Arkadaşlar benim bu konudaki rekorum heralde 25 mt geçmemiştir.Sizin rekorlarınız nelerdir?Ve bu konuda dünya rekorlarıyla ilgili bilgisi olan arkadaş bizimle paylaşırsa sevinirim.
Konu rekorsa, 210 mt.. Ama balık avında attığım en uzak mesafe 100m ancaktır sanırım.. Bizim buralarda kullandıkları kurşunu en arkaya uzat, kafanın üstünden savur gitsin tekniği, fazla güçle az mesafe tekniğidir. Kısa mesafeler için etkilidir, çünkü, kolaydır, tehlikesizdir vs. Ama uzak atış yapılmaz.. Uzak atış için takım taklavattan vs. ziyade çevre önemlidir.. Bu tür atışlar geniş yer, ne uzun ne kısa takım gerektirir. Ardınızda, sağınızda solunuzda birileri gezinirken, 4m kamışta 4 m çapari (280 - 320 cm olmalı bu kamış için max. çapari) varken vs. bu tür atışlar yapmak imkanı yoktur.. Basitçe, kurşunu havada savurursunuz, bir daire çizmesinie sağlar iyice enerji depolarsınız.. 4 m kamış, 3m takım ile 7 m yarıçaplı alanda bir daire çiziyorsunuz.. Bu demekki, bu daire içinde kurşunun çarpabileceği bir şey olmayacak.. Buda, saray burnunda, beşiktaşla filan olacak iş değil.. Doğrusu, kurşunla baya kafa yardım dedim, birileri de "katil" dedi ya.. Pek çoğu böyle uzak atış öğreneceğim derken, eşin dostun kafası oldu.. Bakıpta, ne çok şey biliyor bu adam demeyin.. Sen teknedeki arkadaşına 100gr kurşunun arkasına çakmak bağlayıp, "yakala joe" diye atar mısın? Biz yaptık.. Sonra hem bunun sakat olduğunu, hemde hastanenin yolunu öğrendik.. Bu öğrendiklerimiz bize gerçekten pahalıya çıktı.. Dileriz ki, uzak atacağım filan diye uğraşıp, kendinize, etrafınızdakilere filan zarar vermezsiniz..
El oltası ile 100 mt. Nasıl derseniz uzaktan kumandalı gemimiz mevcut. 100 mt.ye kadar gönderebiliyoruz böylece
Attığımız yeri ölçme imkanımız olmuyor ki, ve kamışın üzerindeki takıma (çapari/lüfer takımı/kaşık/rapala) ve kurşunun ağırlığına göre değişir mesafe Sen skoylu arkadaşımızı dinle bence. Yoksa sonra bizim gibi damga yiyebilirsin Kolay gelsin
Benim atışım heralde en az 50-60 dır ama bilemiyoruz ki ama gerçekten sağlam bir kamış ve sağlam bir takımla 100 mt ye çıkılır uzun atış yapmak bizim klasik yöntemler le çok zor ama teknikleri geliştirmek kendi elinde uzun atış yapmak için aşırı güç kullanmana gerek yok teknik önemlidir bu konuda da sana en çok yardımı dokunucak kişi serdar abi dir s.koylu söledikleri doğru bilgilerdir yabana atma
0.5 lt pet şişeyi çok denize uçurduğum oldu.100mt misina daha iyi gidişi olan bir takır veya makine tanımam üstüne.
serdarın söylediklerine katılıyorum ancak istanbuldaki dostlar kesinlikle bu konuda daha iyiler.iyi bir surf kamısı ve doğru makina misina donanımıyla 100-150 mt onlar için işten bile değil. Ama bu uzağa atma işini avrupalı abartmış su anda linki bulamadım ama adamın takımındaki kursunda resmen ok kanadı gibi kanat vardı.
Teşkilat tam yani Sevgili Ersin Birde Şöyle bir şey yapabiliriz arkadaşlar Gövde ince ve sağlam bir misina,Köstek yapılacak kısma daha kalın bir misina ve ağır kurşun Ama ben genelde Avlanırken Bir olta uzak,Bir olta yakın olarak atarım buda benim taktiğim,bizim obanın elemanlarıda aynı ilk 2 saat içerisinde hangisinden balık alırsak oltaları ona göre ayarlarız Selamlar
İstanbul'da pek çok yerde allah ne verdiyse diye atan pek çoklarını gördüm.. Ama 100m'ye ulaşanı görmedim.. 70-80 m'de kalıyorlar en fazla.. 100m elbette gene mümkündür, iyi kamış, takım vs. kullanarak, ama daha yukarısına çıkmak için uygun bir atış tekniği görmedim kimsede.. Uzak atış için, sarkaç yani pendulum teknikleri zorunludur.. Ama bunlar geniş yer ister. Ben, aynı ben, kamış, takım vs. Eskihsar'da kurşunu ayağımın dibine koyup atınca, 70-80 m rahat gidiyor.. Kurşunu geriye atıp atınca 50m'de kalıyor.. Bu kadar basit durum bile %30-40 farkediyor..
serdar abi herşey tamam da kurşunu ayağımın dibine koyup atma işini bir türlü beceremiyorum. konu ile ilgili tavsiyelerin nelerdir abi.
Evet Orhan Bey,teşkilat tam sayılır.Baktık 20-30 mt.den uzağa atamıyoruz oltalarımızı,benimde aklıma böyle bir fikir geldi.Uzaktan kumandalı oyuncak bir tekne aldık.150 mt.kadar sinyal gücü var,arkasına koyuyoruz oltamızın ucunu,gemi gidiyor,biz misinayı salıyoruz karadan.Uygun bir mesafede misinayı hafifçe geriye çekip oltanın gemiden kurtulmasını sağlıyoruz. Bazen kanca gemiye takılabiliyor.Altınkayada başımıza geldi bir keresinde.Misinayı çekmemle gemi birden ters döndü,batmadı ama yaklaşık 1 saat sonra rüzgarın yardımıyla kıyıya geldi. Herkese tavsiye ederim.Hem oltalar için hemde beklerken eğlenebilmek için iyi bir alet.
Kurşunun ayağının dibinden çıkıp bir daire çizerek bırakacağın yere kadar gitmesini sağlamaya çalış.. Kurşunu koydun.. Kamışın ucu göğe değil yere baksın atışa başlarken.. Bir yerlerde bunlara dair bir takım resimler filan koymuştum bu foruma diyorum ama, nerdeydi, hatırlamıyorum..
Villiam Tell diye bir dizi vardı hatırladınız mı hani onun bir oku vardı (Zıpkın manntığı ile çalışan) . Lamba yandı mı kafanızda şimdi Bazen süper çözümler aptal fikirlerden çıkabiliyor arkadaşlar öyle demeyin, neden olmasın hatta biraz daha geliştirirsek hımmmm şimdi o yaylı mekanizmayı oltanın ucuna monte ediyoruz. lastiği bırakacak olan mekanizma da elimize yakın bir yerde. zihnisinir proceleri gibi oldu bak bu.
Atışın videosu böyle.. Şurada da anlatımı var. videodakinin aynı değil, ama prensipler uyuyor.. http://nickaway.com/PDF files/Overhead.pdf Şurada da forumda yazdıklarımzı var, ama benim söylediğim bu değil.. Acıkmış bir kedi vs. olan bir topik vardı.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=2350&page=3