bu iki makinanın farklı oldugu dogru ama sorulan soruda ikisi arasından bir tavsiye istendigi için biz bu yorumları yaptık bu arada Ali kardeşim inan bu dynema bir çözüm olmaz olucagını bilsem en iyisini alım ama olmaz takım bazen öle bir oturuyoki en saglam misinalarımızı bile bazen zorla kopartıyoruz dynema olan bir takımın oturması halinde kopması çok zor ki buda kaçınılmaz bir durum hemde bole bir kotu sonuç oluşturacak bir hal için iyi bir para verip dynema almak ne derece doru oda tartışılr.
demişsin, daha sonra ben şimdi anlamadım asansörde 0,35-0,40 misana kullanıyorsunuz değilmi yada çekerine güvendiğiniz 0,30mm bunların en babası kaç kg çeker mono 20 ila 35kg arası çeşitli ürünlerde değişiyor hepsi de üstünde yazdığı dediği inandığınız kg çekemiyor çünkü biz kullanıcıyız testır değiliz test etmiyoruz bu değerler test değerleri bizde misinada yorulma tuzlusudan deforme olma ve en önemlisi misinaya ani tepkilerle anlık çekme uyguluyoruz test edilirken hiç o makinayı gördünüzmü bilmiyorum sürekli olarak yavaş yavaş arttırılan gramla basedilecek kadar hassas uygulanıyor anlık olmadığı için üstünde yazan kg değerlerine kadar çıkabiliyorlar (bunun detayları fizikte mühendislik gerilimi,mühendislik uzunluğu, eleastik modülü ,malzemenin akma gerilimi ve gerçek gerilim diye başlıklarda anlatılmakta)ve bunu aklınıza gelek hercisime uygulaya bilirsiniz sonuç olarak gelinen kanı şudur (ani yüklere malzemenin dayanımı azdır)buda bütün avlarda sıkca yaptığımız şeydir (100gr kurşunun atarken kopması gibi) Daiwa Castizm Surf 35 QD mono misina saracaksa 0,23mmden 250 mt alıyor 0,35 sarsak 160 mt yapar 150 mt sarsak yeter bile aynı çekerlerde daha fazla misana sarmak istiyorsanız ozaman dynema sarınız 0,17mm -20kg çeker nasıl ama daha ince aynı güç dibe takılır kopmaz felan dersenizde takımları ona göre yapacaksınız 200gr lık iskandile direk daynamayı bağlayacak haliniz yok tabi iskandile ilk başta fırdöndülü mono misinadan köstek yapınız 0,20lik den 2 kere geçirseniz yeterde çok bile iğnenin bağlı olduğu köstek ya monodur yada fc dur bun uzunda çelik tel ve iğneler vardır(asansör takımı için) zaten biyere takılacak olursa fc yada mono kopar takım takıldığı yerden kurtulur.( herşeyin çözümü vardır yeterki balık olsun tutulur ama takım yapmayı bilmiyorsak balık olsada tutulamaz çünkü önümüzde ön yargılarımız vardır)
dostum neyin hesabiniyapıyosun anlayamadım kursunu bagladıgın misinanın sonderece saglam olması gerek çünkü asansorde düsün takım yerinde balıgı aldın ama kursun takılmış gektin koptu asansör takımında aynen kursundan sonra boşa cıkar ve elinde saglam olarak dynemnan kalır sen merak etme herkez bilir kendine göre takın yapmayı ön yargı diye bişey yok herkezin kendi teçrübesi var hayırlı işler ...
kurşun takıldı çektin kopardın sen takım boşa çıkacak diyorsun ama boşa çıkmaz dynamının ucundaki iskandilin monosunun bağlı olduğu fırdöndüye takılır yada dynemanın klipsli fırdödüsüne takılırsende takımı toplamış olursunve sadece yeni iskandil takarsın ''herkez bilir kendine göre takın yapmayı '' takımda yapana göre sonuç verir dostum bişeyin peşinde değilim sadece yanlış yada eksik örnek veriyorsun ben düzeltiyorum senin için sorunsa yazmam
bir çok teknik var arkadaşlar.bu yüzden gereksiz tartışmaya gerek yok..bu arada ince sıg kafa ince misina ile surf atış,mükemmel olur asansör sistemi içinse ona göre başka takım alınır. bence sığ kafalı makina ve ip yada ince misinayı calıştırıcak güçlü bir kamış ve onu o mesafelere atıcak teknik ve güç gerekli..en önemliside teknik.. yoksa o malzemeler hiç bir işe yaramaz.bu konuda hem fikiriz sanırım.. benim fikrimi sorarsanız. böyle bir takımı konusturmak için gerkli malzemeler 2 parca ing stili surf kamış,kursun için sisy,shockleader,ımpac shield vs.. yoksa uzak ne kadar uzak.. değilmi..
en ucuz ürün kaliteli olandır ucuz alıp birkaç avdan sonra çöpe atmaktansa değerini veri pahalı alıp yıllarca kullanırım.bundan 9 yıl önce 55 tl aldığım banax4000 makinam halen ilk günkü gibi sağlam ve yeni duruyor daha makinaların içini açmadım bile yanlız ben bu makinaları sazanda ve tatlısuda kullanıyorum.simano ile silver star ın aynı kefeye koymak bence anlamsız .burda tartışıp birbirinizi inciteceğinize herkes kesesine göre karar versin arkadaşa herkes önerisini sunsun arkadaşta ona göre karar versin
Herkeze yorumları için çok teşekkür ederim.Ancak benim asıl sorunum sığ kafamı derin kafamı 2 side çok güzel makinalar ancak Sıg kafa bogaz avcılıgında nekadar önemlidir?Sıg kafayı yani shallow u tercih edersem 0.40 bir misine ile 0.20 fireline crsytal takmak zorundayım.Size kalsa hadi Diawayı es geçtim Shimano KİSU mu POWER AERO MU ?