Arkadaşlar ben iskenderun/arsuz taraflarında kıyıdan avlanıyorum.yalnız deniz kayalık oldugu için oltam sürekli dibe takılıyor ve bende ha bire igne ve kurşun baglamak zorunda kalıyorum.bu yüzdende bütün hevesim kaçıyor. oltanın bide takılmaması için bir yol var mı? anlatırsanız çok sevinirim!!!
Öncelikle Hoşgeldin Profiliniz Kısmından imza ayarlarınızı yaparsanız sizi daha iyi tanırız Adınız,yaşınız,nereden katıldığınız ve kan grubunuz'u yazmanız yeterli Ancak surununuza kesin bir çözüm bulmak imkansız.atıştan sonra oltanızı çekmeyin,attığınız yerde boşluğunu alıp bırakın,çekerdende kamışı birden çekip kurşunu dipten havalandırıp ara vermeden seri bir şekilde çekin.Kurşunun halkasına kalınca bir ip bağlayın 7-8 cm civarı yeterli ve misınayı kurşun yerine bu ipe bağlarsanız takılma riskide azalıyor.Ben bu yöntemi kullanıyorum ve çok faydalı olduğunu gördüm.
MEhmet 10 gun once arsuzdaydım..Askeri kamptan avlandım..Balık konusunda cok sanslısınız.Akya ,levrek,lagos hatta barakuda bile var.. TAKILMA KONUSUNA GELİNCE:Çocukların aldıgı kinder suprise,toto turunde cikolatalardan al,cikolatasını guzelce ye..İcinden cıkan yuvarlak sarı plastik kutuyu al ustune bir delik ac...Misineni icinden gecir kursununu bagla ve diger plastık kapagı kapat..Boylece kursunun daire seklinde ve kenarları oval bir kabın icinde kalacak ve kalay kolay takılmayacaktır. Sevgiler rastgelsin kardesim..
hehehe avlandıgım yer iskenderun'un kıyıdan en verimli yeri ama kayalık bi yer bide imza ayarlarımız yaptım herşeyden vazgeçerim ama balık tutmaktan asla
Bu yöntem bizim bölgemizde yaygın olarak kullanılr.Deneyince umarım faydasını görürsün Ancak dibe takılmaların nedenlerinden en önemlisi Atıştan sonra kurşunu yerde sürümek.Eğer dip kayalıksa takılma kaçınızmaz olur.Atıştan sonra sadece boşluğu al ve bırak Ayrıca hafif ağırlıklarda takılmayı aza indirir.
eed kinder oalyını duymuştum ama hiç denemedim tavsiyen için teşekkürler tekrar gelirsen arsuza ışıklı konacık taraflarına gidersen daha verimli olur senin için..
Erdal ha misine ha ip kafamda yanlıs mı tasarlıyorum.İp takınca takılma riski nasıl azalıyor acabilirmisin
Alt kapak olmasa bile sistem isler kursun geri vitese gecemeyacegi icin gelis yonunde herzaman oval kısım olacaktır..
eed carpenin dedigi mantıklı!! olmasa bile baglantı yerini siyah bantla bi güzel bantlarsakta bi sorun olmaz bence
Anlatmaya çalışayım: Kurşunun halkasından bir ipe bağla ve bu ipi 7-8 cm kadar uzunlıkta kes.ve uç kısmına kör düğüm at. Sonra misınayı krşunun halkası yerine bu ipe bağla.Kör düğüm neniyle misına bu ipe sabit kalıp sıyrımaz.Takılmama mantığı ise: bu ip kalın olduğundan dipteki kepezin içinde takılabilecek mdye yada bezeri yerlere girmeyeceğinden bu takılacak yerlerin üzerinde kalır ve ucuna bağlı misinayı yukarıda tutar.
Dun gece bu soyledigin olay beni delirtiyordu..Alt komsum aksam 11 gibibalıga gidiyorum istersen gel dedi.Hafiften cakırdım da atladım hemen gittikk.Ben 3 kamıs kullandım o 1 tane kullandı ...Dakika bir gol bir abi taktırıp kopardı.derken yenisini bagladı 5 dk sonra bi daha ...Sonra tekrar tekrar derken benim hazırlayıp straforlara taktıgım hazırlara sıra geldi..Sinirlendi baya bi ..Bir tane bile yakalayamadı ben bir tane bile taktırmadan 20 parca kadar karagoz-isparoz aldım. Surekli olarak attıgı yerden kursunu suruklamemesini soyledim ama nafile.Saat 7 gibi tam da balık yapmaya baslamıstı baktımki artık benim misinalara da dolanmaya basladı abi kacalım istersen bugun nasip yok dedim..Balıklarıda ona verip eve dondum..
Bu yöntemi Kasım,Aralık aylarında karagöz avında kullanırız.Hemen hemen 3-4 atıştan birinde kurşun kopar.ama gelen karagöz 1,5-3 kg arası olur. Ancak bu karagöze bizim buralarda taşkaragözü yada haskaragöz deniliyor.Melanur,sivriburun ve izmir tarafında yakalanan ensesi ve kuyruğunda siyahlık olandan daha farklı bir tür.kışın çok sert havalarda kayalık yerlerde yakalanıyor ve çok nadiren çıkıyor.Eğer bulabilirsem bir fotosunu yayınlıyacağım.Eti çok lezzetli ve geçenyıl mezatta 45-60 ytl'ye satılıyordu 1kg civarında olanlar.