Selamın aleyküm arkadaşlar 1 sene aradan sonra tekrar aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum Arkadaşlar ben yeni bir olta aldım 25lik misinası oltayı alır almaz balığa gittim mantarlı takım yapıp (Bafranın derbent barajında avlanıyorum) kancanın ucuna mısır takıp attım inanın 9 saat orada kaldım en ufak bir balık vurmadı yanımdaki arkadaşlar mantarlı takım ile bir çok alabalık tuttular benim şanssızlığımmı yoksa takımı hazırlayamadımmı bilemedim mantarı taktım yarım metre sonra kurşunu taktım ve bir metre boyunca sonrada kancayı taktım ucunada bir tane mısır bunda bi yanlışlıkmı var arkadaşlar sizden isteğim sizin bana önerebileceğiniz barajda kullanabileceğim bi sistem lütfen bana misnanın kalınlığını kancanın numarası kurşunun gramını bana anlatırmısınız (alabalık için) saygılarımla buğra...
Baraj ve göllerde ben dip oltasıyla sazan için avlanıyorum. Bu arada ben alabalığın akarsularda oldugunu sanıyordum barajdan alabalık bu güne kadar kısmet olmadı..
Vereceğim linkte hazır dip oltası resimleri var ona bakarak kendi takımını hazırlayabilirsin.. Veya av marketlerinden hazır olarak satın alabilirsin.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=740514#post740514
alabalık olduğuna eminmisiniz, bu hayvan soğuk akarsu olmadan ve suyu berrak olmadan pek yaşamaz diye biliyorum ben.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27232 bu linke bak. daha iyi anlayabileceğini umuyorum. baraj gölleri için ideal dip oltası takımı. istersen kurşundan yukarı kısma da 1 yada en fazla 2 iğne bağlayabilirsin
kurşun sana kalmış, gezer olursa iyi olur. yem olarakta sazan avlıyacaksan mısır, solucan, hamur vss. olabilir. ama başka balık sa onu bilmek gerek
bu gönderdiğim linkteki takım dip balıkları için, özellikle de sazan. alabalığa olmaz sanırım. ayrıca iri bi sazan 0,25 misinayı koparabilir. makina ile kurtarmak mümkün ama sen daha sağlam ve kalın bi misina kullanırsan daha iyi olur. linkteki takımın gövdesini biraz kalın misinadan yaparsın. yem olarak mısır yada solucan takarsın. ama en önemlisi olta attığın yeri yemlemelisin. bu önemli. gerisi nasip kısmet. eee sudaki balığa pazarlık olmazmış...
abi o işten hiç anlamam işte yemleme işinden örneğin bir kutu konserve mısır alsam onu atcağım yerlere yemlesem olurmu peşinede solucan
olur olmasına abim de, oltayı uzak atarsan oraya atmak zor olabilir. hayvan yemi satan bi dükkandan 2-3 kilo kuzu yemi al, onu olta attığın yere serp bolca. mısırda at. oltalarına da solucanda tak, mısırda. gerisi kısmet
haklısın abi oltayı salladımı ta nereye gider kuzu yemi oraya gitmez şöyle olurmu kuz<u yeminin gittiği yere atsam oltayı ama o zamanda yakında sazan olmazki
balığın olduğu yere olta atmak zordur. amaç balığı oltaya çekmektir. yemleme bu nedenle yapılır. balıkların koku duyusu çok güçlüdür. kuzu yemi, mısır, hamur neyle yemleme yaparsan yap, balık kokuyu takip edecektir. eğer olta atacağın yer yeterince derinse, ve balık seni yani kıyıyı çok net görmez, sesten ürkmezse gelir. ben 1 metre mesafeden 1,5 kilo sazan yakaladığımı bilirim. eğer 25-30 metre atabildinmi yeter artar. hamur yaparsanda mısır unu, buğday unu karıştır. içine yumurta kır. yarım paket vanilya at. yarım bardak mısır yağı kat. güzelce yoğur, katı olsun. o hamuru oltanın kurşununa sıkarak oltayla beraber salla gitsin. en kolay yemleme işte. hamura mısır taneleride saplarsın, kuzu yemide. hatta bulabiliyorsan akvaryum balığı yemide..
şamandıralı olta önerisi Sayın -BUĞRA-, seyhan baraj gölünde de çiftliklerden kaçan alabalıklara rastladığım oldu, yaptığım şamandıralı olta ile bunlardan yakalamayı başardım.Denemek istersen :takım şamandıra ile başlıyor, şamandıradan sonra fırdöndü ve 1m 0.22 misina ve tek iğne, yem olarakta solucan ya da göl kıyısındaki bitkilerin üzerinde o mevsim bulduğun uçucu böcek türleri.Başarılar dilerim.
abi kuzu yemini atabildiğin kadar uzağa atıp tahmini kaç dk bekleyip oltayı atmalıyım birde şöyle birşey olurmu sazan yayına (satılan sazan hamurları var sarı şeklinde sanırım mısırla yapılmış) sazan yayına onu sıkıştırıp olta atacağım yere atıp peşinede oltayı sallasam nasıl olur