cuma günü öğleden sonra ömerliye doğru yola çıktık sazan avı için bütün ekipmanımız tamdı baraja vardığımızda iyi bir yerinde oltalarımızı attık ama malesef saat 8.30 kadar tek bir vuruş dahi alamadık 8.30 dan sonra vuruş aldık ama onlarda israil sazanı idi. geçen sezon aynı yerden kiloluk sazanlar alıyorduk. ama bu sezon haziranın 15'inden bu yana hiç sazan tutamadık. ömerliye giden arkadaşlar acaba nerde yanlış yapıyoruz niye gelmiyo 2 günlük avımızda tek bir sazan vuruşu alamadık. yemleme yaptık mısırla gezer kurşunlu dip oltasıyla bile gelmedi. tuttuğumuz israiller bu balıkların nesli kurumuyo çok illet bir balık.
İyi temizlik yapmışsınız Ferhat en son resimde melul melul bakan o masuma verseydiniz bari tuttuklarınızı
kardeşim ömerlide yayın bile var ama işte milet anlamiyo mevki önemli yani tutuun yer gecen 9 turna aldik 5 kg aynalı aldik
abi ya o köpek çobanın köpeği o yemiyo israil çok fazla üremiş 15 cm büyüklüğündekilerde bile havyar var.
bu ne arkadas hepsi aynı boy balık.israil sazanı dedikleri bumu aynı israil domatesi gibi en büyüğü kaç kilo oluyor bu israil sazanı nın. birde çin sazanı varmı bizim ülkemizde ben bir ara çin sazanı diye de duymuştum?
ben senelerdir giderim sazana ömerliye ve tutarım ancak senin dedigin gibi ne turnaya ne yayına rastladım..geçenlerde attım bi rapor incele bak ömerli...iyi yer secememişsin..
enes ömerlide turna filan yok bunu bil kim diyosa yalan 25-30 senelik tanıdıklarım ver böyle bişile karşılaşmamıslar ama veklakin sazan var onuda tutmasını bilene...madem varda ispatla görelim yahu neresinde tutuyolar ben her yerini bilirim ömerlinin hemen hemen ..
Ferhat kardeşim güzel temizlik yapmışsınız, elleriniz dert görmesin. Dediğin gibi ciddi tehlike arz eden bir tür. Yaşadıüım bölge de bir çok meramızın illeti haline gelmiş durum da ve kesinlikle avcı bir tür olmasa da diğer türlerin üstün de baskınlık kuruyor(sazangillerin). Çoğaldıkları mera da başka ava kolay kolay olanak vermiyorlar...
merhaba arkadaşlar ömerlide turna konusunu yıllardır merak ediyorum evet yıllar önce yayın ve turna varmış köylülerle konuştuğumda 15 senedir çımadığını söylediler tabi konuştuğum bi kaçkişiyi geçmedi.fakat birkez gölde tekneyle ağ seren birine rastladım yaklaşık 1000 metre ağ vardı tekneyi balıkla doldurdu sayamazsınız bile fakat hiç turna yoktu bu olay 1997 senesinde idi. ilginç olanı geçen sene bir arkadaşım sazana taktığı iri solucan ile küçük bir turna tuttuğunu ve çok şaşırdığını söyledi .tabi gözümle görmeden inanmam ama çok yeminler etti. buda bana biraz ümit verdi tabi. belki gerçekten turna olabilir denemek lazım derim.
Ömerlide kesinlikle turna var eskiden bol miktarda var idi ama son 23 yıldır pek gözükmemekte ben en son 1997 yılında iki adet yakalmıştım
ferhat oltaları attıgın yeri söleyeyim sana istersen ) ama neyse yine millet dolar oraya zaten piknikçilerden boş kalmıyoki olta atalım o oltaları attıgın yer varya ha işte o sapaga girmeden yukardan düz devam et o yol seni son noktaya çıkartıcak orda arabanı parket karşında büyük bir direk görüceksin işte onun karşısından at oltalarını orası daha derin ve bizim sayemizde tutamasakda balıkları baya bir yemliyoruz