önemliii....13_14 eylül lüfer av raporu..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında max cavalera tarafından paylaşıldı.

1. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Ben de bu akşam deneme yaptım ama olmadı. Tebrikler, bunların devamı geldikçe şenlenecek buraları artık.

2. H.A.R.U.N

H.A.R.U.N hARUN

Yemliye yanlış yerde durmuşunuz 10 değil 20 de takım verirsiniz

3. fiyakali

fiyakali cihan güdücü

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4.20 200gr
    Tebrikler güzel bir av olmuş

4. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    bALIK bana ben balıga tutkun

burdan birkac arkadas söyleydı,böyleydı konusmuslar..bunu diyen kisiler kendinızle yüzlesin,birgün sizde aynısını yasayıp,bu duruma düseceksiniz..bugüne kadarki bütün avlarımda burdan hıc kimse yoktu.bundan sonrada olmasa bısey ifade etmez.buraya paylasim ve bılgi alısverisi ıcin geldik,kimseye bisey ispatlamaya degil.eger denizde varsa balık söke söke alırım.gerısi vız gelir tırıs gider.o kadar.

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Karadeniz inişinde iriler arkadan akar diye biliyordum ben...

koruk lüferi tabirini duydun mu hiç? tutulduğu yer itibariyle de değerlendirirsek arkadaşın tuttuğu lüferler koruk lüferi (üzüm mevsimi lüferi yani) tabir edilen daha küçükçe lüferlerdir, bunlar ilk akar, hızlı geçer... istanbul boğazında pek yerli balık barınmaz, ağırlıklı olarak geçiş yeridir.

Son düzenleme: 16 Eylül 2009
  6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bunu boğaz tecrübesi fazla olanlara danışmak gerekiyor.

Buna göre önce iri olanların gelmesini beklemek gerektiğini çıkarıyorum.

7. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    harun abi.ılk defa gıttık.nerden bılelim dibının böyle olacagını..

8. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Yeniköy böyle eski yeni ayırmaz

9. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Boğaz tecrübem yeteri kadar var merak etme, boğazda ve balıkla büyüdüm. ayrıca; analı-babalı tabirine dikkat etmek lazım. karışık olduğundan dem vuruluyor, eşek adası boğazın dışında bir yer, oradaki şartlar buradaki şartlarla aynı değil, beslenme durumu da aynı değildir diye tahmin ediyorum, orada av veren iri balıklar boğazda verimli av vermeden kanal suyundan hızlı geçip giderler. bugüne kadar gördüklerim, tuttuklarım, okuduklarım ve duyduklarım bunu söylüyor. torik ve kofana arkadan gelirler ağırlıklı olarak, önlerine kendi türlerinin ufaklarını, istavriti ve diğer sürü balıklarını katarak.

koruk lüferi tabirini biraz araştırmanı rica ediyorum. hala aksini iddia edersen de sen bilirsin Serdar Abi, öyle olsun.

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    merhabalar nerde takıldık kofana ve lüfer girişlerinde herhalde

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ben ne desem yalan, yanlış olur Draco. Ben genelde suya bakıp, olur valla, neden olmasın diyerek oltasını atıp, ne çıkarsa bahtına onu tutan biriyim.

Alico ile Draco atışması başlatmakta istemiyorum aslında.

Alico ustam, Bu zamanda, yani yazdan çıkarken, önce çinekop, ardından sırayla kaba çinekop, sarıkanat, kaba sarıkanat, lüfer, kofana şeklinde mi gelir? Yoksa karışık mı, yada başka bir düzenle mi? Yani, kısaca, bu lüfer nesli nasıl iner karadenizden?

12. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yenıköy eskiyi,yeniyi ayırmaz derken...alp..?

13. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    atışma olacaksa sanırım seninle benim aramda olur :) ne desen yalan yanlış olur demiyorum ne münasebet, neden bu kadar alınganlık yapıyorsun? ama her şeyin iyisini bildiğin iddiasındasın bu da beni biraz rahatsız ediyor, lafının üzerine söz söylenmiyor...

ben elime olta aldım alalı boğazdayım, bazı seneler hariç belirttiğim gibi gördüm gidişatı, ama senin abarttığın gibi en incesinden en kabasına doğru askeri nizamda gelir demedim, abartma lütfen. ekim-kasım aylarında balık irileşir, babacanlar akışa başlar ama kıyı balıkçılarının bundan sebeplenebilmesi pek mümkün olmuyor, boğazdaki geçiş seremonisi galata köprüsünden alınan çinekoplardan ibaret değil. ama zaten çok iri balık da yapmıyor, eski kofanalar, sırtıkaralar, torikler yok.

valla hiç laf söyleyemiyorsak, o zaman söylememek en aklı selimi olacaktır. özür diliyorum, ben de bilmiyorum demek, gözlük var ya; boğaza pek iyi bakamamışım herhalde. kocaelinden daha iyi görünüyor demek ki...

uzamaması adına bu tartışmaya başka bir şey yazmayacağım, ne yazarsanız yazın altına. sevgiler...

Son düzenleme: 16 Eylül 2009
  14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Serdar tartışılacak bir durum yokki her zaman kuralları vardır balık akışının

Nisan mayıs aylarında kofanalar yukarı hareket ederler ve karadenize çıkarlar.
    burada yumurta bırakırlar. anavaça tabir edilir. çıkış daha sonra burda yumurtlama vs derken suların sıcaklığının biraz azalmasıyla beraber ilk kanat balık aşağı akmaya başlar burda kofanalar ve irisinden büyüğüne lüferler hareket eder. buna ilk ağız balık denir. o balık akar ve geçer.
    arkasından eylül ortalarına doğru Lüferler kanat kanat akmaya başlarlar. eylül ayı sonlarına doğru ve ekim başları ise kofanalar gelir. arkasından sarıkanatlar ve çinekoplar yem bulunmadığı zamanlarda çinekop ve sarıkanatlar lüfere yem olarak kullanılır.
    Koruk lüferi bildiğimiz üzümlerin koruk olduğu dönemlerde bolca olur ve av verirdi. koruk lüferleri çok büyük balıklar değildir. halk dilinde. p.. balıkta denir. ama koruklar bitti geçti üzüm oldu. hatta üzümlerde bitti incirler oldu. koruk lüferi hala meralamadı boylede bir durum siözkonusu maalesef

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Lüfer diğer balıklara olduğu gibi kendi cinsinin küçüklerine de saldıran bir balıktır. Bu yüzden farklı boyda sürüler çakıştığında küçükler Boğaz girişinde bekler ve büyükleirn önden geçmesini beklerler. Karışmalar çok olmakla birlikte genel eğilim önce büyükleirn sonra küçüklerin geçmesidir. Bu en fazla Kasım ayında belirginleşir. Bu ayda artık pek lüfer, kofana kalmaz. Çinakoplar gitgide ufalır. Büyük sürüler halinde geçerek çaparilere bol av verirler.

16. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sizin bahsettiğiniz kışa doğru olan durum, yani ikinci partideki durum ve evet, haklısınız... baskıdan kurtulan ufak boy çinekoplar en son akar geçer, bunların bir kısmı tahminim üzerine karadenizde ilkbaharda doğan balıklardır.

eskiler der ki; boğazda küçüğü yatarsa, lüfer ve kofana aşağı akmaz ve bazı kışları boğazda veya voğaza yakın marmara sularında geçirirmiş. torik de öyle. tabi bu mişli geçmiş bir zaman :)

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Eğer denge tamamen değişik ve ters yönde bir seyir gösterseydi boğazda bir tane lüfer tutulamazdı. yeminin arkasından hepsi akar geçer giderdi.

18. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    durum dengesizleşti artık biraz abi. dediğin gibi üzümler öküzgözü oldu :)ağustos lüferi oldu eylül-ekim lüferi. küresel ısınma faktör olabilir.

19. aTomKarinca

aTomKarinca Yavuz

Favori Kamış:
    Linea-effe Extreme cast 4.40
    Favori Makine:
    Daiwa EMCAST SPORT 5500
    En İyi Avı:
    Eşkina 2,750 Gr
    Ya arkadaslar en bilgin bilgileri bil.. en güzel takımları kullan yap, en iyi yemi monte et.. en iyi olta ve kamısı kullan...

Denizde balık yoksa hepsi ne işe yarayacak.. ben acemiyken daha cok balık tutardım desem inanmazmısınız :)

Murat kardesim meyve veren agac taslanır kim ne yorum yaparsa yapsın salla.. bende senin gibi ilk zamanlar birsitede bu denli (senin gibi) isyan ediyordum ama inan nafileymiş makarana bak kardesim kimseye laf anlatamazsın bu ortamda.. birkaç iyi dost edin gerisi yalan olur...

ayrıca güzel av oLmus tebrik ediyorum bereketli nice avlara...

20. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    bakıyorum eski yıla herşey tamamen sapıtmış istatistikler üzerine. ilk balığı ambarlıda 6 ağustos günü ambarlıda tarkanla beraber yakalamışız. şu an birde bakıyorum duruma. halen balık beklıyoruz.hayırlısı kaan. ne diyelim kendi meralarımızı kendı ellerimizle körettik bitirdik. yerden yere vurduk dünyaya iyi davranmadık biz bunları çoktan hakettik çoktan....