oltamı uzağa atamıyorum

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında risale tarafından paylaşıldı.

1. GurhanANKARA

GurhanANKARA

Favori Kamış:
    1.80 kamış,diamond RD630 makina
    En İyi Avı:
    Gümüş Balığı ( 6 gram )
    Sevgili Murat 200 metre misina saracak olta bulduğunu farzederek anlatıyorum.
    1-) 2 kişi barajın kenarına gideceksiniz.
    2-) Arkadaşına misinanın bir ucunu vereceksin..
    3-) Arkadaşın barajın karşı kıyısına doğru kenardan yürüyecek.
    4-) Oradan bırakacak ve sen aheste aheste çekeceksin.
    :) :) :) :)

2. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

slm

Gölün ortasında ne işin var.Turna denilen balık oklava gibi kıyıya yakın yerde yatar.20 metre at çek sana yeterlidir.Devamlı mevki değiştir . Kesinlikle yılma,sonuçta orada balık varsa kesin alırsın.

3. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Buda güzel bir fikir :D :D :D peki öyle arkadaşı nerden bulacağız:D :D

4. R DENİZ

R DENİZ R DENİZ

Favori Kamış:
    lineaeffe,Alba Star
    Favori Makine:
    Shakespeare, BALZER CDI 850
    En İyi Avı:
    Sazan 6 kg, yayın 15 kg
    gurhan arkadaşımız fikri verdiğine göre yardımcı da olur.:) :) :)

5. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

oltana atarına bi göz atarsanız

abicm oltanı uzaga atmanın en temelı atrı iyi esnemesı normal bı kamışa ve en kalını 45 i geçmeyecek misineye sahip olmak ve kesınlıkle atarından düşük kurşun takmamalısın şayet atarı 50_100 gr sa kamışının 35 lık mısına ile 75 gr kurşun kullanıpta kamışın en ucundan çaparını en az 1 metre boşta bırakıp atış esnasında gergin tutarsan geriden esneyip atışa vucudunu toparlayıp kollarınla savurtma yaptınmıydı kendine güvenıyorsan 100 mt atabilirsin ki ben 55 kılo ağırlıgında bünyeme göre sıska sayılan biriyim ve bu teknıkle 100 mt yi rahatlıkla atabiliyorum ama marifet oltanı uzaga atmada degil ideal yem ideal yemleme ideal ortamı oluşturma (sıfır ses özellıkle ayak su dibinde sankı lastık gümlemesini andırıyor denılır balıklar için ) rastgele arkadaşlar

6. orhan haklı..ama biraz zaman da lazım uzağa atmak için.zamanla iyi atmaya başlıyorsunuz.yani eğitim+pratik şart

7. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Oltayı uzağa atmak konusuda naçizane bir fikir...

hocam diğer arkadaşların cevaplarını okuduktan sonra en iyi fikir bizim kapalı av sezonunda tüfekle atış pratikleri yaptığımız trap atış düzeneği,çok güçlü bir yay mekanizması var ve baya hafif ağırlıkları 100 veya 100 metreden fazla atma imakanı var.nasıl başarırsın bilmiyorum ama bu konuda düşünceni yoğunlaştırırsan "uazğa atma"konusunda biraz yol katedebilirsin...
    Benim fikrim yinede gereksiz bir uğraşa girmen madem sportmen balıkçılıkta araç sadece bir olta ise,başka bir güç ile birlikte harmanlanması şahsen bana pek zevk vermez.insan kendi bileğinin gücü ile savaşabilmeli avı ile.benim tuttuğum turnalar kıyıdan 40 veya 50 metre mesafede.bazen de 3-4 metre kala oltamı toplamaya o zaman yakalanıyor.balık zaten beş atıştan 10 atıştan sonra yakalanıyor var ise oarada tabiki,zaten bu atışlar kullandığın malzemenin tekrar tekrar suya düşmesinden dolayı çıkan ses dahada iştahlandırır turnayı(at çek tekniği için bahsediyorum)bir de şunu söyleyeyim:yakaladın bir turnayı denemek amaçlı çok ince ambalaj lastikleri vardır hiç iğnesiz olarak kuyruğuna birkaç tur dola ve bağla misinayı biz bunu şahsen denedik(defalarca yakaladığımız turnaları yine salma huyum vardır da)inan ki oltanın misinasını 30-40 metre uzagğa götürmüyor.demek ki bu canavarın doğal olarak kıyıdan ne kadar uzakta yaşadıkları belli bir süre sonra misinanın boşalması duruyor ve hiç kıpırdamıyor 30-40 metre kadar mesafelerde.ancak hafif bir tasma hareketi ile misinayı kuyruğundan kurtarıyoruz.balığa da hiç zarar vermiyor.lastik bile suya düşmüyor misinada bağlı kalıyor:) .olay bu kadar basit.hep bir düşünce vardır büyük olta büyük balık yakalar,abartılı yemler,ne kadar uzağa atarsan büyük balık gelir diye ben şahsen 5 balık mı tuttum bakıyorum fazla diyorum 2 tane bana yeter veya üç diğerlerini inanırmısın nasıl zevkle salıyorum suya.haaa diyecekler akrabalar var onlar bunlar :D,,,ben balık vermem balık tutmasını öğretirim.....allaha emanet ol kardeşim saygı ve sevgiler.