shimano kullanmadığım için bir şey diyemiyorum. marka olarak belli başlı marka ama shimano ile tanışmadım henüz. okuma sebass'a gelince : bacanak 0,26 okuma seabass kullanıyor, şu ana kadar sıkıntı olmadı. kalamayı tamamen sıkıp balıkla inatlaşmadığınız sürece sizi üzmez. okuma ile yakalanan balıkara bir örnek resim koyayım. bu balık oldukça güçlü, dirençli ve savaşçı bir balık. 1740 gr. daha pek çok balıkta yarı yolda bırakmadı. yazdan bu yana, her hafta saatlerce at çekte kullanıldı, daha ne yıprandı, ne gam yaptı.
Mehmet Bey ; At-çek avı, gr'mı düşük maket balıkları; fazla efor sarf etmeden en uzak noktaya bazı durumlarda ise nokta atışları yaptıktan sonra yüzdürmektir kısaca... Profiliniz Shimano Nexave 2500 FB görünüyor,at-çek için sorduğunuz kamış ile rahatlıkla kullanabilirsiniz.Mono ve Örgü'ye uygundur sanırım,ayrıca su üstü sahteleride kullanayım derseniz,devri biraz yüksek makineleri araştırmanız gerekir. Forum paylaşımlarında daha detaylı bilgiler mevcut,araştırmanızı tavsiye ediyorum.
aynı boy ve atarda kamış kullanıyorum, 10-15 gr rapala demişsiniz, atış mesafesi her ne kadar rapalanın marka ve modeline göre değişse de genel olarak 12 gr ve üzeri sahtelerde istediğiniz uzaklıklara atabilirsiniz.
herkez okuma v system diyor, ama nitekim başka marka larda iyi oluyor okumanın eksileri nedir bende bu kamıstan almayı düşünüyorum, WTD yapmak icin sırf.
Valla okuma sea bass 0,26 kendini ispatlamış bir misinadır. benim raporlardaki tüm balıklar onunla alınmıştır. içlerinde 2-3 adet 6 kg var.kuş gibi getiriyor.yani daha misina koportarak balık kaçırmadım.baş ka sebeplerden kaırdığım oldu o ayrı