Okuma Trio 30S

Konu, 'Makineler' kısmında necatik35 tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    ip misina kullanacaksınız 4 şey önemli.

makara abs yani önü geniş olacak. yoksa kusar ipi.

sarma telindeki o misina kılavuz yüzüğü titanyum nitrit, altındaki bilya burç vs. paslanmaz çok kalite olacak. yoksa ip onu keser, sonra o ipi eskitir.

makinenin sarımı çok düzgün olacak. yoksa atışlar kısa, dengesiz olur.

kalama hassas ayarlanabilir olacak. yoksa kamışınız kolayca elinizde kalabilir.

daiwa alıyorsanız abs kafa seçenektir. ama diğerleri standarttır. bütçenize göre, abs spool yazan birini alın kullanın.

2. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    1)Asla tam olarak doldurmam
    2)Her atıştan sonra kamışın ucu öndeyken mandalı kaparım kamışı dikleyerek misina boşluğunu alırım. Daha sonra istediğim yüksekliğe indirirken sarıma devam ederim.

Bir ipucu: Bazen makaralarımızda misinalarımız gerdirmeden sardığımız için uçsuz bir şekilde sarkar. Bununlada atış yaptığımız zaman misina çoğunlukla düğüm olur. Bunu engellemek için;

Makine önden kalamalı ise kalamayı tamamen gevşetin ve açın.

Misinayı kalamanın altına koyup kalamayı tekrar sıkın ve atışınızı yapın.

Misina o bölüme geldiğinde duracaktır. Kalamayı tekrar açın ve misinayı çıkarıp ava rahatça devam edin :D

3. necatik35

necatik35 ilhami

Favori Kamış:
    okuma V system 2.70
    Favori Makine:
    okuma cedros 65
    En İyi Avı:
    2.3 kg.lık çipura
    Bu anlattıkların üzere,bir daiwa almak şart oldu.Verdiğin açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim.Görüşmek üzere....reeling

4. necatik35

necatik35 ilhami

Favori Kamış:
    okuma V system 2.70
    Favori Makine:
    okuma cedros 65
    En İyi Avı:
    2.3 kg.lık çipura
    Zaten yukarıda anlattıklarını yapıyorum.
    ipucu için teşekkür ederim:) çok faydalı bir bilgi.zaten bütün makaralarım önden kalamalı.Tekrar teşekkürler....reeling

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Mehmet, misinayı her zaman geremezsin. Artı her defasında, bilhassa at çek yaparken bunları yapmak tam bir çin işkencesine dönüşür.

Yapılacak şey bellidir. ABS kafa yani uç tarafı geniş olan bir makarası olan makine almak.

İlla daiwa almak şart değil. Hemen her markanın böyle makaraları var. Böyle bir makinen varsa, ip misina il bir daha o sorunları yaşamazsın. Atarsın, sararsın, olur biter.

Ama bu sadece o kusma problemini çözer, diğer problemler yerinde kalır.

6. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Ondan diğer yaptıklarımı yazdım abi. Belki arkadaşlar bu şekilde bazı sorunlarını aza indirgerler...

7. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

selam arkadaşlar, ben de trio 40 kullanıyorum (40 s değil) ilk ip misanıyı arkadaşlarımın yazdığı sorunlarla tükettim şimdi yenisi saracağım ama gözüm ipten korktu. güvendiğim bir arkadaşım ince mono al dedi ama numarasını söylemedi. spinde mono kullanan varsa numara verirse sevinirim.

8. xmanx06

xmanx06 ali

ben trio s 30 kullanıyorum.berkleyin nanofil misina kullanıyorum okumayla uyum içinde gam yapmıyor.kuş gözüde olmadı tavsiye ederim

9. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Arkadaşlar tüm mesajları okudum. Az önce uzun uzun yazdığım mesaj tek bir yanlış tuşa basmam sebebiyle silindi. :(
    Şimdi kısaca tekrar yazıyorum.
    Ben de çok örgü misina harcadım. Sebebi ise paralel sarım bir makine olan Shakspeare Mach 2 XT Front Drag serisini kullanmamdı. Bunu öğrendiğimde ise 1000 metrelik bir bobin çoktan bitmişti... :D
    Size tavsiyem örgü misina kullanıyorsanız çapraz sarım bir makine kullanın. Bu şekilde misinenin birbirine sürtünme yüzeyi azalacak ve makineden çıkan misine bir alt kattaki misineyi beraberinde çıkartım düğüm olmasına sebep olamayacaktır.
    İlle de Daiwa dersen :
    CROSSFIRE modelini tavsiye edebilirim.
    Şimdiden iyi avlar dilerim...

10. furunotr

furunotr Haluk

Eğer makina uygun değil ise ip misina kullanması problem olur; makina seçimi yapar iker ip mi; yoksa monoflament mi kullanacağınızı satıcıya söylemeniz gerekir ki size o makinanın seçiminize uygun olup olmadığını söyleyebilsin...

Berkey'in nanofili ip ila misina arasında bir varlık; misina gibi düz;( lifler termal ile birleştirildiği için misina karakterinde); çekeri ise ip kadar yüksek; misina kadar düşük değil; ikisi arasında biryerlerde... Fiyatı ise ikisinin toplamından da pahalı...:D

Bütçeniz uygun ise nanofil ile çözebilirsiniz sorunu; ancak çekeri ip kadar olmayacaktır...

11. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bende okuma trio 40s almayı düşünüyordum şimdi bu makinayı alınca ip misina kullanamayacakmıyım? yorumların bazılarında kimi makina ip misina kullanmaya uygun değildir demiş trio 40s uygunmudur değilmidir?

12. rapalacikral

rapalacikral ali

Valla her zaman kullanmadan önce ıslatın.
    baya etkiliyor düğüm olayını.
    ama ip misina zordur.
    ben de alışamadım ve uzun zaman önce normal misinaya geçtim spin de.
    düğüm yapıyor mu ? hayır.

13. mustafa kaya

mustafa kaya MUSTAFA KAYA

Favori Kamış:
    dam green cross
    Favori Makine:
    dam slrspin 850 fd- okuma avanger 40
    En İyi Avı:
    3,600 kg. levrek
    Bulabilirseniz Dam slr spin fd 850 ve Okuma av 40 tavsiyemdir arkadaşlar. İp misinada hiç bir sorun yaşamadım bu güne kadar.