli bir kamışla, makinanın ağırlığı sorun olmaz. Yerinde olsam tam da çıkmışken Rav II 80'lik makinayı alırdım. Daha büyük kafa, daha iyi sarım demek. Ama 65'lik kafa da on numara. Halihazırda kullanmaktayım. Çok memnunum. O fiyata satın alabileceğin daha iyi bir makina yok piyasada.
Sevgili Fethi Ben uzak atıcı bir avcıyım.Bu aralar bu yeteniğim hangi derecede kalmıştır bilemiyorum ama tekrar boğaz avına dönsem,uzak atış için hava direncinide hesap ederek sanırım 55 kullanırdım. Bazılarına bu mantık ters gelsede fikrim budur. Sevgiler
sevgili vedat ağabeyim ve kerem arkadaşım yanıtınız için teşekkür ederim. sanırım çırpı kollarımı da düşünerek tercihimi hafiften (55) yana kullanacağım.
vedat abı bogaz avcılıgında senınle aynı fıkırde olmak benı sevındırdı senı gıbı bır ustayla hem fıkır olmak dogru yollarda ılerdımın kanıtıdır bence senın bılgı ve bırıkımlerınden burda yararlanmak guzel tesekkurler
O makinanın arkasındaki koruma kapağı orayı sökerseniz makinanın esas gövdesine ulaşırsınız ve gövdede yağlama deliği var; yani o kapağa hiçbir şekilde yük binmiyor ve ancak makinayı kıçüstü yere düşürdüğünüzde kırılır bu 1... Mili tutan parça kırılmış; parçası kırılmayan makina yok; isterseniz araştırın internet ortamında ben zahmet edip link vermeyeceğim ancak en çok kulağı kırılan makina SALTİGA; bu da etti 2... Üsküdar'da kullanılan makinaların; daha doğrusu at-çek yapanların tercih ettiği makinaların nerede ise % 80'i Shimano ve bu esnada RAW'ın drag gücü de 25 kilo değil; olsa olsa 25 libre olabilir, bu da etti 3... Serdar Köylü'm hep itiraf edersin; ben tembel adamım; öyle at-çek'e falan gelemem deyu... Niye uygulama yapmadığın bir alanda tavsiyelerde bulunursun bunu anlamış değilim, bu da 4 olsun... 1977'den beri makina kullanırım; biraz geç başladım kamış-makina kullanmaya ama yine de sitedekilerin çoğu bezlenirken ben bu aletleri kullanıyordum; kötü makina yoktur; eğer verim alabiliyorsanız en ucuza bulabileceğiniz makina sizin için en iyi olandır; maalesef bizlerin avlanma disiplininde ucuz makinaları uzun ya da kısa vade kullanmak mümkün olmuyor; orta fiyatlıların da kendine göre mahsuru bulunmakta; bütçesi yetenin tercihi de Shimano'nun uygun gördüğü muhtelif modelini kullanıyor; Ülkemizde bulabildiğimiz Saltiga 5500-6500 gibi makinalar bu işin üstesinden gelebilir; ancak çok ağır olduklarından tercih dışı kalıyor; öyle ele avuca gelir modellerini bulabilmek maalesef pek mümkün olmuyor Daiwa markasının... Serdar Köylü hep der; Daiwa varken Daiwa alınır diye ama maalesef ülkemizde Daiwa yok; ya da benim işime yarar modelleri yok; getirdikleri ele avuca gelir bir-iki model de haddinden fazla pahalı...
http://www.daiwasports.co.uk/products/carp/reels/374/4/tournament-entoh Entoh dediğiniz buysa, bu da yüksek devirli değil; 4,1... Ayrıca sazan makinası diye bahsetmişler... Benim kullandığım Jig makinası ise 4,8...