kıca bir şeyde ben anlatayım sene 2010 mevki ömerli barajı .. kardeşimle herzamanki gibi öglen yola çıktık emirli tarafına geldik oltaları açtık 7 olta vardı ama kurala ayrkırı hiç bir şey yoktu.. küspeli takım dahi yoktu.. göle bir araba ucmuş arac sahibi ve bir dalgıc arabayı bulmaya çalışıyolardı.. o arada jandarma geldi üstüme dogru öyle bir yürüyüşü vardiki vurucak sandım ) kaldır lan oltaları diye kükrüyordu .. yanıma gelince neden kaldırıcam dedim.. burası sit alanı burda balık tutmak yasak dedi.. yav dedim 1995 den beri herzaman gelirim av yasagı yokki sit alanı ise suya girmek suyun 500 metre civarına ev yapmak yasak dedim.. benim herşeyim yasal oltalarımda tırıvırı yok ag yok hepsinde 2 iğne var dedim .. olsun kaldır dedi ..kaldırmıyorum dedim. kardeşim araya girdi . onuda elimle ittim .jandarmaya göster bakayım elindeki kagıdı burda balık tutmak yasaksa gidicem dedi.. jandarma işi yokuşa sürme dedi .arabanı baglarım dedi .dedim hiç bişe yapamazsın. jandarma ile baya dalaştık ..en son dedimki bak karşı kıyılara herkes olta atıyor. git önce onların hepsini kaldır bende gidicem.. ) karşı tarafa bagardı falan kimse umursamadı.. en son bana dönerek saat 5de gelicem seni burda görürsem oltalarını alırım arabanı baglarım canını yakarım dedi ve gitti.. inadına kaldırmadım gitmedimde ordan akşam 5 de gelende yoktu gidende yoktu ) aslında tam olarak haklarımızı bilmiyoruz ömerli barajında sezon açıkken balık tutmak yasakmı
benzer olay birkaç sene önce Bursada benim başıma gelmşti jandarma tkımların el koyuyorum dedi yanındaki askerlere toplaması talimatını verdi. Bi güzel topladılar. Araca yükleme yapılacaktı. Gayet sakin bir şekilde rütbelinin yanına gittim. Ben Komutanın tutanağım ve ceza makbuzu mu verirmisin. komutan Yok öyle bişey Ben Var öyle bişey diye karşılık verdim telefonumu çıkarıp resim çekmeye başladım. Komutan biraz telaşlandı bunu görünce tekrar sakince konuşmaya başladım. bu göl amatör olta balıkçılığı için yasak ilan edimiş bir yer değil ve ben tebliğlere uygun av yapıyorum. Yaptığın hukuka aykırı sana itiraz etmiyorum fakat ben burdan savcılığa gidip hakkında suç duyurusunda bulunucam ve şikayrtimi bildiricem. El koyduğun takımlar 20 30 tl lik takımlardan değil oldukça değerli takımlardır. Oltalarımı geri bırak. Emrindeki askerlere oltaları aldığı yere bırkmasını söyledi. Gölde bir tur attılar. bir sürü tırıvırı toplamışlar. Bende bir kaç ağın yerini gösterdim. Sonra oturup muhabbete başladık. Adam sonunda itiraf etti neyi nasıl yapacağımı neye el koyacağı mı bilmiyorum.
iç sularda avlanma genelde barajlarda 1 nisan itibarile başlayabilmekte. Sizin için geçerli olabilecek madde 15 nci maddenin 12 fıkra ve 13 ncü fıkranın a,b,c,d bentlerine bir bakın isterseniz. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php