olta hazırlamak için öneriler

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında -BUĞRA- tarafından paylaşıldı.

1. -BUĞRA-

-BUĞRA- Buğra

Selamın aleyküm arkadaşlar 1 sene aradan sonra tekrar aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum

Arkadaşlar ben yeni bir olta aldım 25lik misinası oltayı alır almaz balığa gittim mantarlı takım yapıp (Bafranın derbent barajında avlanıyorum) kancanın ucuna mısır takıp attım inanın 9 saat orada kaldım en ufak bir balık vurmadı yanımdaki arkadaşlar mantarlı takım ile bir çok alabalık tuttular benim şanssızlığımmı yoksa takımı hazırlayamadımmı bilemedim mantarı taktım yarım metre sonra kurşunu taktım ve bir metre boyunca sonrada kancayı taktım ucunada bir tane mısır bunda bi yanlışlıkmı var arkadaşlar sizden isteğim sizin bana önerebileceğiniz barajda kullanabileceğim bi sistem lütfen bana misnanın kalınlığını kancanın numarası kurşunun gramını bana anlatırmısınız (alabalık için) saygılarımla buğra...

2. MaDSuLKY

MaDSuLKY Dogan

Baraj ve göllerde ben dip oltasıyla sazan için avlanıyorum. Bu arada ben alabalığın akarsularda oldugunu sanıyordum barajdan alabalık bu güne kadar kısmet olmadı..

3. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Evet Alabalık akarsuda diye, benimde kafama öyle kazınmış.........

4. -BUĞRA-

-BUĞRA- Buğra

yok abilerim barajda dolu yav:d

5. MaDSuLKY

MaDSuLKY Dogan

6. konevii

konevii veysel

alabalık olduğuna eminmisiniz, bu hayvan soğuk akarsu olmadan ve suyu berrak olmadan pek yaşamaz diye biliyorum ben.

7. -BUĞRA-

-BUĞRA- Buğra

evet abicim hatta barajda alabalıktan bol bişey yok

8. -BUĞRA-

-BUĞRA- Buğra

bana barajda kullanabileceğim bir sistem yazablirmisiniz abiler

9. -BUĞRA-

-BUĞRA- Buğra

abicim yemin ederim o resimden bişey anlamadım o siyah şey nedir:d

10. konevii

konevii veysel

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27232

bu linke bak. daha iyi anlayabileceğini umuyorum. baraj gölleri için ideal dip oltası takımı. istersen kurşundan yukarı kısma da 1 yada en fazla 2 iğne bağlayabilirsin

11. -BUĞRA-

-BUĞRA- Buğra

abicim kurşun gezer kurşun olacak dimi

bu arada kancaya mısırmı solucanmı takayım abi

12. konevii

konevii veysel

kurşun sana kalmış, gezer olursa iyi olur. yem olarakta sazan avlıyacaksan mısır, solucan, hamur vss. olabilir. ama başka balık sa onu bilmek gerek

13. -BUĞRA-

-BUĞRA- Buğra

sazana ve alabalığa abicim ben bu takımın hepsini 25lik misina ile yapsam olurmu

14. konevii

konevii veysel

bu gönderdiğim linkteki takım dip balıkları için, özellikle de sazan. alabalığa olmaz sanırım. ayrıca iri bi sazan 0,25 misinayı koparabilir. makina ile kurtarmak mümkün ama sen daha sağlam ve kalın bi misina kullanırsan daha iyi olur.

linkteki takımın gövdesini biraz kalın misinadan yaparsın. yem olarak mısır yada solucan takarsın. ama en önemlisi olta attığın yeri yemlemelisin. bu önemli. gerisi nasip kısmet. eee sudaki balığa pazarlık olmazmış...

15. -BUĞRA-

-BUĞRA- Buğra

abi o işten hiç anlamam işte yemleme işinden örneğin bir kutu konserve mısır alsam onu atcağım yerlere yemlesem olurmu peşinede solucan

16. konevii

konevii veysel

olur olmasına abim de, oltayı uzak atarsan oraya atmak zor olabilir. hayvan yemi satan bi dükkandan 2-3 kilo kuzu yemi al, onu olta attığın yere serp bolca. mısırda at. oltalarına da solucanda tak, mısırda. gerisi kısmet

17. -BUĞRA-

-BUĞRA- Buğra

haklısın abi oltayı salladımı ta nereye gider kuzu yemi oraya gitmez şöyle olurmu kuz<u yeminin gittiği yere atsam oltayı ama o zamanda yakında sazan olmazki

18. konevii

konevii veysel

balığın olduğu yere olta atmak zordur. amaç balığı oltaya çekmektir. yemleme bu nedenle yapılır. balıkların koku duyusu çok güçlüdür. kuzu yemi, mısır, hamur neyle yemleme yaparsan yap, balık kokuyu takip edecektir. eğer olta atacağın yer yeterince derinse, ve balık seni yani kıyıyı çok net görmez, sesten ürkmezse gelir. ben 1 metre mesafeden 1,5 kilo sazan yakaladığımı bilirim. eğer 25-30 metre atabildinmi yeter artar. hamur yaparsanda mısır unu, buğday unu karıştır. içine yumurta kır. yarım paket vanilya at. yarım bardak mısır yağı kat. güzelce yoğur, katı olsun. o hamuru oltanın kurşununa sıkarak oltayla beraber salla gitsin. en kolay yemleme işte. hamura mısır taneleride saplarsın, kuzu yemide. hatta bulabiliyorsan akvaryum balığı yemide..

19. vobler

vobler volkan demir

Favori Kamış:
    Balzer diablo3
    Favori Makine:
    Albastar dega4000
    En İyi Avı:
    gökkuşağı alabalık 1010gr
    şamandıralı olta önerisi

Sayın -BUĞRA-, seyhan baraj gölünde de çiftliklerden kaçan alabalıklara rastladığım oldu, yaptığım şamandıralı olta ile bunlardan yakalamayı başardım.Denemek istersen :takım şamandıra ile başlıyor, şamandıradan sonra fırdöndü ve 1m 0.22 misina ve tek iğne, yem olarakta solucan ya da göl kıyısındaki bitkilerin üzerinde o mevsim bulduğun uçucu böcek türleri.Başarılar dilerim.

20. -BUĞRA-

-BUĞRA- Buğra

abi kuzu yemini atabildiğin kadar uzağa atıp tahmini kaç dk bekleyip oltayı atmalıyım

birde şöyle birşey olurmu sazan yayına (satılan sazan hamurları var sarı şeklinde sanırım mısırla yapılmış) sazan yayına onu sıkıştırıp olta atacağım yere atıp peşinede oltayı sallasam nasıl olur