Çuprayı agaşonla avlamanız çok kolay degildir..Daha ziyade baskın yontemini kullanmanız gerekir..Bu da zamanla ,tecrubeyle elde edeceginiz bir tekniktir.. Gogsunuzun agrımasına gelince ileride elbise aldıgınızda zıpkını kurmak icin sert bir kısmı oldugunu goreceksiniz.zamanla tecrubenizde artacagından tek seferde ve fazla zorlanmadan zıpkınınızı kurabileceksiniz.. Bence balık vuramadıgınıza kafayı takmadan,su altının keyfini cıkararak tecrube kazanmaya calısın..Sonucta hersey av degil.. Rastgelsin..
engın abı sakın hevesını kaybetme bu kadar ısteklıyken bu ısı kıvırabılecegıne gonulden ınanıyorum bence sana lazım olan tek sey ekıpmanlarını tamamlamak Saygılarımla..
birkaç tavsiye de ben vereyim, ben de 10 sene kadar önce sizin gibi cıplak olarak elimde bir yılmaz zıpkın ile dalmaya basladım, balık vurmak imkansız gibi geliyordu. Fakat daha sonra bu işin kısmet ve nişancılıktan cok, teknik ve ekipman işi oldugunu anladım. Her ne kadar balık vurmak için servet dökmek gerekmese de, başarı için asgari malzeme temini şarttır. Piyasada cok uygun fiyata komple ekipman kampanyaları yapılmakta, en azından cok ucuzundan bir elbise, agırlık kemeri ve agırlık ile baslayabilirsiniz. Zıpkınınız ise piyasada demir şişle gelen standart zıpkınlardan ise, bunu piyasadaki ucuz ama en azından tetik mekanizması cok kötü olmayan, ( sanırım sizdeki Nemrod ) bir tüfeğe ( tüfeğin de boyunun , taş altı avlanmıyorsanız, 90cm olması elzemdir ) kalliteli bir lastik ve tahityen şiş ( 6.25 kalınlığında şiş kullanırsanız, bunu daha ince ( ama kaliteli ) bir lastik ile kullanabilir , zıpkını bu aşamalarda rahat kurabilirsiniz ve isabetli ve güçlü atışlar yapabilirsiniz. İlk etapta, ağırlık ile daldığınızda agaşon tekniğini uygulamanız hem balıkların hareketlerini daha iyi gözlemleyip, onların iç güdü ve huylarını anlamınıza yarayacaktır ve size olağanüstü bir zevk verecektir. Böylece siz balıları kovalamazsınız, sadece onları nasıl cagırabileceğinizi, diğer bir deyiş ile balıkların üzerinde sizin kamuflaj ve merak uyandırma yeteneğinizin ne kadar etkili olabileceğini görürsünüz. herşeyden önce su altında en önemli şey, rahat etmek ve tedbiri elden bırakmamaktadır. Bu sporda ustalaşmak yılları alır ama balık vurmak hic zor değildir, tabii eğer gerekli bilgi ve ekipman mevcutsa.
kardeşim bu kadar çabuk birakma bu işi sevklidir balikçilik ben zipkinla dalamiyorum panik atak var ben ne yapayim ve bende olta ile kıyıdan av yapiyorum bence devam yilma ve dikkat et kendine olur yavaş yavaşş