Okuma vs Banax

Konu, 'Makineler' kısmında pscho tarafından paylaşıldı.

1. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    ben makine için cık diyorum ayrıca fiyat aralığın nedir ?

2. muratbodrum

muratbodrum MURAT

kesinlikle ryobi ecusima
    ben 3000vi ve 6000vi kullanıyorum
    kesinlikle memnunum

3. pscho

pscho Erdinç

abi fiyat aralığım en fazla 200 tl ona göre ayarlama yapıcam ama 20 veya 30 daha çıkabilirim.

4. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bu bütçeye göre okuma salina serisi var,yağ gibi akıyor makina taş gibi sağlam,ardında kaya gibi firma var,okuma salina40 ın ağırlığı 340 gram,atçeke de uygun yemli avlanmaya da,misina kapasitesi de iyi bu boya göre,

5. Üşenmez

Üşenmez Emrah

okuma trio 55 i de tavsiye ederim

6. pscho

pscho Erdinç

abilerim tavsiyeleriniz güzel ama dediğim gibi bütçe en fazla 220 veya 230 tl o yüzdende almışken tam alayım bidaha uğraşmıyayım diyorum.alanyada olduğum için daha burdaki av marketlerine gidip bi bakıcam ama istediklerim burda yoksa zaten illaki bir yerden temin etmem lazım genede acele etmiyorum.bu sölediğiniz makinalar inşallah burda vardırda görme imkanım olur.zaten benimde ne istediğimi artık anlamışınızdır.çoğunlukla kıyıdan arasıra tekne yapacam.eğer bukadar konuyu uzattıysam sizden çok özür dilerim hani olta takımı böle iyi birşey alacağım için o yüzden böleyim

7. 29519

29519

Herkes kendi tecrübe ettiği makineler ile sana yardımcı olmaya çalışıyor. Tecrübe edilmiş bu kadar makine oluncada doğal olarak kafa karışıklığı oluyor.
    Okuma hiç kullanmadım ama elime alıp makine kolunu çevirdiğim hiç bir makine şimdiye kadar bana güven vermedi. Evet satış sonrası desteği gerçekten Türkiye ortalamasının çok üstünde bir kalitede ama bu kadar çok satış sonrası desteğe ihtiyacı duyması da kafada soru işaretleri yaratıyor.
    Ryobi ise aldım ve kullandım okuma dan çok daha fazla güven veriyor. Eğer ki üzerinde yazılanlar doğru ise ne de olsa Japon mühendisliği ve Japonlar gerçekten iyiler bu konuda.
    Gelelim shimano'ya... shimano shimanodur en alt segmentteki makinelerini bile güvenle alıp kullanabilirsin yaşayacağın sorunlar diğer markalara göre çok daha azdır.
    Bütçeni belirtmişsin o zaman sana önereceğim makine budur.

8. pscho

pscho Erdinç

abi bütçem derken kamışla beraber bütçemi söledim :) okadar makinaya para veremem malesef.. şimdi bana makine ve kamış olarak önereceğin takımı söle

9. 29519

29519

Sen nerede hangi balığı tutacaksın halen anlamış değilim ki.
    Bak her işin oltası farklıdır ve sen bir olta takımı alıp her işte kullanmak istiyorsan eğer bu bir süreliğine seni idare edecek bir durumdur. O yüzden en fazla hangi balığın avına gideceksen söyle, ağırlıklı olarak o işte kullanılabilecek bir set düşünelim senin için. Bu arada başka av şekillerinde kullanman gerektiği zamanlarda en azından o avıda yaparsın tam randımanlı yapamazsın ama yaparsın.

10. pscho

pscho Erdinç

tamam abi ben bir araştırma yapayım burda ona göre yazarım buraya aynen dediğin gibi karar veririz takım için.

11. Muharrem_Gunes

Muharrem_Gunes Muharrem Güneş

Favori Kamış:
    Shekspeare Ugly Stik Lite 1.98 M,Shimano Vengeance Sea Bass 2.40 10-50 Gr
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20,Shimano Stradic 3000SFD,Shimano Exsence CI4 3000M
    En İyi Avı:
    Levrek 1000gr - 1200gr arası.Diğerlerini yazmıyorum.Levrekte hırs yaptım.
    Hangi av için düşünürseniz düşünün.Okumanın en dandik modeli bile banax kıyaslanmamalı .Ayrıca okumanın kimi modelleri (pahalı olsada) ömürboyu garanti çoğu modelde de 5 sene garanti var.
    Keseyi açıp masraf ederseniz başınız ağrımaz.Sonuçta siz kullanacaksınız.

Ben spin için Okuma Flame 20 kullanıyorum.Çok çok memnunum.....

Saygılar

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    banax ve okuma iki makinam var ikisindende memnunum.:D:D

13. pscho

pscho Erdinç

14. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
  15. lemodella

lemodella Ümit TALU

Favori Kamış:
    okuma salina--Okuma v-system 3.00 20-80 gr
    Favori Makine:
    shimano nexave 6000---shimano sienna 4000
    ryobi 6000 al keyfine bak :))) ben çok memnunum misina sarımı bi harika ve sağlam bir makina

16. pscho

pscho Erdinç

ewet abilerim ve kardeşlerim makinede kesin karar kıldım bu hafta ryobi 6000 i alıyorum

17. pscho

pscho Erdinç

18. spinnci

spinnci murat

Favori Kamış:
    DAİVA
    Favori Makine:
    D:A:M
    En İyi Avı:
    21 kilo akya,vallahi nasıl yakaladım bende anlamadım.
    ALINTI:1
    walla aklımda av türü olarak bi düşünce hani kıyıdan çek at yapacağım için bişey düşünmüyorum ne gelirse hesabı.amatör olduğum için denizden ne çıkarsa yerim hesabı dediğiniz makinalara bakıcam.beni uğraştırmıcak bi takım yapmayı düşünüyorum ve uzun idare etsin beni.bide bu rulman yani bilyalar çelik ve nekadar fazla olursa okadar daha iyimiş bide bişey daha demişlerdi unuttum debriyajla ilgiliydi sanırım bunların çok önemi varmı??
    ALINTI:2
    şimdi okuma makinası için karar kıldık dimi? şimdi onun hangisi olacağına karar verelim.walla sizin dediklerinize göre alacam o yüzden yanlış almim.tek istediğim işte hem kıyıda hemde teknede rahat kullanabileceğim olta takımı olsun işte

sen şi,mdi ara sıra bu takım ile tekneden balık avlıcan demi kardeşim? güzel inşallah başarırısın da raporlarsın bizde öğreniriz bunu nasıl yapacağını.

ALDIĞIN KAMIŞ:
    420cm boy, Teleskopik karbon kamış
    200g atar
    yüksek dayanıklılık
    çift sargılı çember klavuzlar
    ilk klavuz katlanabilir
    540g ağırlığında

Yüksek kalite karbon hammadde, orta sert aksiyon.

Lastik kaplama ile korumalı halkalar

Sünger sap

Kumaş kılıf. :) tekneden? ve atçekde?:D bak makina olur tekneden bende kullanıyorum aynı makinayı tekneden ancak 150 cm kamış ile..
    neyse sen bi dene.
    saygılar

Son düzenleme: 25 Mart 2011
  19. pscho

pscho Erdinç

yok murat abi bunu sadece kıyıdan uzağa atış için aldım. tekneden ve at çek için başka kamış alıcam.sorun yok :d