oltanın dibe takılma sorunu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında makifbaz tarafından paylaşıldı.

1. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Cevaplarınız için teşekkür ederim gerçekten çok açıklayıcı oldu.
    Kırmızıyla belirtilmiş tavsiyenize hemen uyuyorum ;) Ama anladığım kadarıyla bu yumurtayı klasik dip takımı için kullanıyoruz sadece.
    Batma sorununa gelince, delikleri biraz büyütürüm olur biter sorun ettiğim şeye bakın değil mi , yeterki kurşun delikten geçmesin.;)

2. engelbert

engelbert

Bundan yılar önce ırmakta 3-4 metre derinlikte balık avlarken işin kurdu abilerimden gördüğüm bir yöntem var. Aslında takılmayı önlemekten çok takılan oltayı kurtarmaya yarıyor.

Oltamız takıldığında ve daha fazla asılırsak kopacağını farkettiğimizde el büyüklüğünde bir taş buluyoruz. bu taşın içinden ip geçebilecek küçük bir deliğinin olması gerekiyor yalnız. taşın deliğinden küçük bir parça misina bağlayıp oltamızı kamıştan itibaren bu misinanın içine geçiriyoruz. böylece taş misinamızı takip ederk kurşunumuza ve iğneleremize doğru ilerliyor ve yolda oltamıza takılan her ne ise onu oltamızdan ayırarak dibe iniyor.

Bahsettiğim ırmak çok kayalık ve yosunlu bir bölge olduğundan sık sık takılırdı oltamız bu yüzden çantamızda sürekli taşıyorduk bu ilkel aleti. Tabi suya attığımızda geri alabilmek için 5-6 metre çamaşır ipiyle birlikte atıyorduk. Bu ipi de misinayı bağladığımız deliğe bağlıyoruz. İşimiz bitince oltadan ayrılmış kayayı çamaşır ipi vasıtasıyla tekrar çekiyoruz kıyıya.

Tabi kıyıdan 30-40 metre açığa olta atıldığında işe yaramayabilir bu yöntem. ama benim denediğim ırmaklarda %90 işe yarıyor diyebilirim.

Umarım tam açıklayabilmişimdir.

3. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Dibe takılmayı önleyemeyenlerden biride benim ama çözümü buldum.
    1-Küçük kurşun kullanıyorum.Atacağım uzaklığa yetecek ağırlıktan fazlasına gerekyok.
    2-Kalın gövde kullanmakta ikinci aşama.Takıldığı taktirde yola yola getiriyorum.Kurşun Kaya çiziğiyle doluyor ama misina sağlam olduğu için kopmuyor.
    3-Son olarak ince köstekler.Balık büyüklüğüne göre köstekler kullanıyorum ki 18 numara misinayla tutulan balıkların %80i gelir.22 oldumu hepsi gelir:D
    Buda eğer olta köstekten takılırsa kaybımızı tek oltaya indiriyor.
    En kesin çözümüm bu.Zaten balık yakalanırsa oltayı genellikle havalandırıyor.Yalnız karagöze dikkat.Karagöz kulak arkası yapıp misinayı kesiyor.

4. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
    Bence:) de doğru bir karar o son söylediğin

5. themad2

themad2 Serdar

ben köprüden avlandıgım için böyle problemlerim yok

6. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Lineaeffe evtreme 180 cast
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    ben hiç büyük balık kaçırmadımki
    akıntı gibi bir sorun yoksa daha hafif kurşun sığ ve dalgasız sularda 20 bilemedin 30gr lık ları tercih et ve çekerken sakın boşluk bırakma
    rastgele