Olcay'ın geçen gün verdiği Tarak ve Midye tariflerini okuyunca canım çekmiş , yarı şaka , yarı ciddi " Yahu Olcay bir de Karides Güveç tarifi ver bari " demiştim. Sağ olsun kırmamış hemen süper bir tarif vermişti hatırlarsınız. Evet.. Tarif ve resimler süperdi ama ya lezzeti..? Denemeden bilmemiz mümkün değildi.. Ben de geçen gün yaptırdığım check up tahlillerinin sonucunu almadan bu tarifi bir deneyip ( Ali Desidero gibi ..) forum halkına ilan edeyim dedim... ( Gratsias Muchos.. ) Öncelikle aşağıdaki açıklamayı yapmak isterim. Aşağıda resimlerde göreceğiniz karidesin 1/2 kg ı 6.00 ytl, diğer kullanılan miktardaki domates, biber pişirme, v.s nin toplamını da fazla fazla 4.00 ytl desek maliyet 3 kişi için 10.00 ytl yi geçmiyor. Bölün 3 e . Adambaşı 3.00 ytl . Bir kg balıktan daha ucuza geliyor bu hesapla.. Kollestrol sorunu olmayanlar sık sık yapabilir.. Gelelim güveçe.. Önce malzemeleri hazırladım... Bu gördüğünüz kadar malzemeden normalde 3 kişilik çıkıyor. Ama ben sadece bununla doymak istiyorum derseniz 2 kişi için yeterli.. Olcay'ın tarifine uygun şekilde malzemeyi sote edip karideslerin ilavesi ile bir süre pişiriyor ve güveçlere koymaya hazır hale getiriyoruz. ( Detaylar için Olcayın tarifine bakınız.) Daha sonra güveçlerin üzerine rende kaşar peyniri ve karabiberi de ekleyip 200 derecede ısıtılmış fırına koyuyor ve üzeri kızarınca çıkarıyoruz.. Daha sonra da soframızda tercihan soğuk beyaz şarap ya da ne hoşunuza gidiyorsa salata eşliğinde servis yapıyoruz.. Sonuç: Arkadaşlar ben meslek icabı Amerika'dan Maldiv'lere kadar dünyanın pek çok yerinde pek çok deniz mahsulünü o yörelerin usullerine göre tatma fırsatı buldum. Bir gurme değilim. Ama bütün kalbimle itiraf ediyorum ki Olcay arkadaşımın vermiş olduğu bu tarifdeki lezzette bir Karides Güveç gerçekten yememiştim. Burada bir kere daha bu unutulmaz lezzetle bizleri tanıştırdığı için kendisine teşekkür ediyor, gözlerinden öpüyorum. Sağol Olcay.. Muhakkak denemenizi öneririm. Afiyet olsun. Sağlıcakla kalınız.. Not: Yalçın ( Yalçın İçli ) sırada senin ahtopotlu tarifin var..
Cihangir Abi, Ellerine saglik. Ne guzel de yapmissin... Afiyet bal seker olsun yarasın insallah. Yemek maliyeti konusunda sana katiliyorum abicim. Bu guzel guvece eslik eden Doluca-Antik'le cok guzel gitmistir eminim. Bizim de Izmir'de Mithatpasa'da evimiz var. Bir ayagimiz orada anlayacagin. Nasipse bir kere geldigimde sizi misafir edeyim de baska deniz cesitlemeleri yedireyim. Kalın saglikla...
Cihangir Abi oldu mu yani şimdi ....? Bu öğlen vakti bu aç karınla bu enfes karidesleri görmek beni resmen bitirdi... Afiyet olsun, ellerine sağlık...
Karides Güveci tarif edenin ve yapanın ellerine sağlık.Yiyenlere afiyet olsun.Bize de en kısa zamanda inşallah diyorum.