önce karakaya sonra atatürk barajı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında akkılıç tarafından paylaşıldı.

  1. akkılıç

    akkılıç

    Mesajlar:
    23
    Merhabalar..Umarım resimleri ekleyebilirim..36 saatlik bir av maratonunun sonunda 5-6 adet sazan aldık Atatürk barajından..Yerimiz çok uygundu.Gövdeye yakın bir yerdi.İlk defa gitmiştik.7-8 metre derinlik vardı.ben daha derin olduğunu sanıyordum ve kesin 3-5 kilodan aşağı çıkmaz diyordum..Önce avlağı güüzel yemledik mısırla.Beklemeye başladık..yaklaşık 2 saat bekledik. ziller çalmaya başladı..Ama hep küçük ,,sonra yeniden yine küçük..anlayacağınız büyük balık başka bahara kaldı..Birde oltaları botla 100 m götürüyoruz..Ne dersiniz..gerek var mı. bir de yaklaşık yirmi gün önce karakaya barajındaydık .biraz piknik havasında geçti.Oltaları toplarken hiç ummadığım bir şeyle karşılaştım.Oltaların birine canlı balık takmıştım..karşılığında yılan balığı ..ilk defa tuttum..ne olduğunu bile anlamadan suyun kıyısında buldu balık kendini..doğrusu hoşuma gitti avcılığı..ancak yavru balık yakalamada sıkıntı çekiyorum..en kolay en pratik yolu nedir.Ancak denenmiş yol ve yöntemlerden bahsedin.Çünkü teorik bilgi bazen uygulamada sonuca ulaştırmıyor.
     
  2. kemalyaman34

    kemalyaman34 Kemal

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    570
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    iğnelerine yem olarak ne takıyorsun? kuru mısır ise, bence iğne boyunu biraz büyült. büyük sazan için 1-2 numara iğneden daha küçüğünü kulanmamak lazım. eğer iğnene kuru mısır haricinde bir yem takıyorsan küçük balıklar çok musallat olur. kuru mısır tak.
     
  3. sehzadem82

    sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

    Mesajlar:
    299
    Şehir:
    KONYA
    Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Mısır işini çözemedim be ustad çok yol denedim kuru mısırı nasıl takcaz pişirmeden , haşlamadan ? küçük bir tüyo alsam
     
  4. eyeofnight

    eyeofnight Nihat Furkan

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    233
    Şehir:
    Ankara
    En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    canlı balık diye bahsettiğin balık hakkında biraz bilgi verirsen yardımcı olabileceğimi umuyorum. mesela bu balıklar yavru mu türü nedir vs. vs.
     
  5. akkılıç

    akkılıç

    Mesajlar:
    23
    kuru mısır iğneye çok zor geçer.biz balığa gitmeden 2-3 gün önce suya ıslıyoruz.baya yumuşuyor.hatta bazen günlerce su içinde kalınca hafif ekşiyor, o şekilde daha iyi.
    küçük balık yaklaşık 10cm civarında kıyıdan yakaladığımız kefal..di sanırım.çok bilmiyorum.çok farklı teknikler denedim.olmuyor.gümüş ağı aradım internette bulamadım.satan yer var mı biliyor musunuz.sonra 5 litrelik petin ağzına ters kola şişesinden parça kesip yapıyordum geçen sene ..biraz yem..1-2 tane giriyordu içine..daha kolay pratik yolu olmalı..oltayla ya da başka.
    dikkatimi çeken birşey var..hemen hemen bütün balıklar bu zamanlarda yavru balıklarla besleniyor tahminim.sazan da dahil.hatta birkaç defa gittiğim devegecidi barajında kızılkanat kuyruğu kullanıyorlar..solucan bu zamanda fazla iş yapmıyor zaten oldum olası sevmem solucanla balık avını.küçük balıklar hemen tırtıklıyor..durmadan olta çek at.çek at.
    yemlik balık konusunda ne söylersiniz?
    cinsi önemli mi, boyu ? yakalama yöntemi?
     
  6. akkılıç

    akkılıç

    Mesajlar:
    23
    [​IMG]
    bu balığı bilen var mı..elime aldım derisi pulsuz, çok kaygan, diyarbakır devegeçidi barajında
     
  7. eyeofnight

    eyeofnight Nihat Furkan

    Yaş:
    32
    Mesajlar:
    233
    Şehir:
    Ankara
    En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    yakalamak istediğin balığa göre cinsi önemli. her yemlik balıkla balık tutablrsin diyelim ama a balığı b balığından daha çok çekicidir. sazanı canlı balık ile yakalamak çok zor, şans işi. ölü balığa daha çok gelir.

    yemlik balık tutma konusuna gelirsek eğer barajda çok derin olmayan yosunlu bölgeler var ise büyük bir tül ile 2 kişi suya girerek balık çıkarabilirsiniz.tülü tuttuğun tarafın birini dibe yakın diğerini suyun üstüne yakın gezdir. karşındaki kişi de tülü aynı şekilde kullansın. bölgede yavru balık varsa muhakkak çıkarırsınız.

    bir diğer konuda yemlik balığın boyu. o da tutcağın balığa göre değişir ama en çok kullanılan boyut 4-7 cm civarı balıklardır.