okumani yeni surf kamisi

Konu, 'Kamışlar' kısmında cogito74 tarafından paylaşıldı.

1. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Ben kapamadım salinalardan maalesef haber verende yok kamışlar 5 saat içinde tükenmiş :) o fiyata üç parça ve fincanları pas yapmayan kamış çok nadir bulunur. Alana hayırlı olsun..

2. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Kamışlar Ocak ayında geliyor. Teleskopik modeller de var.
    Ben şahsen çok beğendim ve mutlaka edineceğim.

3. muratmurat

muratmurat MURAT

Favori Kamış:
    sorrento-okuma salina-shimano
    Favori Makine:
    okuma salina sa5 shimano-xtb
    En İyi Avı:
    sazan
    selamlar değerli arkadaşlar 1 ay kadar önce yeni piyasaya sürülen okuma salina 3 parçalı 4.20 kamışı bogazda kullananlar olumlu veya olumsuz yönleri ile fikri olanlar varmı?

saygılarımla

4. furunotr

furunotr Haluk

Ben 150 gram kurşun ile at-çek usulü avlanıyorum; kamış oldukça dengeli; orta-sert bir aksiyona sahip; atışları rahat ve erimli; yani kasmadan yeterli mesafelere ulaşabiliyorsunuz... Sınıfındakilere göre hafif bir kamış denilebilir; sapı bazılarının değerlendirmesine göre bir miktar kısa kalıyor; ancak bence yeterli; 185 gram kullanan olmuş ve görüşleri olumlu yönde...Ekleyeyim... Hassasiyeti de gayet güzel; vuruşu net bir şekilde hissedebiliyorsunuz...

5. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Okuma cedros mavi olanı geçen yanımda avlanan birinde vardı. Kamış çok esniyor 150 gramda böyle esniyorsa, hemde belden 200 gramda ben onu kesin kırarım :)

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bence o arkadaşın atış tekniği yanlış,350tl lik bir kamış dan söz ediyorsunuz:)

7. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

acaba o kamışın boyu kaçtı?

8. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    4.50 cedros

9. 29519

29519

Yok yanlış değil gayet düzgün bir atışı vardır ama kamış fazla esnek gerçekten, anca 150 ile çalışırsınız, daha üstünde kamış bayılır. 4.50 ve parçalı olmasına rağmen ağır iş kamışı değil. Bir ara düşündüm 175 gr ile denesemmi diye ama sonra vazgeçtim. 350 tl lik bir kamış değil kanımca üzerine biraz daha para koyar italcanna veya shimano bir kamış almayı tercih ederim.

Kamışın boyu 4.50

Son düzenleme: 30 Aralık 2010
  10. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Sapı kısa :) Bir de şu kamışı andırdı bana çok :| ...

Son düzenleme: 30 Aralık 2010
  11. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Kamışın performansını fiyatıyla mı ölçüyorsunuz ?

12. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:

Hacı onu bunu bırak technıum zaten aşırı tuzlu :) 250 gramla çalışıyorlar şuanda bizim adamlar kamışta prestige 7000

13. furunotr

furunotr Haluk

Olsa olsa rengi benzer... Bu kamış mükemmeldir... Sanıyorum ileriki tarihlerde 200 gram atarlısı benim için kamışta son nokta olacak...:)

14. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Çok kılas bir kamış ama söylenilenlere bakılırsa 150 gramda iyi iş çıkartıyor ama sanırım kamışın etkin top nokatası 150 gr çok esnemesi okadar da iyi değil bence uzun surf kamışlarda belden esnemesi yerine 1/3 oranında yani kamışın merkez noktasının üst kısmından da yukarda esnemsi atış performansını max etkiler. Tabi bu kırılma riskinide yanında getirir. Bahsedildiği gibi orta noktsından bel verek atış yapması buda bir anlamda atış mesafesini azaltıcaktır fakat üretenler bu etkiyi nasıl ortadan kaldırırm diye düşünmüş ve cevabı kuvvet kolunu uzatarka bulmuşlar yani kamışı 4,50 olrak üretilmesi zaten kamış dediğimiz yukarıdan aşağıya doğru konik olan ağırlık merkezi sapın bittiği noktayla kamış boyunun ortası arasında biryerde olur bu ağırlık merkezini nekadar yukarıya çeke bilirse kamış okadar sert ve rijit olur. Buda uç noktasındaki hassasiyeti etkiler. Örneğin linneffe oyster yada turna fresh kullanıcıları kamışının ucunun kalınlığından rahatsızlardır fakat 150 gr ve yukarısını atmak atış dengesi, tekniği hem de kamışın kalitesinde üstün marifet göstermesi lazım. Herkez bilir linneffe extremenin ucunun 10cm kadarlık bölümü atış yaparken yada açıp kapatırken yada kimbilir çantada taşınırken açıp bakmışsınızki kırılmış. Aslında bu boy atar ağırlığı arasındaki hassas dengedir.Kopan parça ise madedin yorgunluğundan. Kamış belki 440 yerine 4,20 yada 4,30 oluyor ama 4,40 da atamadığınız sertlikte ve dengede 125-150 grmı çok rahat atıyorsunuz sanki kamışın asıl olması gereken boyuna gediğini düşünülüyor. Aynı şekilde turna fhres ve oysterde de öyle belki uçları biraz daha kalın hassaslık konusunda spirint yada extremle kıyaslanamaz ama atacakları ağırlıklarda turna fresh yada oyster ile kıyaslanmaz. Ben de sorento var oda 4,20 boyunda atarı 200gr extereme ile yakın ürünler hatta birbirinin muadili diyebilirim fakat uç kalınlıkları ve hassasiyetine bakıldığında extremenin ucu ince olduğu için daha esnek ve sert bu yüzden sorentoya oranla daha hassas kalınlık ve sertlik uçlarda sağırlığı getiriyor. Sorento kullanıcılarına bir tiyo eğer uc hassasiyeti konusunda beklentiniz extreme gibi ise extremenin uçları sorentoya oluyor

Şimdi bu anlatımda tutup ismini andığım kamışları cedrosla kıyaslamayıyorum. Tamamen deneyimler ve teknik olarak durumu izah etmek için bahsettim. İsteyen model isimlerini A,B,C,D diyede isimlendire bilir fakat bu bahsettiğim kamışlar geniş bir kullanıcıya hitap ettiği için en azından bunlardan 1-2 tanesini kullananlardan bunları kafasında canlandıra bilmesini istedim.

Gelelim cedrosa okuma markasının üst segment ürünüdür. Üst segment ürünü olamsa dahi parçalı olması kullanıcıya huzur veriyor. Aslında surf kamışlarıda sipin kamışlar gibi parçalı tercih etmek lazım. parçalı kamışlarda teleskobik kamışlar kadar ağırlıklar atar hatta daha fazlasını tarlar ama telskobikle parçalının atış performansı bukar yakın olması düşündürüyor. Birde bu parçalı kamışların attığı gibi çekerleride teleskobiklerden daha üstündür yine dediğim gibi surf kamışlarınıda parçalı tercih etmek lazım.

Bu arada kamışın boyunu sormamdaki amaç okumanın sitesindeki kataloğa bakıp oradan diğer özelliklerine bakıcaktım ama katalok da göremedim
    link burada : http://www.okuma.com.tw/en/products-view-2-1-23.html belki yayınlana 2011 kataloğu değildir Oyüzden görememişimdir

15. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    bütün bu çıkarımlardan sonra kamışı gelir gelmez almamakla iyimi etmişim diye düşündüm.yani çok esnek olması dışında alternatifleri ile mukayese etmek olabilir. 3 parçalı bu fiyat civarlarında shimanonun beastmaster kamışları var belkide shimano beastmaster teleskopik ile mukayese edildiginde nasıldır??

16. furunotr

furunotr Haluk

Aslında çok esnek değil; esnemesi gerektiği yerden esniyor tabii... Yalnız bana biraz narin göründü... Diğer ucuz olan kardeşi ki bende de mevcut bir adet; çok daha sağlam ve dayanıklı görünüyor gözüme hernedense... Öyle çok ağır işlerin kamışı olmayabilir Cedros... Ancak yine de bana sorarsanız üzmemek kaydı ile kullanılacak olursa çok güzel bir kamış...

Ama bahsettiğim gibi daha sağlam; ağır şartlarda çalışacak birşey isteniyor ise makul fiyatıyla kardeşi Salina uygun... Elbet bütçeyi yükseltebilirseniz Super Aero Tecnium gibi bir kamış ya da Aspire 3 parça olan mükemmel... Ya da şimdilerde piyasaya arzedilmeyen Ferrari.... Ancak bu üçlü içinde Aero Tecnium hafif ve kullanımı konforludur... Diğerlerinin hakkını verebilecek adam lazım (o ben değilim mesela...)

17. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    evet ferrari prestige artık yok maalesef. rapala için iyi bir kamış ama çaparide kullanımı biraz zor simdi eskilerden kalma piyasada ferrari extreme 2000 modelinin 4.5 m olanı var ; ama oda daha sert bir kamış rapala harici çapariye hiç gelmez sanırım.
    peki bu okuam cedros sizce çapariye uyar mı??

18. furunotr

furunotr Haluk

Bana sorarsanız çapariye uyar; ancak bu bir öngörüş; kamışı hiç kullanmadım; bu sebeple fazlaca yorumda bulunmak istemiyorum, sadece kullananları izledim ve kamışı zaten incelemiştim... Ancak rastlaşırsak samimi olduklarım var onlardan birinden bir kereliğine de olsa kullanabilirsem daha doğru yorum yapabilirim sanıyorum... Ek olarak kamış atış yaparken uca yakın yerden esniyor ki; zaten orta-sert aksiyonlu bir kamışın normal esneme yeri; öyle yumuşak falan da değil; yapısının inceliği ve hafifliğinden ötürü 4,5 metre olmasına rağmen kullanıcıyı yormayacak bir kamış görüntüsü sergiliyor...

19. senemgursoy

senemgursoy senem

Geçen hafta okumanın 4.50 lik kamışını alma ve kullanma fırsatını yakaladım. Öncelikle teleskopik bir kamış kullanıcısı olarak çok farklı bunu belirtmek isterim.Aksiyonları olarak ince ve zarif olmasına karşın sert bir kamış.Ama öncelikle kamışı ne için kullanıcağıda göz ardı edilmemeli. Bu kamış ile ancak ileriye atılabilicek aksiyonlarda kullanılmalı(Rapala,kalın takımla uzak çapari vb.).Ama şunu söyleyebilirim ilk aldığınızda ve kullandığınızda biraz yadırgayabiliyorsunuz ama alıştığınız zaman extremlere bile fark atabileceğinizi söyleyebilirim, kullandıkça zevk verebiliyor.

20. nautica344

nautica344 ümraniye

Favori Kamış:
    extreme 180 cast 4.40,lineaffe surfmill 4.20,okuma savant 4.20,okuma vsystem 2.40
    Favori Makine:
    okuma raw11ss,ryobi ecusima 6000vi,okuma avenger 40b,ryobi applause 8000
    En İyi Avı:
    630 gr palamut
    lineaffe atlantica 420 cm boyunda, 150-250 gram atarlı, 137 cm kapalı boyu ve 362 gram ağırlığında, 4 parçadan oluşuyor.yeni kamış .110 tl fiyatı evet 362gr ne diyorsunuz bu konu hakkında