oltanın dibe takılma sorunu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında makifbaz tarafından paylaşıldı.

1. makifbaz

makifbaz

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    4.5 kilo Akya ve 800 gram Lagos
    bnm başımada aynı olay geliyor du sürekli olta takılınca mecburen yeniliyosun hazırlarda bitince başlıyor işkence zamanı!!!
    inşallah sizin tavsiye ettiiniiz yöntemlerle bu sıkıntıdan kurtulacam bende:D:D

2. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Tesekurler Erdal ,mantıklı bencede..

3. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Bu durumda ben kursun kosteginin ustune bir fırdondu koyuyorum yoksa kopa kopa kursun baglayacak yer kalmıyor..Fırdondunun ustu kalınmisina.

4. İşin açıkçası ben sevmem .Balığa gittiğimde herkes tedarikli gitmeli
    benim başımada geldi zaman zaman .Bu yüzden balığa gittiğim kişiler sabittir
    Çok kişi gidelim demesine rağmen avlakta tek işim oltalarla ilgilenmek olur.Sinir eder beni takım bağla diyen biri,kurşun bitti diyen vs ...
    balıkçı isen herduruma uygun malzemen olacak.yedeklerin olacak.
    Çok acı tecrübem vardır bu konu ile ilgili levreğe gittiğimiz yerde kurşunun peşinden lüfer geldiğini görünce hemen kaşık atmaya başladım 6-7 tane aldığımda diğerleri de atmak istedi mevsim itibari ile lüfer mevsimi olmadığından3 kaşık vardı birer tane verdim .Acemiler 5dk .içinde takıp kopardılar kaşıkları.Başka varmı diye çantaya bakarken benim makineyle atan arkadaş son kaşığıda kopardı:mad: sinirlendim ama bişey demedim
    Karar verdim bu olaydan sonra herkes hazırlıklı olmalı.değillersede yapacak bişey yok.

5. makifbaz

makifbaz

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    eed abi çok haklısın kalabalık oldugu zaman digerlerinin takımları ile ugraşıosun sürekli.bnm başımada çok geldi bu olay ama yanımdakiler hep dostlarım oldugu için mecburen sesimi çıkaramadım:)

6. eskibalikci

eskibalikci haydar

Favori Kamış:
    Sheskpare Kamış D.A.M makine
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    18 Kilo Grida
    olta takılması

Öncelikle oltanın takılmaması için kıyı şeritinin bazı kesimlerine oltanı atman gerekiyor heryerin kayalık veya kumluk balçık olup olmadıgına bakman gerekiyor sadece bir yerden atıp orası kayalık diye bu işten vazgecme öyle, diyelim attıgın heryer kayalık o halde oltamıza hafif agırlıkta 20 25 gram kursun takıp atabilirsin burada takılmasının nedenlerinden biride oltanı çekme şeklindir hiç bişey yapamıyorsan zargana turna gibi balık tutabilirsin topla veya istavrit barnun gibi balık tutabilirsin çapariyle takılma sorununda olmaz at çek yaptıgın için veya şamandıra ile ispari karagöz eşkina gibi balık tutabilirsin yada zoka yap iskorpite eşkinaya at ama biraz sabırlı olman gerekiyor

7. makifbaz

makifbaz

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    verdigin bilgiler için teşekkürler abi sagolasın...
    abi gittigim yerde heryer kayalık ve çok derin o yüzden bölgeyi çok ii inceleyemiyorum!!

8. eskibalikci

eskibalikci haydar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    18 Kilo Grida
    takılma sorunu

kayalık ve derin olması aslında daha iyi daha güzel balıklar avlayabilirsin ne balıgı tutuluyor orda en çok

9. makifbaz

makifbaz

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,akya ve kaya diplerinde kaya balıgı açısından çok verimli
    şamadıra ile attıgımız zaman pembe bi balık oltaya takılıp duruyor
    o yüzden hep dip oltası kullanıyorum.
    gittim yer inşa halindeki yeni bir balıkçı barınagı..

10. eskibalikci

eskibalikci haydar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    18 Kilo Grida
    takılma sorunu

bende dün tuttum çizgili mercan dediğim gibi sen dip oltası yap ama oltayı dibe atınca çekme beklet çekersen takılır zaten balık varsa vurur kurşun hafif olsun en son igne kursunun üstünde olsun altına inmesin takılmaz ya biraz dene takılmaz ama eger oltanı atarsan sonra dibe inince dipten çekersen o zaman takılır

11. makifbaz

makifbaz

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    eywallah abi sagolasın;);)

12. xorkox

xorkox Aziz Bülent Bayır

Favori Kamış:
    Yaylı Sazan Takımı
    En İyi Avı:
    Sazan,??
    Dün Kiliste Seve barajına gittim saat 17.30 gibi.Yaylı sazan takımlarını yemledim hamur ve solucanla,zilleri toprağa saplayıp ya nasip deyip salladım oltaları suya.Daha ilk takımın boşluğunu alırken takıldığını anladım çek çek gelmiyor bende koparmak zorunda kaldım diğerleri de takıldı onları kurtardım ama iğnelerin teki eksik vaziyette.Saat 21.30 a kadar tek vuruş bile olmadı.Tesbih kurşundan yaptığım tek iğneli takımda bir iki vuruş oldu sonra onlarda takılınca çıldırdım ve bütün yemleri suya fırlatıp ayrıldım.Bende bu yazdıklarınızdan bir şeyler elde ederim umarım Saygılar...

13. Selam
    arkadaşım Şu imza ayarlarını yapsanda sana nasıl hitap edeceğimizi bilsek daha iyi olmazmı;)
    Profiliniz kısmından girip yapabilirsin
    ad,şehir,yaş,kan grubunu yazman yeterli;)

14. Pekiii.
    Eğer tekneden atmıyor isen bırak iğneleri mısınanın bile yere değdiğini biliyormusun???
    Sanmaki kurşun yerde ve sonraki iğneler askıda kalıyor.ortalama 50m.lik bir atış yapmışsan kurşundan sonrali 15-20M dibe oturur;) Dediğin gibi askıda kalıyor olayı sadece efsane.Bizzat yerinde defalarca görmüşlüğüm var;)

15. eskibalikci

eskibalikci haydar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    18 Kilo Grida
    oltayı tutuş şeklinle alakalıdır misinenin yere deyip değmemesi ayrıca arkadas 50 metre uzaga atamayacagını var sayıyorum zaten kayalık bir bölge diyor kendiside. 50 metre uzaga atınca 15 20 metre derinlikmi olurmuş bizim burada kıyıdan 100 metre uzaga git 3 metre derinlik var.bazen 5 metre ilerisi 50 metre derindir bazen 100 metre ilerisi 2 metre derindir bu yer şekiline göre değişir.Misinenin yere değip degmemesi senin attıgın mesafe ile ve oltayı tutuş şeklinle alakalıdır eger uzaga attıysan zaten misine yere sürtebilir ama yakına attıysan sürmeyebilir senin oltayı tutuş şeklinde önemli zaten misine eger dibe değiyorsa bu işi iyi bilen biri anlar bunu.ben mesela kırlangıc pisi balıgı yakalarken misineyi yere degdirerek cekiyorum çünkü bazı balık türleri yerden 1 karış yukarıda bile olsa oltaya takılmaz.

16. Merhaba arkadaşım,

İmza ayarlarını yaparmısın lütfen,

Daha sonrada tanışalım bölümüne ugrayıp kendini tanıtan bir konu açıverde, sana bir hoşgeldin diyelim:)

İmza detayları için TIKLA;)

Teşekkürler:)

17. eskibalikci

eskibalikci haydar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    18 Kilo Grida
    ok

tamamdır hallettim

18. makifbaz

makifbaz

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    abiler kıyının derinligi bile 2-3 metre civarında ilerisi çok derindir tahminimce

19. 1-Benim söylediğim derinlik degil .Kurşundan oltaya doğru olan kısım;)
    Karada 50m.ileriye koy kurşunu bak bakalım misınanın nekadar kısım yere oturmuş.100m uzaklık 3 metre ise bu mesafe daha fazla artacaktır.
    2-işi bilen biri bunu bilir zaten
    3-pisi,kırlangıç yakalarken kamışı kaldırman yemlerin askıda kalmasını sağlamaz.
    ben bunu merak edip defalarca attığım kurşuna baktığımda bunu gördüm.Kamıştan çıkan misinanın diklik açısına bir bakın ve kafanızda bir doğru çizin..Göreceksinizki bu doğru yüzeyin çok altında kalacaktır.
    Kamış dik olunca yemler askıda kalıyor düşüncesi kesinlikle doğru depildir;)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 30 Temmuz 2007
  20. İşte olay bu;)
    cavaplarımız senin tahminine göre değil arkadaşın beyanına göre;)