Uzun zamandır kıyıdan bukadar büyük kalkan yakalandığını görmemiştim bu güzel avlarınıın devamını dilerim afiyet olsun rastgele
Tutulan balık cinsi nedeniyle farklı bir av ve rapor olmuş, tebrikler. İstavriti ikiye böldüğünüzü yazmışsınız; aynen ortadan ikiyemi (kılçığıyla birlikte) böldünüz? Yoksa bir istavritten iki adet fileto çıkartıp öylemi taktınız?
Merhabalar aldığınız balıklar çok güzel.Yer olarak mudanyadamı aldınız.Ben güzelyalıda iken eğerce plajına giderdik, poyrazlı günlerde aralık ayında.Eski su ürünleri fakültesi binalarının önüne.Balıkları görünce insanın iştahı kabarıyor ama nafile vakit olmuyor her zaman.Ellerinize yüreğinize sağlık paylaşım için teşekkürler afiyet olsun.
zekeriya abi harika bir av yapmışsın hele ilk fotoğraftaki kalkanla kılıç kalakan oynanır.Avlarınızın bereketli ve daim olması dileğiyle
Hoşgörünüze sığınarak birzamanlar benimle paylaşılan bir bilgiyi paylaşmak isterim. Mudanyanın ilerisinde eğerce plajında avlanırken, yanımıza gelen bir arkadaş şunları söylemişti kalkan avıyla ilgili. Poyrazlı veya dalgalı bir günde kumluk bölgede avlanılmalı.Oltayıda kıyıya vuran dalgadan bir önceki dalganın katlandığı yere atmalı demişti.Sebebini sorunca şu cevabı vermişti.Kalkan balığı kumluk bölgelerde beslenir, ve kumun çalkalandığı ve kabardığı bölgeleri sever.Dalganın katlandığı bölgenin altında kumlar savrulur ve kalkan balığı o bölgelerde daha çok gezinirmiş.Birde balık tutulduğunda fark edilmez ise balık kendini kuma gömermiş siz ne kadar çekerseniz çekin kumdan çıkmazmış bu sebeple misinayı koparan çok olurmuş.Kalkan kendini kuma gömünce misinadan sıkıca tutup gerginken misinaya parmakla hızlı hızlı vurulduğunda balık kumdan çıkarmış.ve rahatlıkla çekilebilirmiş.
güzel balık tebrıkler darıs bızlerın oltasına.. istanbula yakın yerlerde tutan var mı deneme yapmak ıcın. şile kumbaba bana cazıp gellıyor deneme yapan var mı.