arkadaşım bende yakın zamanda kamış ve makina aldım, sana şunu söylemek isterim. en az marka model seçtiğin kadar satın aldığın yeride iyi seç. sana bıkmadan usanmadan anlatan, açıklayan tarif eden, doğru bilgi sunan bir yerden alışveriş yapman çok iyi olur. hatta imkanın varsa atla bir taşıta, git istanbula bu işin distribütörlerinden, bilindik güvenilir yerlerden bak, gerçi bursadaki malzemecileri bilmiyorum ama, ben antalyada birçok yere baktım, aşağı yukarı hepsinde aynı markalar vardı, adamlara soru sormaya çekiniyorum, her iki laflarından biri o takımı mı hazırlıyım, bu takımı mı hazırlıyım, şu seti veriyorum o zaman vs. hayır canım sadece soruyorum ben, hemen almayacağım bakınıyorum diyorum, bu sefer ilgilenmiyorlar fazla, yada durumu yok herhalde en azından alışveriş yapsın diye 30-40 liralık makina-kamış setleri koyuyorlar önüme. bende zaten yakın zamanda istanbula gidecektim, bekledim, gittim ordan aldım geldim. demem o ki alışveriş yaptığın yer en az marka kadar önemli, sonuçta ne marka alırsan al bir sorunun olduğunda avrupadan japonyadan mühendis göndermeyecek sana firma. satan bayi ile muhattap olacaksın. sırf istediğin ürün var diye ticaret yapma içine sinmeyen yerle. soruna cevap değil ama tavsiye olsun diye yazdım, sağlıcakla kal.
Shimano Exage surf makina değildir... Shimano'da Ultegra, Aero Technium, Power Aero v.s. makinalar surf tiplidir... Ancak kullandığınız ya da kullanacağınız alana bakılacak olur ise surf makina pek elzem değil gibi duruyor... Surf makinanın avantajı kafa yapısı itibariyle biraz daha fazla atış yapılabilmesini sağlamasıdır temelde... Ancak bazı handikapları da vardır bu tip makinaların... Ona keza 150-250 gram atarlı kamış örneği vermişsiniz ve sanıyorum bahsettiğiniz bölgelerde böyle ağırlıklar atacak kamışlara gerek yok... Tabii bilemiyorum eğer 100 gr. civarı bir ağırlık kullanacaksanız 100-150 gram atarlı bir kamış bakın mesela; atacağınız ağırlığa uygun kamış edinirseniz atacağınız mesafeyi bir hayli etkiler; 250 gram atarlı kamış 100 gramı efektif bir şekilde atmaz; dolayısıyla 100-150 gram atarlı bir kamışa göre daha kısa mesafelere düşersiniz... Tabii pekçok kriter var bunu etkileyen ve zaten pekçoğu üyelerce belirtilmiş... Herhangibir makinanın 20 kg.lık bir akyayı çekmesi de sizin tercihinizi etkilemesin... Tamam makina güçlüdür ve çeker; ancak siz yılda bir akya avına gidecekseniz ki bu tip makinalar genellikle daha ağır ve elbet daha pahalı olurlar ki; ne bileyim bahsettiğiniz bölgelerde istavrit, kupez, çupra v.s. türü balıkları genelde hedefleyorsanız hedef balığınıza uygun bir makina ve kamış seçimi yararlı olur diye düşünüyorum... http://www.fishingtackleshop.com.au/products/Shimano-Stella-18000-SW-Fishing-Reel-.html Örneğin linkini vermiş olduğum makina ile geçtiğimiz günlerde izlediğim bir belgeselde 60 kg.dan fazla gelen dev akya türü bir balık tutuldu... Ancak bu makina hem çok fiyatlı; hem de oldukça ağır bir makina olup at-çek işine gelmez... Elbet atıp çekebilirsiniz ama 2 atışta şişersiniz... Ayrıca kamışı da bu tip makinaya göre seçmek zorundasınız ki uyum sağlasın...
Volkan kardeşim çok doğru söylüyorsun. Esnaflık gerçekten benim içinde çok önemli çok şükür genel olarak Bursa esnafının durumu iyidir güleryüzlüdür vs... Zaten öyle olmadığı zaman hemen terkedesim geliyor o yeri Bundan önce bir yere gitmiştim dediğim gini Remicon infinty 7000 surfüm misine dolanıyordu gittiğim çocuk beni anında sepetlemeye çalıştı zorla zorla iade ettik makinayı sonraki gittiğim yere bugünde gittim 1 saat falan durdum adamcağız ilgillendi sağolsun bişey almadan çıktım yaklaşık 10 tane makinayı ayrı ayrı sormuşumdur. Hiç kızmadı sağolsun yada gerekeni yaptı zaten oyle olmalıydı bence Bende esnafım Ayakkabıcıyım gelen müşterilere dediğim "Ben size ayakkabı satmak için burada durmuyorum. Ben sizin ayakkabı beğenmenize yardımcı olmak için burdayım diyorum." çok uzattım galiba Volkan kardeşim söylediklerine aynen katılıyorum. Artık fiyattada yardımcı olurlarsa bide inşallah şu 2 gün içinde makina bulabilirsem oradan alacağım Teşekkür ederim
furunotr Söylediklerinize katılıyorum.Teşekkür ederim. Aslında seçimimde etkili olan bilgimden kaynaklanmıyor. Bu sitenin mesela makinalar yada kamışlar bölümünü açıyorum genel olarak memnun kalınmış şikayet alınmamış ürünleri not alıyorum sonra onların arasından fiyat olarak alamıyacaklarımı eliyorum. Sonra o ürün hakkında google dan genl bi bilgi alıyorum http://www.avmarketi.com/asp/product...450cm-150-250g mesela bu üründen memnun kalmayan yok gibi ben bu ürünü sadece sahil yani surf için kullanacağım bide elimde allbastar ın 3 metrelik genel bi kamışı var onuda istavrit gibi mezgit gibi at çek te kullanacağım. Yanlız burada anlamadığım nokta kamışın üç parçalısı ile bunun arasında fark var o fark nedir http://www.avmarketi.com/asp/product/15408/Okuma-Cedros-Distance-3-parca-surf-kamis-450cm Bu kamışın yorumları genelde hassasiyetin yüksek olması güzel bi atış oranının olması (tabi çok göreceli bir çok şey etkiler ) Bide genel olarak memnun kalınması. Tabi benim okuduğum yorumlar Cedrosun üç parçalısı için değilse çünkü yorumlarde direk cedros yazmışlar benim anladığım gibiyse bu kamışı sevdim ve almak isterim Ama makinaya gelince içinden çıkamadığım nokta orası Okumanın v system özelliklerini beğendim ama surf için değil ve ağır Shimanonun exege ni beğendim kaliteli ama o da surf değilmiş ama 6000 ve 10000 liğinde yedek makarası yok Gerçi çok önemli değil ama olsa fena olmaz İşte benim kafamı en çok karıştıran da bu makine bugün baktım shakspere olta mach 3 diye bir modeli üç tane kafa var ister surf için ister spin için diğeride herhalde jig için güzel bi makineye benziyor ama hakkında yorum bulamadaım pek kullanan yok herhalde onda da kararsız kaldım En geç Perşembe gününe kadar sipariş vermem gerekiyor çünkü cuma günü elimde olursa önümüzdeki hafta tatile çıkacağım için 2 günüm var ve ben makine konsunda kafayı yiyeceğim En sonunda o piti piti yapacağım herhalde Birde shimanonun sırf surf kamışlarının özelliklerini ayrı ayrı inceleyebileceğim bir site varmı ikide 300 tl civarına bir surf makinesi alabilirmiyim akyadanda geçtim artık makine alayım vitrinime koyacağım
Shakespeare Mach 3 makinayı incelemediğim için fazla yorum yapamıyacağım,ama enazından bu makinayı kullanan bir tanıdığımın olmadığı söyleyebilirim.Anladığım kadarı ile sen tamamen surf amaçlı değilde genel kullanımlı bir makina bakıyorsun,eğer jig makinaları ilgini çekiyorsa bu konuda sıklıkla kullanılan makinaları seçmen daha iyi olacaktır,ağırlık konusuda aşağı yukarı bu tarz makinalarda birbirine yakındır.Bu konuda Okuma Cedros 55-65 yada Okuma Salina II 10000-16000 de kullandığım ve oldukça iyi makinalardır yada daha önce yazdığım gibi V System de çok iyi makinadır.Ama bu makinalar bir miktar ağır olup surf kullanımda sana atış mesafesinde dezavantaj sağlar yada atçek yapacaksan çok ağır kaçar .Daha öncede yazdığım gibi tercih senin, bir makina alayım, hem kıyıdan hem tekneden yemli av hemde gerekirse jigging ve sırtı yapayım dersen yukarıda yazdığım üç makinadan birini alıp güvenle kullanabilirsin...
Talha kardesim merhaba. Kestel dedinde hatırladım onları. Fuarda, ürünlerini incelerken tanışmıştım. Ama ellerinde Shimano Exagenin 4000 FB (2010 ) modeli vardı. 2011 modeli FC serisi henuz yoktu ellerinde. Bana ısrarla en son modelin bu olduğu, bundan sora daha ust modeli olmadıgını ısrarla anlatmaya çalışmıştı. Hafif bir, bilgi tartışmamız olmuştu. Israrla hala 2011 serisi olduğunu söyleyip duruyordu. Tabii ki bende onun öyle olmadığını, kafa yapıları farkını izah ettim F serisinin kodlarının hangi yıllarda hangi harfler aldığını falan söyleyince '' tamam abi sen haklı ol '' demişlerdi. Karar verirsen, 2011 serisi ürünleri tercih etmeni ısrarla isteyeceğim sizden. Makarasında ki '' V konik '' tasarımı nedeniyle. Talhacığım, esnafım diyorsunuz. Esnaf agzı diye bir tabir vardır. Satamadığı ve kar marjı yüksek olan urunler her zaman on planda durur ve satıcı ilk once onları yağlandırır ballandırır 40 takla attırır satmak için. AV MARKETİM LİNKİNDEN ALINTIDIR Makine seçerken dikkat etmeniz gerekenler Makine modellerinin içinde veya kodunda yer alan 030- 050 veya 65 gibi ölçüler o makinenin makara çap ölçüsünü kastetmektedir. Örneğin 40'lık makarası olan bir makine kalınlığı 0.40mm olan misinadan yaklaşık 100-130 mt civarında almaktadır. Makinelerin büyüklüğüne göre kullanım alanları: Küçük makine grubu: 025-030-035 (Alabalık ve benzeri küçük balıkların avında) Orta boy makine grubu: 040-050-060 (Tekneden veya kıyıdan her türlü küçük ve orta büyüklükteki balık için) Büyük makine grubu: 065-070-080 (Sazan - Yayın gibi güçlü balıklar veya Kıyıdan uzağa atış ile avlanma şekli) * Çok rulmanlı makine mutlaka kaliteli sağlam bir makine anlamına gelmez bazı markalarda 2 rulmanlı bir makine ucuz fiyatlı bir markanın 10 rulmanlı makinesinden daha güçlü ve sağlam olabilmektedir Makina çok, model ve çeşit çok, Tkn.Özellik farklılıkları çok, derken o mu ? bu mu ? insanın kafası karışması son derece normal. Hele hele yeni başlayanlar için bu seçim, bir handikaptır. Şimdi size soruyorum, Sörf makinadan beklentileriniz nedir ? Hangi beklentilerinize cevap veremiyor ? Ben elimde ki 4000 lik makinayı çok rahatlıkla sörf amaçlıda olsun,beklemeli de olsun, spin amaçlıda olsun kullanabiliyorum. Her beklentime ( Bu konuda ) cevap verebiliyorsa, tercihim ve seçimim o makina olur. 6000 lik ve 10000 lik olan makinaları rahatlıkla sörf ( Kıyıdan Uzaga Atış ) amaçlı kullanabilirsin. 2011 modelinin '' V KONİK '' yapısıyla çok daha mukemmel kullanırsın. Kullanamassın diyen kişi gelsin derdini bana anlatsın. Mutlaka o model ellerinde yoktur. Yada kar marjı, satmak istedigi üründen cok daha azdır. Bunu boyle bil. Ort.250-260 Tl. fiyatı vardır. 4000 lik olanıda 180 Tl civarındadır. 6000 ve 10000 liklerinde Kataloglarda yedek makara var gözükür. Ama nedendir Türkiyeye gelen bu modellerde yedek makara bulunmaz. Gerçi çok onemli degil. Yedegini ilgili distributor firma 10-15 tl maliyetle sipariş ederek getirtebiliyor. Daha geçen hafta ST 10000 RA için 2 yedek makara istetmiştim. Getirttiler ve adresimede kargoladılar. Henüz parasını bile istemediler. Birkaç kez aradım '' Alırız abi çok da önemli değil, senin ihtiyacın görülsün yeter '' diyorlar. Mantıkları ve konuya bakış açıları açısından belirtmek ihtiyacını duydum. Telefonum da 0506 384 90 90 dır. İstediğin zaman arayabilirsin
Misina; http://www.spotbalik.com.tr/035-MM-TRABUCCO-T-FORCE-SUPER-SOFT-200-MT,PR-21335.html Değişik boy ve atar değerlerine göre kamış ; http://www.spotbalik.com.tr/allaround-carbon-kamis-40-90g-380m,PR-23789.html http://www.spotbalik.com.tr/allaround-carbon-kamis-40-90g-350m,PR-23790.html http://www.spotbalik.com.tr/allaround-carbon-kamis-80-150g-300m,PR-23791.html http://www.spotbalik.com.tr/all-around-3mt-teleskopik-kamis,PR-23717.html http://www.spotbalik.com.tr/ALLAROUND-CARBON-KAMIS-80-150G-380M,PR-10897.html Makina ( Şimdilik idare edecek şekilde ) http://www.spotbalik.com.tr/CATANA-4000-FC,PR-24012.html http://www.spotbalik.com.tr/CATANA-4000-RB-2XSSS-1-BB,PR-24655.html ( Catana FC yazmış olsada, o ürün FB dir. Hatalı yazımdan kaynaklanmıştır.) 3+1 Rulmanlıdır.
Tevfik abicim uzun nihayet sonunda bugün ultegra 5500 xtb aldım. Çok zahmet ettiniz Tevfik abicim çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim. Maşallah kime Tevfik abimin selamı var desem herkez tanıyor Makina oldukça güçlü bi yapıya sahip deneme fırsatım olmadı Misina konusunda http://www.spotbalik.com.tr/035-MM-TRABUCCO-T-FORCE-SUPER-SOFT-200-MT,PR-21335.html Bunu önermişsiniz Örgü misina öneriniz varmı yoksa TRABUCCO mudur remixonun örgü misinaları var biz 3 tane makinaya saracağız çok alırsak avantajlı olur diye düşünüyorum http://www.spotbalik.com.tr/030-REMIXON-FUSION-IP-MISINA-1000mt,PR-21831.html Örgü misina dememin sebebi hiç kullanmadım ama birbirine zor karıştığını duydum. Bide kolay kolay kopmadığını duydum bu konu hakkında siz ne düşünürsünüz.
Örgü misina kullanmak biraz zordur. Pahalı bir ürün alırsın, saglıklı kullanma sansın olmazsa yazık olur. Bildiğinden şaşma, 0.40 lık Trabucco sana 10 kiloluk Akyayı rahat getirir. makinada, Titanosdan Ultegraya geçmen tam isabet olmuş. İyi günlerde zevkle kullanman dileklerimle gözlerinden öperim.
Kamış konusunda tercihin ne oldu. Bu konuyu raporlamamışsın. Ultegrayada artık, Beast Master veya benzeri bir kamış yakışır derim.
Bende kamışa baklıyordum abi Makina biraz tasarrufumun dışına çıktığı için şu an 100-150 tl arası bi surf kamışı bakıyorum. Bugün açık yer varmıdır artık bakalım abi ya bu gece yada yarın gece çıkacağım abi okuma cedros kafam yattı gibi ama canlı canlı bursada görebileceğim yer bulamadım abi. http://www.spotbalik.com.tr/Cedros-Tele-Surf-Kamis-450cm-150-250g,PR-24259.html Bu kamış için spotbalık mağazasını aradım internette havale ile 229 tl yazıyor aradığımda 279 tl dediler yanlış yazılmış dediler gerçi bugün kargolar kapalı olduğundan alamam ama kafama takıldı.Bu tip şeyler müşterinin gözünde acaba kandırılıyormuyum imajı yapıyor üzüldüm zaten internette başka sitelerde 215 tl gibi bulunabiliyor. LINEAEFFE marka kamışlar kafama yatıyor gibi abi ama bursa da nerede bulabilirim abi özellikle surf kamışı olmasını istiyorum. Dediğim gibi elimde albastarın her amaç için bi kamışı var bunu Bursa kurşunlu vs. gibi yerlerde kullanacağım yada yedeğe alıp sizin dediğiniz kamışı http://www.spotbalik.com.tr/ALLAROUND-CARBON-KAMIS-80-150G-380M,PR-10897.html alacağım. Ama şimdi gökçe ada ve erdekte kullanmak üzere rahat bi surf kamışı arıyorum abi benim kullanacığım ağırlıklar 80-100 lük kurşunlar. Ayırdığım rakkam 100-150 tl civarı. LINEAEFFE hakkında olumlu düşünceler okudum ama başka markada olabilir abi. Artık rüyalarıma akya lar girmiyor abi makinalar kamışlar onumu alsam bunumu alsam misina ne olsa vs... zaten ben akyayıda rüyamda yada youtube da görürüm abi ancak Misine yi iki kalınlıkta almayı düşünüyorum abi tabi yedek kafa sı var ya 1. Daha rahıt salınım yapması için bi kafasına 0.30 yada 0.25 gibi örgü misina düşünüyorum 2. bide genel amaçla kullanmak üzere 0.35 yada 0.40 normal misina düşünüyorum abi acemiyim kayalara yosunlara her yerlere taktırıyorum Kayalık alan olursa 2. kafayı kullayım diye düşündüm
sırf sorf amacı için kullanıcak bi kardeşin için 4.20-4.50 kamış boylarından hangisini tavsiye edersin. Boyum 1.85 abi
Bu gün pazar. Soydaş pazarını gez. Sadece bilgi ve fikir edinirsin. Yarında, daha once gittiğin Cumhuriyet caddesinin solunda ki yerlere bak. ileride sol tarafta olan arkadaşın kamış secenekleri bayagı zengindi bir ara. Shimano türü birşeyler arıyorum dersen onlar daha arka taraftadır. Yardımcı olacaktır. Oradanda alacağın bilgilerden sonra, müftülüğün üst tarafında ki yere bak. Orada da geçen hafta, Shimano Alivio sörf vardı. Bu değerlendirmelerden sonra karar vereceğin ürünü belirleyerek alabilirsin. Şayet içine sinen birşey bulamazsan da hiç acele etme. Şimdi elindekilerle geçici olarak idare edersin. Döndüğünde tekrar değerlendirir, içine sinen kaliteli bir kamış seçeriz sana. En güzel günlerin seninle olması dileklerimle.