merhaba Sayin Sazanci Dostlarim Walla Ne Diyim Bu Israil Sazani Hariç Tutan Varmi Acaba şöyle Esasli Bir şey Orada Kimi Görsem Hep Bu Baliğin Peşinde Bu Baliği Gerçek Sazan Zannediyior çoğu Ve Böbürleniyor Ama Benim Içim Kan Ağliyor Veya Istanbulda Nerede Var Böyle Bir Göl Veya Baraj??*
ömerli de aynalıyı ömür boyu arasan bulamazsın. orada israil den başkası çıkmaz. malesef durum böyle. orası sazan açısından ölü durumda.
ben ömerliye 2 senedir gitmiyorum aslına bakarsan. ama gidenlereden soruyorum. aynalı sazan alan yok. sen aldıysan bilmem. tek tük kalanlardan biri de sana denk gelmiştir belki
yok kardeş sana şöyle anlatayım oraya giden çevresine bakıyor herkes yayla solucanla israil sazanına at çek yapıyor mısırı takıyor adam 1 saat bekleyince sıkılıyor çevredekilerden utanıyor ve oltalarını çeviriyorlar solucana ve tabiki sonundada sazan yakalayamıyorlar ömerlide eskiden her yerden sazan alınıyordu çünki herkes mısırla avlanıyordu yani heryer yemleniyordu artıkkimse mısır kullanmıyor kullananda senede bir defa denemek için gidiyor oraya ben inanıyorumki iyi bir yemlemeyle (bir kaç haftalık yemleme)sessiz bir bölgede eskisinden daha büyük sazanlar alınabilir eskisinden daha büyük diyorum çünki artık sazan avcıları ömerliye gitmiyor balık sessiz bölgelerde bayağı büyümüş olması lazım
valla aslında dediğin doğru olabilir. mantıken doğru gibi görünüyor. dediğin gibi bir uygulamayı yapabilirim. esenceli tarafında olabilir mesela. oradaki koylar müsait gibi görünüyor. bakalım. bi deniycem. ama temmuz 15 ten sonra olur herhalde. bilgiler için sağol.
slm ahmet ömerlide artık hiç balık çıkmıyor desem yeri var,sebebide belli değil ömerli güzel yer ama balık için boşa zaman harcarsın
ali kardeş ozaman nerede çıkar bu balık söylede bizde öğrenelim bu arada sen ömerlinin neresinde avlanıyordun
abi slm ömerlinin hemen hemen her yerinde balığı denedik kurtdoğmuş,paşaköy,esenceli,emirli,kömürlü iyide yemledik ama 2 senedir balık yok abi bence çıkmaz ama doğa için çok güzel bir yer rastgele
ömerlide en çok kaymaz denilen bi mevkii var orada paşaköyün arka tarafında kalıyor esencelidede avlanmaya çalıştık ama sonuç alamadık abi valla bende arayış içindeyim bi bilsem ilk fırsatta gidecem sanırım ilk fırsatta ya ağva daki dereye yada şile pot deresine gidecem
ya arkadaslar omerlisezonu en iyi balıgı eylul ekimde yapıyor biz orada gocbeyli sapagının karsısına giren dag yolundan inip 10-15 kiloluk sazanları gecen sene aldık omerli en verimli barajlardan biri tabi eylul ekimde gidersen 10-15 kiloluk sazanları rahatlıkla yakalarsın
ömerlide sazan yok diyen avlanmasını bılmıyor demektir ömerlide olan sazan hiçbir yerde yok (o kadar da iddalıyım) yeter kı doğru yer seçimi,doğru takım,ve doğru yem seçimi yapılsın attım ağzına gitti boğazına devri çoktan kapandı vermeden almak allaha mahsus ömerlide balık tutamayanların bircoğu günü bürlik gidip buyuk balık tutmak isteyenlerdir ömerlide balık tutan bır ıkı tanıdığım var geçen sene ve bu sene 15/16 kg sazanları test ettiler ,nasıl olduyor dıyebılırsınız sabır ve cok çalışma ile sezon açılmadan bu arkadaşlar hazırlıklarını yaptı ve sezonunda da kuzuları çekmek onların hakkı turkiyede bulunan baraj ve gollerin %99 sazan var onemli olan nasıl tutulacağını araştırıp öğrenmek
Sabri Abi Öyle Bir Anlatmışsınki yani sazan avlamak için neredeyse bizi üniversiteye yollayacaksın Abi av hastalıktır ! kimisinde haz..kimisinde ise adrenalindir..! Hasta olanlar elbet sabah akşam balığı düşünür ,balıkla yatar balıkla kalkar..bütün beynini zihnini buna endexler...Lakin bunlar zaman alan şeyler..günümüz şartlarında ekmek kazanmak kolay değil...hafta sonu avlanmaya gidipte büyük balık umudu ile oltalarını suya salanları fazla eleştirmemek lazım..bu nasip işidir..tabi teknik önemlidir..lakin fazlası bence zararlıdır..yani çok fazla bu işi gözümüzde büyütmeye gerek yok..