Herkese mereba.abilerim sallamalara vede makaralılara nasıl zil takıcaz siteye baktım göremedim yardımlarınızı bekliyorum saygılar...
kardeş herhangi bir malzemeciden oltaya zil dersen sana çeşit çeşit zil çıkarır hepsinin ortak özelliği kamışa tutturmak için maşa veya benzeri bir aparata monte edilmiş olmasıdır. yani sen olta zili adı altında herhangi birşey alırsan ki çok ucuz bişey zaten monte etme konusunda hiç zorluk çekmezsin aynı zili sallamanın misinasına bağlar misinayıda ince bir çalı yada benzeri bişeye iliştirirsen yine görevini yapar. ayrıca kardeş tek zilli olanlardan al bence çift zillilerden daha iyi ses çıkarıyolar
birde kamışların ucuna takılan ziller var sanırım..kamışın ucuna monte ediliyor ve misina sararkende kamışın ucunda durmaya devam ediyor..büyük kolaylık misinayı sarmaya başlamadan önce zili çıkartmak için uğraşmıyorsun.
zili çamaşır mandalının orta teline tak. sonra mandalı misinaya kıstır. tabi kamışın ortasına yakın üst taraflarından.
Abdullah abi, bizde Kemal abinin kullandığı gibi kullanıyoruz.Zilleri çamaşır mandalına monte ediyoruz.Böylece avlakta çalı çırpı aramak zorunda kalımıyoruz...
kamısa takılan yeni zil yenı bır hareket algılıyıcılı balık darbesıne duyarlı elektronın zıller cıkmıs nerde bulurum bılen arkadasım varsa yardımcı olursa sevınırım
bahsettiğin malzeme yeni bir malzeme değil arkadaşım.Kamışın ucuna takıyosunuz balık vurunca işık yanıp sönüyor.İsterseniz sesli olanıda var.Ama bulmak mümkün değil.Civalı bir mekanizma kullanmışlar.Bende bar başka arkadaşta gördüm harika bir şey.İstanbulda aradım ama bulamadım.Gören bilen varsa gidip bir düzine almak isterim..