OKUMA RAW II 65 vs. Shimano Spheros 8000 PG

Konu, 'Makineler' kısmında gladioman tarafından paylaşıldı.

1. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    SHIMANO ASPIRE AX TELE SURF 4,30 MT 200 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO Biomaster 8000 PG
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    serdar abı olsaydı entohla ılgılı bızı gerektıgınce bılgılendırırırdı

2. makca

makca Mehmet AKÇA

En İyi Avı:
    ALABALIK 50cm(HAVUZDA)
    Murat banada haber ver.Belki bende gelirim

3. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Tamam Mehmet abi çıkmadan telefon ederim sizede görüşmek üzere:)

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bilgilendirmeniz için gerçekten teşekkür ederim; Haluk bey.

Bu bilgilenme ve değerlendirmem sonucu, 1/3 fiyatla yine sarı kızın, 4000' lik RCDH modeline yönelmiş oldum.:D :D

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-EXAGE-4000-RCDH-511-TUR-4xSSS1BB-CIFT-KOLLU-pmu1851.html

Gerçekten gözüm arkada kalmıştı.:thumb: :thumb:

İyi dileklerimle.

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    test sonuçlarini bekliyoruz ona göre Murat abi :) 160-175gr Allah ne verdiyse artik :)

6. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Tamam Roy, benim ne demem önemli değil aslında daha önceki konuda fikrimi söylemiştim şimdide görücüye çıkarıyorum bakalım beğendirecekmiyiz:)

7. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Mehmet abi yarın Tarabya'dayız. reeling

8. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    birini turna balıgı mı dedı =) bırazdan gelıyor bugun kı kuzu =)

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Jigging de olsun, surf gibi de kullanayim, Bogaz akintisi ile bas edeyim deniyorsa, Shimano Aceration 8000HG... butceyi asar deniyorsa da daha ekonomik ama cok da asagi kamayacak bir makara olarak Shimano Navi 8000 PG...

Spheros ve Saragosa zaten soylenmis... surf makara olarak ise Daiwa yeni Crosscast 5500...

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    selam Ibrahim abi;

aceration'i bilmiyorum, ne navy ne yeni crosscast bogaz suyu ile bas edebilecek makineler degil. kasilir kalirlar agirlikta.

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    reeling
    Bunu tartışalım bak,güzel konu olur, ne demek yani şimdi boğaz suyu ile baş edemez..Açsana böyle bir konu Roy...

12. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    ac roy hemen ordayım =)

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    crosscast çok torklu bir makine degil Selim abi, nazik biraz. navi de bir kaç kez denemfirsatim oldu çok az akintili bir bölgede, çok rahat bir makine degil, biraz yosun binse takima, kolda fakediliyor hemen.

bogazda malumunuz, kisin altli üstlü akinti, deli gibi akan su, parasüt gibi uçan 175gr kursun, uzak atis ihtiyaci, saatlerce süren at-çek stil avcilik, birde üstüne balik bindimi, tempo bozmadan o baligi kiyiya almak, alinmiyor degil ama zor oluyor nispeten zayif makinalarla.
    kaloma dragindan vs.. konusmaya gerek yok zaten kullanilacak balik yok bogazda. yani, makina agir olmayacak, yük altinda kolu zorlanmiyacak, uzak atisa yardimci olacak.

14. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Yazılanları geç roy,bu sene çoğu vaktimi sahilde ve tanıdık balıkcılarla geçirdim,çoğu burda yazılanların dışında düşüncelere sahipler,bende katılmıyorum burda yazılan çoğu yazıya bu konuda,aç bu konu üzerine bir konu orada tartışalım diyorum...

15. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    roy aklın benım turna avında mı kaldı yoksa =)

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    rahatlik kavrami görecelidir Selim abi. kimi bir makinaya 2milyar verince rahat edemez, kimi 40liralik makinayla rahat eder. onun için sahildeki balikçilarin veya diger kisilerin ne dedikleri beni pek de alakadar etmiyor. ben tecrübem ve fikrim dahilinde birseyler yaziyorum. dogrudur, yanlistir, benim fikrimdir. onun için bu konu için bir baslik açmak gereksizdir kannimca.
    x makinanin koluna yük biniyor diyorsam, benim kalibim dahilindedir, belki siz kullaninca çok rahat edersiniz, veya güçlü kuvvetli biri tek parmagi ile çevirir kolu. ha çelimsiz degilim, 35 kiloluk 80x60x60 ip katonunu boyumun (1.70cm kilo 75) üzerine 4 kat dizerim

benim fikrim bu sekilde Selim abi, siz de fikrinizi yazarsaniz eminim hepimize çok faydasi olacaktir

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu konularda kökten yanlış yapılıyor zaten.

Acaba neden bu kadar cins, çeşit makine var? Her şey maliyet skalası değil, ki böyle düşünülüyor.

Makine ile kamış uyumu, bu hususta göz ardı edilir hep. Bahsettiğin 65'lik koca surf makinayı 2.10 spin kamışa takmak değil. Surf makine ila surf kamış olunca, uymuş olmuyor aslında.

Olay şuradan başlıyor: Önce siz, elleriniz, kaslarınız, bacak boyunuz, duruşunuz vs. vs. Sonra kamış. Ardından misina ve makine. Bunların uyumlu olması gerekiyor.

Bakıyoruz şimdi. Akıntı çok. Gülle gibi kurşun atmadan olmuyor. Ama şu var, ince misina ile daha hafif kurşun kullanabilirsiniz.

Benim gördüğüm, av stili, takım ve avcı uyumu hiç gözetilmiyor. Bakıyorsunuz, 4.20 kamış, herkesin elinde. Peki acaba kamışın dengesine, makine ile olan dengesine bakan var mı?

Olay bu açıdan biraz karışık. Öyleki, bazı durumlarda, tek bilyalı bilya çok daha uygun oluverir, rahatlık vs. açısından.

Benim gördüğüm, genel boğaz kullanım alışkanlığı için, bol bilyalı değil, kaliteli düzgün saran, uzun kollu, düşük toleranslı üretilmiş makineler iyi netice veriyor. Bu makineler, mesela jigging yaparsanız o dengesiz hareketlere çok dayanamaz. Ama jigging makineside, o uzun süre yük altında düzgün çekme işini beceremez.

Kısacası, bu konu sanıldığından geniş bir konu. Ayak üstü konuşulacak konu değil. Hal böyleyken, sorunun büyüğü şu: Her makine diyene, al shimano diye dayatmak. Aylardır bu sürdü, sürüyor forumda ki, şahsen bana artık rahatsızlık verdi ki, bu kadar tartışmalar uzuyor oldu.

18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Aynen dediğin gibi,sorun aslında shimano/daiwa meselesi gibi algılanıyor ama öyle olmadığını sende benim gibi biliyorsun,aslında sorun yanlış balıkcılık yapıldığında,ha balık tutulmuyormu,tabiki tutuluyor peki ne pahasına tutuluyor ona bakmalı,makinam bozuldu,dişli sıyırdı,kolu koptu,ayağı kırıldı,kamış ortadan kırıldı ve daha niceleri,cocukluğumdan beri balık tutarım bir kere üsküdarda kamışın ucunu kırmışlığım vardır,ne makinalarımda sorun var nede kamışlarımda,neden peki?çünkü malzemelerin nerede,nasıl kulanılması gerektiğini öğrendim,halende öğrenme arzusu var içimde,ve bu öğrenme isteğim balık avcılğı yaptığım süre devam edecek,seninde bildiğin gibi balıkcılıkta öğrenmenin sonu yok,ben herşeyi biliyorum dediğin anda çok az şey bildiğinin farkına varmalısın,bunu demiyorsam benim balıkçılğım o zaman durmuş demektir,mazi olmuş demektir,her gün yeni malzeme çıkartılan,yeni sistemler bulunan bir hobiden bahsediyoruz...

19. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    Arkadaşlar,

100 TL CİVARI bir makine almak istiyorum,

Antalya'da denizde kıyıdan ve açıktan avlanmak için, amacım at-çek veya tatlı su değil..

shimano kalbimden geçiyor ama karar veremedim,

ustalar hangi marka ve hangi modeli önerirsiniz?

bi de internetten alışveriş yapmamda sakınca olur mu ? gelen üründe sorun çıkarsa iade veya değişimi açısından..

Özel Mesaj da atabilirsiniz,

teşekkürler..

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    100 TL paran varsa shimano alma, 1000 TL'n varsa gene shimano alma. 1500 tl varsa o zaman düşünülebilir.

Ha 400 TL yoksa cebinde, Daiwa filanda bakma zaten.