OKUMA RAW II 65 vs. Shimano Spheros 8000 PG

Konu, 'Makineler' kısmında gladioman tarafından paylaşıldı.

1. furunotr

furunotr Haluk

Tabii Şemsipaşa bir kriter değil; ancak genelde avlandığım yer ve burada bilen bilir hava lodos veya poyraz ya da karayel; ne olursa olsun zaman zaman suların bir bölümü tuhaflaşır; biz sular var diye tabir ediyoruz bunu; atışı yapıp sarmaya başlarsınız; belli bir bölgeye gelince takım sanki jöle veya gres yağının içine girer; sar sarabilirsen oluyor bu durumda yüksek devirli makinalarla bilhassa... Tabii kullanan arkadaşlar var ama onlar genç ve maşallah güçleri pek yerinde; bana göre değil; onun için 4,8 Biomaster ile mutlu-mesut ve memnun bir şekilde yuvarlanıp gidiyorum bu sularda... Öyle her makina da dayanmaz bu sulara; kısa sürede kendini bırakır; pert olur gider zavallılar...

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    ben yüksek devirli demedim ki. evet aslen sazan makinesidir, o da iç rulmanlari crbb olmadigindan öyle geçer. sizin kullandiginiz jig makinesi olsun baskasi olsun , bugun en iyi jig makinasi olan dogfight 6.2 devirdir. bu makinaya 4.5milyar verip semsipasada rahatça kolunu çevirebilirmisiniz? çeviremezssiniz.

bu makinanin koluna kesinlikle yük binmiyor. tabiki bu makinanin da yetersiz oldugu bölgeler, teknikler vardir, fakat söz konusu olan belli bir hizda ve yük altinda rahatça kolu çevirmekse bu bahsettigim makinayi deneyin. ha siz 600grami agir bulup 450gr makina isterseniz o baska bir konu tabi.

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    http://www.anglerscenter.com/reels/spinning-reels/okuma-raw-ii-spinning-reels/
    http://www.captharry.com/product/Reels-Accessories-Spinning-Reels-Okuma/Okuma-Raw-II-Dual-Forece-Drag-Reels/Reels/1685.html

Raw2 Drag gücü 50lb

Ayrıca makinaya yük binince esneme gövdede olur, dişliler birbirini iterek gövdeyi genişletir. Eğer gövde metal değilse (grafit veya başka bir alaşım ile üretilmişse) esneme yapar. Bence o resimdeki makinanın hali bu yüzden.

Haftada en az 4 gün balıktayım, daha hiç bir makinanın mili tutan parçasını kıramadım. Görenler bilir makinaya kamışa hiç acımam.

Daiwa bulamama konusunda haklısınız fakat 10-15 güne yeni modeller Alba'ya geliyor.

Şimdi soruyorum;

sizin kullandığınız makina 800tl drag gücü 25kg, raw2 fiyatı 300tl drag gücü 25kg(gerçek değer 22,5kg). Pazarlıkla 3 tane alınır o fiyata. :) sizce?

sizce tabiki Shimano çünkü sadece ismi yeter.

4. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    SHIMANO ASPIRE AX TELE SURF 4,30 MT 200 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO Biomaster 8000 PG
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    entoh kullanan bır arkadasım dıyor kı guzel makınedır hos makınedır ıyı sarar yanlız sert havalarda agır kursunla devamlı calısırsan makınenın omru erken bıter dıyor ben kullanmadım entoh huyunu suyunuda bılmem ama devrı dusuk makıneyede pek yanasmam kendı dusuncem

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Haluk kardeşim merhaba.

Biomaster demişsiniz.

Maluk geçtiğimiz günlerde severek kullandığım Exage 4000 RC makinam bir şekilde elimden uçup gitmişti.:confused: :eek: :D

Dolayısıyla bir araştırma içerisine girdim ve Twinpower 4000 SRA modelini hedeflemiştim. Tam bana göreydi. Lakin 0.30 da 100 m. kapasitesi olunca 035, 0.40 gibi misina kullanan biri olarak, bu miktarın 60-70 m.ye düşüyor olmasıyla elemek durumunda kaldım; gözüm arkada kala kala.cyrr cyrr

Sonra bu makinayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Almadan öncede bilinçli bir kullanıcısından, reel görüş almayı hedeflemişken, karşıma çıkıverdin bir anda bu yazınla.:D :D Hani derler,'' İyi olacak hastanın ayağına...........''

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-BIOMASTER-5000-CFB-7xS-ARB1-BB-MAKINE-pmu1375.html

Kullanım alanı kıyı avcılığı ve hafif beklemeli,

Kullanılacak kamış Vengeance 300 / 40 - 80

Şayet kullandığınız makina bu ve benzeri ise, reel gözle değerlendirmenizi önereceğim sizden.

Şimdiden teşekkürler ederim.

6. furunotr

furunotr Haluk

Dogfight o kadar pahalı değil; isterseniz çok daha ucuza edinebilirsiniz; tabii bir işe yaramaz bizim sularda; jig için ideal; yaklaşık 1,5 metre sarıyor bir turda...

Sanıyorum Saltigalarda yeni modellerde hafif bir alaşım kullanıyorlar; zation mu neydi hatırlamıyorum şimdi; bunların fiyatı göreceli olarak yüksek olabilir; o zaman işe yarayabilir; tabii bu malzeme esnemezse; esneyeceğini de pek sanmıyorum; (gorfet gibi bir malzeme; öyle bir his veriyor insana işte)...

7. furunotr

furunotr Haluk

Kullanmış olduğum makinanın drag gücü maksimum 13 kg.; 25 kg. Stella'da mevcut; daha fazlası Saltiga'da... Makina da 800 lira değil; daha düşük bir meblağ; ancak Raw2 drag gücü kendi mini kataloğunda 15 kg.mı ne idi öyle birşey hatırlamıyorum şimdi; zaten drag bizleri pek ilgilendirmiyor; biz kalama kullanmıyoruz ya da kullanamıyoruz, benim en son baktığım değerdir bu değer...

Ayrıca Okuma, Shimano tartışması yapmıyorum burada; bazıları mesnetsiz bir şekilde bu markaya yüklenmişler; ben de bir-iki şey karaladım; Okuma da parasına göre gayet iyi makinadır; bir-iki kusuru olsada; ancak parçası ve servisi en iyisidir Türkiye'nin; Shimano'da onun kadar olmasa da bu konuda ikinci sırada yer alıyor bu durumda...

Ben makinanın kullanılabilirliğine bakıyorum; yazılarımın tamamını okudu iseniz en ucuza alabileceğiniz ve sizin işinizi görecek olan makina en iyisidir demişim; herhangibir markayı direk olarak önermemişim... Maalesef bir zamanların Orhan'cı ve Ferdi'ci kavgasına dönüşmek üzere olay...

Ne yazık ki koskoca memlekette; üstelik üç yanı denizlerle çevrili; harun kadar iç sular zengini bir memlekette adam gibi bu işe eğilip yerli bir makina ve kamış üreten babayiğit çıkamıyor:( Çıkamıyor ki yüzde yüz kendi malımız olan bir ürünle övünebilelim...

8. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Haluk abi bende o makine var müsait olduğunuz bir gün sanrıım Üsküdar tarafındasınız getireyim makarayı sizde bir test edin bakalım geçer not alacak mı? ne dersiniz.

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    geçmis sayfalarin birinde alttaki makinanin marifetlerini ve fiyatini aktarmistim :)

120-145gr kursun med-cezirin ortasinda orta suda dans ederken uskumru avinda kullaniyorum. 3 tane var ayni makinadan.

valla inadina semsipasaya getiricem bu makinayi, milyarlik aletlerin ortasinda kullanicam :D :D :D ve örgü takmadigim, kaloma kullanmadigim sürece de yüzümü kara çikartmiycak.

http://www.balikavi.net/olta/showproduct.php?product=318&cat=34

10. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    razor makınemle dokturcem dıyorsun yane =)

11. furunotr

furunotr Haluk

Tevfik bey;

Maalesef kullandığım bu model değil; bendeki avlağın şartların da göz önüne alırsak mecburan SW8000PG olan modeli; aslında bunun 4000'lik olanı var aynı teknolojiden üstelik Japon tezgahtan çıkma; benim kullanmış olduğumu referans alarak ancak onu önerebilirim ki pek doğru bir önerme olmaz kullanmamış olmamdan ötürü; üstelik avlanma şeklimiz de çok farklı...

Yine de link vereyim; fikir edinirsiniz...

http://www.north-one.jp/saltwater-r...o-biomaster-sw-4000-pg-spinning-reel-new.html

İç düzeneği falan tamamen bendeki ile aynı olduğundan iyi bir makina olduğunu tahmin edebilirim ancak... PG, HG ve XG olmak üzere 3 farklı turlusu mevcut...

Sizin verdiğiniz linktekinin 8000 olanını da bir tanıdık kullanıyor yıllar yılı ve çok memnun; onunda düzeneği kalitelidir diye tahmin ediyorum...

Ancak hafif ve beklemeli avlar için bu makinalar sanki biraz fazla gelir gibi... Yine de tercih meselesi; Exage bu işi daha uygun fiyata görür gibi geliyor bana...

Mesela ben izmarit yemliye (125 gr. ile atıyoruz genellikle) nuhunebiden kalma arkadan kalamalı bir Catana 4000 kullanıyorum ve yıllardır gayet güzel işimi görüyor üzerindeki 0,12 ip ile...

12. furunotr

furunotr Haluk

Çok iyi olur; doğrusu epey merak ettim bu makinayı...

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sorma Noyan kardesim :)

sener senin zügürt aga filminde bir sahnesi var, anasindan bahsederken "üstüne 3 kumayi gömdü ama bizim ana acayip direniyiiiir " diyor...

bu makineler aynen öyle. 3ünün de misinalari degisikti aldigimda. yesil mavi ve sari, birini çok az kullandim, digerini at-çek yaparken yemliye yatiririm hep, sürekli kulandigim bir tanesi varki, insanin düsmanina yapmayacagi muameleyi yapmisimdir, acayip direniyiir. tatlisuya baslayinca kalomalari kâfi gelmeyince kuma getirdik üzerlerine. bir de örgüde problem yapiyorlar.

14. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Bakalım sizden geçecek mi:)

Yarın müsait olursanız öğleden sonra getireyim ama sadece makineyi getirebilirim.

15. furunotr

furunotr Haluk

Rahatça kullanabiliyorsanız çok mantıklı bir makina; birinde de başka modeli vardı Okuma'nın ya tek bilya; ya hiç bilya yok; sonradan bilya ilavesi de yapmış; gayet memnun yıllardır kullanır durur bu ucuz makinayı; bir daha getirmiyorlar diye şikayetçi yalnız:D :D :D ... Ayrıca başka bir arkadaşta Shimano'nun en .oktan modeli vardı; bir de bilya atmış; biz hava-cıva tutarken topladı lüferleri...:D

Güç-kuvvet yettikten sonra mantıklı olan zaten bu; iş görür; en ucuzu...

16. furunotr

furunotr Haluk

Yarın kalkabilirsem sabah suyuna niyetim var; ancak öğleden sonra da oralarda olurum bir aksilik çıkmaz ise...

17. furunotr

furunotr Haluk

Örgüde pek çok makina problem yapar; bendeki orjinal USA Penn SSG 5500'de özürlü bu konuda üstelik belki bahsettiğiniz makinanın 15-20 katı fiyatı vardı belki; onun için pek dert etmemek gerek...

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bir ara av marketi sitesinde vardi Haluk abi, fiyati 27.5liraydi. stokta yok diyordu gerçi. livar kazigini topraga çaktim yahu bu makinayla :D (plastik kasa ha) orcinal 0.40 misinalari hala üzerinde 3ünün de (biraz eksildi tabi)

19. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    haluk abı murat abının makıneyı denersenız yarın bızıde haberdar edın forumdan :D ama dedıgım gıbı bır yakın arkımda var durgun sular ıcın cok begenıyorda hava bozunca ısler karısıyor dıo :D

20. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    plankton
    Çıkmadan haber veririm size.