gerçektende mükemmel görünüyor.. Özellikle tuzlu suya dayanıklılığı ön plana çıkmış... 6 rulman , 0,40/280m vb. çok iyi... dış görünüşte mükemmel...
http://www.cabelas.com/cabelas/en/t...parentType=index&indexId=cat600380&hasJS=true bu linkte verdigim makinada surf makinası hem daiwa hem fiyatıda makul ilerde bende almayı düşünüyorum ama erdal usta ne düşünür bende merak ediyom
surffishing abi bende bot aLarak Leyrek avina cikmayi dusunuyorum ama bu bahsettiginiz oLtaLarda kafami ceLdi. 100 mt atiyorsa iyiymis ancak benim asiL sormak istedigim zamaninda cok oLtanin kopmasi basima geLmisti tabi normaL eL oLtasi iLe. On taraf biraz kayaLikta. Bu tur oLtaLarda boyLe bir sorun yasaniyormu? Yada diyeLim ki oLta koptu yeniden ucuna bagLanan seyLer fiyat oLarak pahaLimi oLuyor? Bana ne gibi bir oLta tavsiye edersiniz? Arkadasa tavsiye ettiginiz oLta Leyrek icin uygun ve sagLammi? Gerci 50-60 metre atsanda uygun oLur. Ama dedigim gibi bu oLta terimLerinden hic anLamam, biLyasi vardi vs vs BunLarin ucuna mantarda takiLiyormu? Ne gibi bir set aLmaLiyim.
@surffishing dediğin cormoran makine resimdeki gibi değil... Özellikle makara çok değişik göründü gözüme güvenemedim... makine olarak okuma powerliner pl-865 kamış olarak dedin lineaeffe s-curve 4.20 m yi aldım... 180 ytl ye maloldu... Bu ikili muhteşem çalışıyor... Özellikle makine çekimine bayıldım... Güçlü bir makineye benziyor...(henüz büyük balık yok... ) çift kalama sistemi süper... Kamış ta bir hayli güzel ... 50 gr kurşunlu seti , kamışı fazla zorlamadan attım 50-60 m çok rahat gidiyor.. (rüzgara karşı attım.)Daha büyük kurşunla henüz denemedim... Tabi ciddi atış teknikleri öğrenmek gerek...
Sanırım Farklı bir modele baktınız..Çünkü bu makine resimdekinin aynısı..Yakın zamanda bir arkadaşıma aldık..Oldukçada kaliteli bir makine.. Yeni takımların hayırlı olsun..Umarım güzel trofelere vesile olur. 50-60 metre mesafe Uzun mesafe atışlarında pek kayda değer bir değer değil..Ancak 130-135 metreyi bulduktan sonra her 3-5 metre artış için çok çalışmanız gerektiğini göreceksiniz..Ben ilk atışımda 142metre atınca tamam 200metre kesin atarım demiştim..o günden bu güne 174 metreye ulaşmak için Yüzlerce atış ve onlarca video izledim,Bu işi profesyonelce yapan ve 250 metreleri bulan Bu konuda söz sahibi kişilerin bilgisini alarak hala devam ediyorum..Kurşun bırakma zamanı ve açısını yakalayabilmek bile 7-8 metre fark demek..150gr ile 155gr arasındaki fark bile çok şey demek.
teşekkürler Erdal bey... Güzel temenniler... makine aynıydı (koduna baktım) fakat makara çok farklı geldi bana.. Öncelikle kaplaması yoktu ya da beyazdı.... koyu titanyum rengi değildi... Neyse güven vermedi gözüme kötü göründü bi an.. Oldu işte İşte dediğim gibi 60m uzaklığı 50 gr kurşunla buldum... Mutlaka 100 gr la daha iyi giderdi... Ama dediğiniz gibi çok farklı teknikler var... 174 metre bence mükemmel bir mesafe... Tabi çalışmanın sınırı yok Atış teknikleri için video kaynakları önerirseniz sevinirim... Bide bahsettiğim olympus rz8000xt modelini yakından inceledim... Sizin koyduğunuz resim sanırım rz8000 .... Aletin diğer özelliklerini bilmiyorum ama ben hiç bir makarada böyle bir açı görmedim... Nerdeyse makara iç çapıyla çıkış ağzı çapı teğet gibi.. Yaklaşık 80-85 derecelik bir açı vermişler... Atışlarda baya bi fark hissedilir diye düşünüyorum... Makinenin fiyatı 115 ytl civarıydı... Görünüş baya bi kallavi...