Senin bu bahsetmiş olduğun makineler gibi markalar,ancak yerel liglerde oynayabilir,dünya çapında bir ligde değil...
Yeni bir tane makinasını göstersene,shimanonun çinde üretmiş olduğu,sadece FLY makinalarını üretiyor çinde,başka makina üretimi yok çinde shimanonun.. Aslında bir çoğunuzun İngilizcesi var,bir mail çekin shimanoya sorun,shimano çinde makina üretiyormu diye,kesin cevap vereceklerdir...
satıcı sanırım arkadaşlarında dedigi gibi elinde yok diye ürünü karalamış abim çin malı deyip geçmeyin çin malı olarak yiyecek giyecek haricinde herşeyi alabilirsiniz çoğu marka işçiliği az paraya mal olsun diye ürünlerini çinde üretim dünya pazarına sunuyor bunun en iyi örnegi apple fabrikası ıphone üretimini Şanghay da yapıyor ama nitekim biride çıkıp ıphona kötü demez ben hariç ayrıca shimano nunda osaka da '' japonyada '' var okumanında yeri japonya http://www.okuma.co.jp/english/ bana göre japon ile çin arasında hiçbir fark yok sonuçta kullandıklar ham maddelerin çogu ortak malzeme dünya haritasındanda anlaşılacagı üzere japonya bir ada ve çin üzerinden yada deniz yolu üzerinde hammadde saglanmakta ve düz mantık düşünmek gerekirse ikiside aynı pirinci yiyor sen markaya bak gerisini boşver abim ha bu arada satıcını da degiştir bence