Av Tarihi : 15.09.2013 Avlak : Ömerli baraji (x) mevkisi Avlakta Kalinan Süre :1 gece 2 gün (18 saat) Kullanilan Yem :kendi yaptigim misirlar , koçan misir .. Kullanilan Ekipman :igne(gamakatsu method hook no.4) , misina okuma 0,35 carp , makina BALZER CDI 850 RD Yakalanan Balık ve Tür, Agirlik :2.100 gr Pullu sazan Ömerli barajına uzun zamandır gidemiyordum planlarım dogrultusunda kardeşim Erdem ile ömerli barajı x mevkisine gittik , Gelelim detaylara; Uzun zamandır ömerliye sazana vakitsizlik nedeniyle gidemiyordum, ilk boş buldugumuz vakitte solugu ömerlide aldık. cumartesi akşamı saat 8 gibi tüm hazırlıkları tamamlayarak yola çıktık , saat 9:15 gibi avlanacagımız mekana ulaştık .yemleme işlemini yapmak için yanımda götürdügüm 4kg mısır-1 kg bugday 500gr keneviri bir tenekeye doldurdum ve pişmek üzere ateşte kaynattım yaklasık olarak 11.00 gibi yemin pişmesi bitti , yemin bir kısmını mekana serptikten sonra oltaları su ile buluşturduk,gece balıklar atlıyor ancak oltaya vurmuyordu , saat 2 gibi kalan yemi de mekana serptik artık tüm işlemlerimiz tamam bir şekilde bekliyorduk. Saat 3:30 gibi oltaya vuran balıgı alamadık saglam bi vuruşun arkasından boşlamıştı, neyse sabah oldu artık yakalrız düşüncesi ile pür dikkat bekliyorduk.saat 7.00 gibi biraz odun toplamak için mekanda ses yapmayalım diye biraz oltalardan uzaklaştık , geri geldigimizde birde ne görelim kamışlardan biri yok , haydaaa... bu kamış noldu balık vurdu aldı gitti derken birde baktım suyun içinde göremiyoruz ancak diger oltaya takılmış, diger oltayı çekince kamışın ucu suda göründü yaklasık 3mt açıktaydı yavaç yavaş çektik ve balıgın götürdügü oltayı aldım elime , yavaş yavaş çektik gelen balık altın gibi 2,100 gr pullu sazandı, Bekliyorduk yemleri tazeliyorduk ancak başka vuruş olmayınca çık ugraşmaya gerek yok dedim tek atımlık sazanı aldım evin yolunu tuttum Ömerlide kimse sazan yok tutamıyoruz demesin arkadaşlar biraz sabır ve yemleme , Ben hep ömerliye gider güzel sazanlar yakalarım, Sayı olarak bu sefer pek bişey yakalayamasakda bi heyecan oldu , sazan avı için işlerimiz dolayısı ile biraz geciktik ancak yine büyük sazan yapabilir.Geçtigimiz yıllarda 7 kg 6 kg civarlarında pek çok balık yakaladım, Ömerlide sazan balıgı yakalamanın tek yolu var sabır ve yemleme birazda yer bilmek lazım hani , gerisi gelir. Gelelim resimlere. Herkese Rastgele....
Tebrikler yakışıklı görünüyor, bir o kadar da güçlüymüş, kamışı ve makineyi almış gidiyormuş. Şanslısınız ki diğer oltalara takılmış, bu yakışıklı balığa ve oltaya yazık olurdu.
Ömer ellerine sağlık balık-cılık her zaman sabreden derviş misali yatırım yapmadan gelseydi her yer balık olurdu. süper görüntüler sağolasın Dahasının ve bereketlisinin gelmesi dileğiyle rasgele.
merhaba tebrikler. Sizin oranın sazanlarının eti sıkı galiba bizim burada 1 kg ancak gelir o boyda balık.
oltalarım tek igneli oldugu için sorun yapmıyorum ben , digerleri gibi tek oltada 3-5 igne baglasak daha mı iyi .. iyi dileklerin için teşekkürler.
Yalanla Dolanla işim olmaz 2.095 gr geldi elektronik tartı ile .Bizim buralarda eti baya bi sıkı oluyor kuvvetki sazanlar..
Hesap şöyle Erolcum: Kişi başına en fazla 4 adet olta ve her oltada en fazla 4 kanca/iğne. Bunun dışında falan kişiler, diğerleri, ötekiler bizi ilgilendirmiyor.