balık neslinin azalmasında biz oltacılar ne kadar sorumluyuz?biz göle 3-4 kişi gidiyoruz 10 - 12 kadar olta atıyoruz. bazı arkadaşlar 100 olta falan atıyormuş.bu çok fazla.bu oltaları atıp cekme vs.idare etmek hem insanı bezdirir hemde yorar.bence idare edebileceği kadar olta atmak lazım.kendini yormadan bu işin zevkini cıkarmak lazım.ama ben balık neslini oltacıların azalttığına inanmıyorum.daha çok ağ atanlar ve dinamit kireç trol zehirli atık vs avlananların balık neslini azalttığını sanıyorum.yasak olduğu halde hala ağ serenler var.bu işte enaz suçun oltacıların olduğunu sanıyorum.size bir anımı anlatmak isterim.bafra/kolay civarında biriyle tanıştık.bize piknik tüpüyle balık avladığını anlattı.piknik tüpünü en az 25 metreye attıklarını ve tüpün 25 metre de basınctan dolayı patladığını balıkların su üstüne cıktıklarını ve topladıklarını marifetmiş gibi ballandırarak anlattı.biz 4-5 senedir civar göllere gidip avlanırız.rekorumuz: 5 kişi,12 olta, 17 balık.küçük balık almam.yorumlarınızı bekliyorum..