Vallahi bu aralar bu makinanın reklamını o kadar ok yaptım ki beni bilmeyen reklamı için para alıyor sanabilir
Öncelikle kullanmadım ama elime alıp iyicene bir inceledim. Kullandığım modeli bir önceki salina sa 65 modelidir ki çok memnunum. Her iki seri makinalar da shimanolara taş çıkartacak modellerdir.
Makina güç ve dayanıklılık için yapılmış. Eline alınca bunu hissediyorsun. Ne boyası ne de dişlisinin bozulmayacağı belli. Hani bazen elimize yıllanmış eski makinalar geçer de hala taş gibidir işte bu makina 20 sene sonra birinin eline geçtiğinde adamlar ne makina yapmış dedirtecek bir alete benziyor.
25 kg çekme gücü varmış. Bendeki salina sa 65 in gücü 15 kg dı. Bu 25 kg güç ile dev akyalar falan zorlanmadan çekilir yani.
Ama senin kullanım yerin boğaz. Bu makina biraz ağır gelecektir. 670gr. Çekerken kurşun 2 kiloluk yosuna da takılsa yüksek devrine rağmen zorlanmadan kasmadan çekersin. Yeter ki kamışı kırma. Ama uzun süre ağır makinaları atıp çekmek biraz sırt ağrısı yapıyor

Sorun olmaz dersen hemen al...
En son baktığımda piyasada salina 2 nin tek modeli olan 10.000 lik diye geçen 65 lik kafa ile satılıyordu. Küçük modelleri henüz gelmemişti. Var mı gelecekmi bilmiyorum.
Küçük kafalardan aynı kasa olarak rengi modeli vs herşeyi aynı olan okuma cedros 55 çıkmış
http://www.armer.com.tr/OKUMA-CEDROS-55-5-BILYALI-MAKINE-pid-14244.html
Bu makina senin işini daha iyi görecektir diye düşünüyorum. Çünkü çok daha hafif ve yine güçlü. 470gr civarıydı sanırım.
Ama yine de kullandığım salina sa 65 de senin için düşünülcek bir tercih olabilir. Daha uygun fiyatlı arıyorsan tabiki. Yine de karar senin .