oltacıları avladılar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında denizci07 tarafından paylaşıldı.

1. ..

Aşağıdaki linke bir göz at;)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=229

2. mahbub43

mahbub43 Mahbub Mehmet Kaya

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    4,80 sinavrit
    Amatör balıkçılık belgesi almak için uğraşma derim. Bu belge zorunlu değil. hem yeni düzenlemelerde tamamen kaldırılacağı söyleniyor. Bunun yerine her balığa çıkacağında izin alacaksın. Balık avlayacağın yer orman neya milli parksa tarım müdürlüğü izninin yanına bir de orman işletmesi veya millipark müdürlüğü izniin ekleyeceksin. Nasıl?:D :D

3. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    balıkçı teknesinde sadece prof. sarı kağıdı olan bulunabilir kanun açık.kendi teknesiyle vergisini veren kimseye belge sorulmuyor.balıkçıların amatörleri yanlarında denize götürmeleri yasak

4. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    "kendi teknesiyle vergisini veren kimseye belge sorulmuyor."

Ticari balıkçıların "yeşil kağıt" alma zorunluluğu var.

5. mahbub43

mahbub43 Mahbub Mehmet Kaya

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    4,80 sinavrit
    Sevil hanım yeşil kağıt dediğiniz Amatör balıkçı belgesinin hiç bir geçerliliği yok. Su ürünleri istihsal belgesi (sarı kağıt) olmayan ticari balıkçı teknesine binemez.

6. specials

specials

Favori Kamış:
    Kamış, Misina, Olta, Yem ve BEN
    En İyi Avı:
    Kalkan 5,5 Kg
    bile bile lades demişler, kaptanlar, sahil güvenlik bir taraflarını yırttılar, sarı belge çıkartın diye dahada çıkarmadan çıktılarsa bence hak etmişler en azından birdaha çıkmazlar:cool: ama kaptanında uyarması gerekiyordu :mad: birazda ondada var suç. kurallara veya yasalara diyeyim uymak direnmekten daha iyidir bazen :eek: 25 ytl ve 15 dklık bir zaman sonucunda 5 senelik kartı almak varken 316 ytl ceza ödemeyi seçmek :confused: :confused: düşündürücü...

7. oltacı1980

oltacı1980 evren gümüş

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Levrek 850 gr Mercan 650 gr
    Amatör balıkcıya ceza yok!!!

Arkadaşlar 01.05.2008 tarihinde resmi gazete olmak üzere bir çok gazetede ve haberlerde yayınlandı.Amatör balıkçıya ne amatör kart nede profosyenel kart gerekmiyor.Bende amatör balıkcı kartı çıkardım tarım il müdürlüğünden ve çıkartırken özellikle sordum.Amatör olarak balık avlamak için hiç bir karta gerek yokmuş ve bu kartı sahil güvenliğin sorma yetkiside yokmuş ben ordakilerin yalancısıyım.

8. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Seni tanımışlardır barbun vurgunundan sonra:D
    Arkadaşlar bu konuyu yeni gördüm.Namık abi bu konuda haklısın sanırım.biryerlerden amatör belgesi olanla, profesyonel avcılık yapan tekne sahibi beraber ava gidemiyor, giderse tekne sahibi ceza yiyor diye duymuştum.Bu yüzden uzun zamandırda tekneyle balığa çıkamıyorduk.En azından şu parakete sezonu kapanana kadar.
    Ayrıca; yanlışsa düzeltin ama danıştayın kararıyla artık şu amatör belgeleri geçersiz kılındı.Amatör avcının hiçbir belgeye tabi olmaksızın balık avı yapabileceği kararı çıktı diye biliyorum.Doğrumudur.Bir vatandaşın dava açması üzerine bu karar alınmış sanırım.:confused: :confused:

9. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    profesyonel balıkçılık için tescil edilmiş teknelere sadece sarı profesyonel balıkçı kağıdı olanlar binebilir. bırakın avlanmayı, yanınızda olta bile olmasa ceza yersiniz. kaptana da kesilir ceza, tekneye belgesiz binene de. ceza miktarları farklı olabilir ama hepsi ceza yer. birisi suçu oluşturmaktan diğeri de suç oluşumuna zemin hazırlamaktan ceza yer. mantık budur yani. normal gezi teknesi tescilli olanlarda (bizim normal teknelerde yani) herhangi bir belge olmadan sirkülere uyarak avcılık yapabilirsiniz. ancak; gezi teknesi tescilli olanlarda da sanırım sarı kağıtlı kişiler avlanma yapamamakta. ya da tuttuğunu satamamakta. emin değilim bundan ama böyle olması gerekir. böylece kayıt dışı avcılığın da balıkçılıkta biraz önü alınmış olur.

10. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Sağol kaanım;)Şu belge derdi yok artık demi.Zaten mantıksız bişey ama neyse.Ben iki günlüğüne tatile gidip bi olta alcam.Oltayı denize atmak için iki günde belge için dolaşcam.Bu ava açılmamışsa ben açacam zaten:D

11. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    şuanda sahil güvenlik benim teknede (özel tekne) sadece normal kimliğe bakıyor ve 8 kişiye kadar bişey demiyor

avlanma ruhsatlı teknelerde ise en fazla 4 kişi kaptan hariç olabiliyor ve teknede ağ -parakete varsa sarı belge yoksa normal amatör istiyor

siz yinede dikk olun bindiğiniz teknede ağ-parakete varsa kaldırın bi yere:D

12. spinoza79

spinoza79 MEHMET EZER

herkese selamlar
    benim kurrallar hakkında fazla bilgim yok. ama merak ettim avlanan arkadaşlar oltaylamı avalanıyor. yoksa ağla mı . eğer oltayla avlanıyorlarsa bence yazık olmuş. ilgili birimlerin amatörlerle değil profesyonel avcılarla ilgilenmeleri lazım. ben son zamanlarda hep duyuyorum kaçak avlananlar aşırı şekilde çoğalmış. en son tatil için kız kalesine gitmiştim . orda sohbet ettiğim bir balıkçı oraları anlattı. yasak olan ağlarla balık avlayanlar çoğalmış. adamlar cezayı bile takmıyor denizi kurutuyorlar. örneğide şöyle verdi: kesilen ceza sanırım 10,000 YTL ama adamların yakalanıncaya kadar yakaladıkları balık bunun çoooook üstündeymiş. yani anladığım kadarıyla çakır gibi yapıyorlar; kapalı alanda sigara içerken görevliler 60 YTL ceza istiyo çakırda çıkarıp 120 ytl veriyo bi tane daha içecem diyor.
    oltanızdan balık keyfi eksilmesin

13. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Çok güldüm valla:D:D:D:D
    Bu amatörlerden korkulur valla:D