arkadaşlar kızılcahamam yakınlarında çeltikçi civarlarında bir çay var.bu çay kiğmir çayının uzantısımıdır?bazıları direk kiğmir çayı bazıları da çeltikçi çayı olarak adlandırıyor...çayın üst kısmındaki yoldan güdül e de gidiliyormuş..ayrıca bu çayda tatlısu kefali çıktığını duydum.onun haricinde çıkan balıklar var mıdır?bilgilendirirseniz çok sevinirim. ayrıca sorgun gölünde av balık kaldı mı bilen var mı?
ankara ekibi olarak bir organizasyon yapmıştık. tatlı su konuları arasında var. bir bak istersen bol resim çekip eklemiştim gerçekten güzel avlaklar var biraz yürüyüşü de göze alırsan boş dönülecek bir yer değil
bir de yer tarifi vereyim otobandan kızılcahamam sapağından çık güdül tarafına dön meyvebükü sapağını geçince sağ tarafta güzelköy tabelası göreceksin ordan sola iniş var suya kadar git ve su kenarından sola doğru yürüyerek denemelere başla
PHP: Slm kardeşim meriç ben nasılsın görüşemedik hiç tebrik ederim bu arada av sonunnda bizleride bilgilenmir olurmu. kib
kirmirde balık avı ve çeşitleri otabandan çeltikçi gişelerinden çıkılır güdül istikametine dönülür.solunuzdaki su sakaryanın bir kolu olan kirmir çayıdır.bu su kızılcahamamın ışık dagından dogar azaphane deresinden alicin deresinden beslenir.bulak köyüne yapılan baraj,egrek kayabarajı,çamlıderede ki baraj,sogun göletide bu suyun beslendigi kaynaklar idi.Bu suyu yani kirmir çayını bazen sagınıza bazen de üstünden geçerek sarıyar barajına kadar gidebilirsiniz.Gelelim suyun durumuna çeltikçiyi geçikten sonra kum ocakları var.Bu suyu çok kirletiyor ,ayrıca kızılcahamamın kesim hanesinin pislikleride budereye bırakılır.Kısacası çok kirli.Güdül ilçe tarım müdürlüğünün yaptıdığı tetkiklerde agır metal çıktı.Çeltikçi güdül arasında Yeşilöz kasabası var.Bu köy benim köyüm.Şimdi gelelim balık çeşidine yayın,bekir dedenen yöresel adı sis sarı zemim üzerinde siyah benekler olan bie balık çeşidi.Sazan,karabalık(siyah)bolca gümüş(bikaç çeşidi)çapak.Nadiren de olsa aynalı sazan .Bol tatlısu kefali vardır. Avlanması :hiç bir yeme ihtiyaç yok.Sinek oltasına bir parça ekmek,yada bir kara sinek,yanınızda ki etten bir parçayı sinek oltaya takın suyun coşkun akan yerine atın hemen gümüşü yakalarsınız. Bunu üçe bölün suyun enderin akıntının az oldugu yere atın .Şansınıza kefalden yayına kadar hepsi gelebilir.