Serdar abi kısmen aklıma yattı bu asansör fikri çok teşekkürler.. neden kısmen dedim; çünkü gamit sabit tek bir alanda yüzebilecek bu sistemde yani 20 metre sola veyahut istediği gibi 40 metre sağa doğru yüzemeyecek.. gerçi bunuda bedeni 40mt yaparsak ve klipsi öyle takıp atarsak sorun çözülür gibime geliyor, olur mu ki? Yada şöyle yapabilirim, küçük bir pres mantar keserim, 40mt misinayı buna sararım, gamiti buna transfer ettikten sonra klips ile takarım balık sağa doğru 10mt gitmek isterse pres mantardan kendiliğinden misina açılır gider.. Ne dersiniz? bu daha iyi bir fikir mi kalamadan? Aslında amacım birazda balığı başka takıma transfer edip yaralamamaktı ama dediğiniz gibi bir şekilde kurtulursa gamit o kötü olur, hatta yırtıcının sert bir ağız darbesi ile iğne çıkıverirse balığın karnını doyurmuş oluruz
Biraz fazla idealist düşünüyorsun sevgili Caner.. Balık gidecek, taşın etrafından dolanacak, bir şey görecek öbür yandan geri gelecek, saracak taşa misinayı.. Ondan sonra ayıkla pirincin taşını, ayıklayabilirsen.. 1-2 kulaç (en fazla) gayet makul bir mesafedir. Eğer çok fazla boşluk bırakırsan, bu sorundan başka bir şeye yolaçmaz.. Yaralı balık düzgün yüzemez.. Avcı, böyle yaralı balığı 40-50 m'den hisseder zaten, çok düşünme..
Serdar abi sistemi denedim ve gayet sağlıklı çalışıyor. Yanlız sistemde kesinlikle uzun bir kamış ya da kasnaklı kullanılacaksa oltayı attıktan sonra, misinayı alıp avlakta bulunan bir ağaca veya yüksekte bulunan bir yere kasnağı koyup, sıkıştırmak gerekiyor. Çünkü misina yüksek tutulmadığı zaman akıntının etkisi ve naylon misinanın batma özelliği nedeniyle bir kısmı kayanın arasına girdiği zaman komple tüm beden dibi boyluyor ve bedene yerleştirdiğimiz klipsli fırdöndü balık suda ilerlerken takılmaya sebebiyet verebiliyor. Aslında bi ara dyneema sormuştum sana hatırlıyormusun abi? hani şu batmayan misina konusunda... böyle bir misina kullanılırsa sanırım yukarıda bahsettiğim şeyleride uygulamak gerekmiyor, yanılıyormuyum?
Sevgili Caner, balık işinin en sevdiğim tarafı, ezbere çözümleri olmamasıdır. Mekana, havaya suya göre böyle çözümler denersin, bulursun.. Dyneema'da olsa aynı sorun olacaktır sanıyorum. En iyisi, ağır kurşun, kamış ve iyi bir makinadır. Eğer güzelce apiko yaparsanız, sorun daha az çıkar..