Ömerlide tekrar Turna olduğu konusunda duyumlar aldığımı bir ara biryerlerde yazdığımı hatırlıyorum. Hakikatende bir ara turna yakalayanların başladığı haberini bende almıştım. Bunu tekrar araştıracağım. Segiler
Vedat abi benim ömerlide ikamet eden bir arkadaşım var.Bir ara bende araştırdım bu durumu.Evet turna varmış.İskiden bırakılmış 3-4 sene önce.Tabi bizim bohçacılarımız herzamn ki gibi yapıyolar yapacaklarını.Bu sene turna sezonu başlangıcında niyetlendim baraja gitmeye.Arkadaşa telefon açtım durum nedir nerde çıkar yakalayan varmı diye.Cevap;evet dostum turna var hemde bi tekne dolusu gece kıyıya ağ çekip yakalamışlar.Artık yorumu size bırakıyorum...
Ömerli barajında turna oldugunu söylüyorlar , ben çok yakınında oturuyorum , Ancak ben yakalayamadım , Ömerliye giderim 2 gece kalırım anca 3-5g civarı sazanlar yakalarım , Turnayı görmedim ama Ag atan balıkçılar var onlar aglarına az sayıda olsada takıldıklarını söylüyorlar . Olta ile tutanı(paşaköy- paşaköy karasu civarlarında) duydum ama görmedim .Ama sazan deseniz sazan var arkadaşlar kimse yok demesin , Biraz sabır ve yemleme ile güzel sazanlar çıkıyor. Bu yıl pek fırsatım olmadı ancak geçen yıl güzel sazanlar yakaladım. Bu yıl içinse iyi sazanlar yakalayanları gördüm.bu yılki avlarımı paylaşmadım anca bu hafta sonu 2 gecelik kapmp yapacagım sonuçlarını pazartesi buraya yazarım. Herkese RastgeLE..
Turna balıkları sürü balıkları olmadığından bu balığı ağ ile avlamak pekde tekne dolusu yakalama olarak gerçekleşmez.Benim kanaatim budur Sevgiler