ÖNEMLİ!!!

Konu, 'Genel Konular' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Yanlışınız yok. Doğrudur.

2. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Bu arada Sağlık Sigortası gibi çok önemli bir konuyu burada dile getirmeniz de çok güzel olmuş. Teşekkürler.

3. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    Bu ne yaa..zaten iki kurus kazanıyoruz onuda her ay 35 liramı vercez..ah ulan rıza ah

4. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Benim anlamadığım şu;

Koskoca SGK, işçi primlerini yatırmayan binlerce prim borçlusu işverenin peşini bırakıp genel sağlık sigortası için beyanda bulunmayan vatandaşa icra mı gönderecek?

Muhasebeci gözüyle yasaya bakınca; yeşil kart sahiplerinin bu kapsama alınması, sosyal güvencesi olmadan sürekli tedaviye muhtaç kimseler için cüz-i bir prim tutarı karşılığı ya da hiçbir ücret ödemeden sigorta kapsamına alınması gibi olumlu durumlar görebildiğim gibi öğrenci statüsünden çıkmış (lise öğrencisi için 20 yaştan sonra, üniversite öğrencisi için 25 yaştan sonra) çalışmayan ve anne babasıyla ikamet eden çocuklar için, anne babanın sosyal güvencesinden yararlanamamasına karşın kendi primi hesaplanırken onların gelirlerinin baz alınması gibi sıkıntıları olduğunu söyleyebilirim..

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Ne ilgisi varsa alkol kullanıp kullanmadığını da soruyorlarmiş. herhalde primini ona göre ayarlayacaklar. Mesela diyecekler ki, bu adam alkol satın alırken yeterince vergi geçiriyoruz, primini az ödesin!!!!!!!!. Sistemli bir sağlık politikasına tabii ki kimse birşey demez , ama insanın midesi bulanıyor. hayırlısı bakalım.

6. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Hep 18 yaşından bahsediliyor. Emekli olup da anne(83)-babasına (85) kendisi üzerinden sağlık hizmeti alanlar ne yapacaklar acaba.

7. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    20 yaşını doldurmamış lise öğrencisi
    25 yaşını doldurmamış üniversite öğrencisi

çalışan veya emekli anne babasının üzerinden sağlık hizmetinden yararlanabiliyorsa.. gelir testi yaptırmak zorunda değildir..

Bunun yanı sıra 01.01.2008 tarihinden önce 18 yaşını doldurmuş okumayan ve çalışmayan kız çocukları babalarının sosyal sigortasından yararlanma hakkı kazanmışsa da kaç yaşına gelirse gelsin bu hakkı geçerlidir.. onlar da gelir testi yaptırmak zorunda değil..

8. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Bakmakla yükümlü olunan anne baba da çalışan veya emekli çocuğun üstünden sağlık hizmeti almaya devam eder.. Çocuğunun üstünden sosyal güvencesi olan kimseler de gelir testine tabii değildir..

9. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    ayıp bir şey, işsiz adama iş bulacağına , destek çıkaracağına utanmadan para istemek. .hizmetler geriye mi gitmeye başladı ne oldu. zaten fakir fukaranın sesi çıkmaz diyerekten yuklen yuklenebildiğin kadar. olan dar gelirlire oluyor. ilaç alacak efendim komisyon kes, parası olana civa olmayan ne yapsın

10. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    arkadaslar bu işin sonu nereye kadar gidecek yani iyi güzel prim ödeyelim de sonunda emekli olabilecekmiyiz emekli olamayacaksak ömrümüzün sonuna kadar primmi ödeyecez bu devlete bu konuda bilgisi olan varmı mesela ben suanda calısıyorum işten ayrılmayı düsünüyorum işten ayrıldıktan sonra ne yapmam lazım ben annemle yasıyorum babam vefat etti annem babamın emekli maasını alıyor baskada geliri yok bu durumda nasıl olacak annemin maasından kesip benim primimmi ödenecek bu konuda bilgisi olan varmı?

11. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    evet sazan_kolik, 35 tl prim odeyeceksin sağlık için, emekliliğin bekliyecek. ya işten çıkma ya da çıkacaksan kaymakamlığa, yada olmadı bölgendeki sosyal politikalara dilekçe ile başvur her ay sana borç çıkarmasınlar. sonuçta işsiz kalırsan o parayı ödeyemezsin. bu sadece sağlık için emekliliğini etkilemiyor. ayrıca ilaç alırkende 25 kuruş vereceksin galiba.
    bilen birileri biraz daha açıklama yapsa bizde anlıyacağızda tam detaylı olarak bende bilmiyorum

12. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Eeeeee , öyle saça böyle tarak :)

Ambalajlar , hediyeler dağıtılırken kimsede ses seda yoktu ?

O ambalajların içinden yeri geldi kömür çıktı , yeri geldi makarna ..... Sesini çıkaran oldumu ? Hayır ... Herkes memnunmuydu ? Evet ....

Şimdi ambalajlardan kol çıkmaya başlayınca mı akıl başa geldi ????

Kimse üstüne alınmasın , sözüm meclisten dışarı :)

13. RainboW

RainboW Sertan

GSS kapsamında prim ödeyenler/ödeyecek olanlar bu primler ile sadece sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekler, emekliliğe hak kazandırmayacak. Neresinden tutsak elimizde kalacak bir sistem. Bana göre bu vatandaşın kazancına ortak olma durumudur.

Düşünüyorum da bu kadar vergi alınan bir ülkede hükümetin gözünün hala vatandaşın cebinde olmasını anlayamıyorum. Kimse kusura bakmasın ama kaynak vatandaş olduğu sürece hiç bir hükümet kalkıp da "Biz şu kadar sürede şunları yaptık bunları yaptık, çok başarılıyız" demesin. Diyemesin... Ülkeyi resmen vatandaşın cebi yönetiyor farkında değiller :)