ORDU'da sahte ile levrek düşüncem hüsrana uğrarsa..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Hırçın Karadeniz tarafından paylaşıldı.

1. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Bende ordudayım

bende ordudayım ve bu sahte ile at-çek olayına fena merak sardım 1 haftadır hemen hemen her sabah gitmeye çalışıyorum henüz bi dalgalı denize denk gelemedim gerçi ama olsun bu konuarda cok yeniyim atıyorum bakalım bigün dolu cekicekmiyim.

2. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Dalgasız günlerde levrekler açmı geziyor :) Dalgasızda dalgalıda olsa gidin şansınızı deneyin.

3. karetta

karetta okan

benim anladığım kadarı ile karadenize döklen derelerden bol miktarda solucan ve çeşitli canlılar ölüler iniyor ayrıca hamsi istavrit ve kefal çok var bunlar varken de bizim sahtelere bakmıyorlar düşüncem bu hamsinin olmadığı istavritin olmadğığı kefalinde az olduğu bir zman varsa o zman denemek lazım yazın belki de daha iyi iş yapar

4. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Uşak; forumla bu iş bir yere kadar. Olta - takım balık tutacak olsa, arka balkonda 6 m3 lük bir dolap + bir bagaj dolusu malzeme sayesinde ben her gün trofe raporu yazardım.

Forumla bir yere kadar çünkü; Karadeniz, Ordu diyorsun, tam olarak okuyup seni anlamadan, Ege, Akdeniz tüyoları anlatılıyor.

Karadeniz levrekçileriyle birebir iletişime geçtin mi?
    Mesela; seninle beraber aynı başlığa yazdığımız bir kaç yer oldu ama bana özelden mesaj yazdığını yada av raporları ve yöntem tavsiyelerinde karşılıklı mesajlaştığımızı hatırlamıyorum.

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tevfik Ağabey 1 hafta evvel yozuri crytal minnow ws modeli ile sabah suyunda 3 adet at cekci amca geldi parsayi topladi gitti agzim acik kaldi:) Zaten burada bilgilerini bizimle paylasan Turgay Karaaslan Ağabey (Levreklere fısıldayan adam) :D sahte ile levrek yakalandiginin canli kanitidir:) Saygilarimla...

6. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Evet bende yakup beye katiliyorum.Her yerin balik ve balik tutma yontemleri farklidir.Mesela biz bodrumda seytan oltasi ve ciftlik yemi ile levrek yakaliyoruz ama karadeniz cok farkli tabi.Umarim en yakin zamanda istedigin baligi yakalarsin.

Rastgele reeling :hungry:

7. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    abim;bende senin derdine düştüm.uzun zaman lavrek peşinde koştum.seni çok iyi anlarım.onca zaman,uykusuzluk ve yorgunluk,dalgaların soğuğunu,bir gün güzel bir levrek,sahteni dibe takılmışçasına çaktığında unutturacak:)
    abilerimizin dediği gibi karadenizde levrek zordur.sana tavsiyem kefal ve kayabalığı taklidi sahtelerdir.ince misina(0.22-0.25),dediğim tip sahteler(strike pro ve pelikan;)),ayrıca remixon kaşıklar işini görecektir.ara sıra hızlandırıp yavaşlat,özellikle kıyıdaki taşlara getirdiğinde hemen sahteyi kaldırma,bir kaç saniye bekle.bir kaç kez gözümüzün önünde daldı,bir kaç kezde hamle yaptı fakat sahteyi yukarı kaldırdığımızdan alamadı:)
    iyi haberlere rastgele:)

8. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4 4000f
    Merhaba Yakup Abi;
    Sahte ile levrek konusunda Akdeniz Ege ve Marmara Bölgesindeki arkadaşları bolca dinledik bunun yanısıra, Google aracılığı ile forum dışındada Ordu ilindeki levrek meralarını ve avcılarını arayıp irtibata geçmeye çalıştım tek tük kişilerden acemice cevaplar aldım tatmin olmamakla birlikte artık bölge farkı gözetmeksizin değerli üstadların önemli tecrübelerinden faydalandım.. bana sorun mesela teorik olarak tam bir levrek uzmanı oldum :) uygulamaya faydası varmı konusuna gelincede sonuçlar ortada :) eğer bir faydanızın olacağına inanıyorsanız uygulamaya geçirecek fikirlere, tecrübelere açığım saygılarımla hoşçakalın..

9. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Sefa kardeşim merhaba,
    Nereden başlasam sözlerime bilemiyorum.. 4-5 ay süredir sizin raporlarınızı gözlemliyorum sahte ile çinekop, lüfer, levrek alıyorsunuz bu yüzdendir azimimi yitirmemem demekki tutanlar var Karadeniz'de diyorum..
    Bu at çek işine ilk sardığım zamanlarda günde 500 defa at çek yapabiliyorken, 3-5 ay sonrasında bu atışlarım 100 e kadar düştü ve artık 10 atıştan sonra bişey yakalayamıyorsam yada vuruş alamıyorsam o günkü heyecanım kırılıyor ava devam etmekte isteksiz davranıyorum sonra evin yolu görünüyor..önerilerini dikkate alıp uygulamaya koyulucam inş güzel raporlarla sizlerinde umutlarını boşa çıkarmamış olurum.
    Görüşmek üzere..

10. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    abicim:)
    Samsunda bir çok levrek avcısı Orduyu tercih ediyor.Ordudadaha çok levreğin olduğunu bahsediyor.
    Sana tavsiyem uygun hava ve zamanları yakalayıp,nokta vuruşları yapmandır.mesela sarıkanat-lüfer karadenizden gitti.levrekte ocak ortasına kadar vurur diyorlar fakat eylül-ekim ayları çok güzel levrek yaptı.
    Levrekte su durgunken remixonun kaşıkları ile uzak atışlar yapıp daha ilerileri taramanı tavsiye ederim.dalgalı ve bulanık sularda ise sahteleri dene.kıyıya paralel taramaya çalış,kıyıya getirdiğinde hemen yukarı kaldırma,ve kesinlikle takımda klipsli fırdöndü kullanma..burası çok önemli,direkt halkaya misinanı bağla:)
    sürekli gidip şevkinizi kırmamanı öneririm.bu bi süre sonra atçekten soğutabilir.atçek oltacılıkta en zevkli ve heyecanlı yöntemlerden,soğumanı istemem:)
    iş yapan tescilli sahtelerimiz var,fakat dediğim gibi ince misina olduktan sonra ve fırdöndü görmedikten sonra pek yem seçeceğini sanmıyorum ben.kayabalığı,kefal yada gümüşe benzesin yeterli:)

11. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Ben de Fatsalıyım. Fatsa da Levrek denemeleri yaptım, geçen sene Eylül ayında orta boy 1 tane almıştım. Fatsada bir kaç tane dere ağzı var. LEvrek alanları duyuyorum. En çok PErşembe de çıktığını söylemişti bir balıkçı ağabeyimiz. Zira orada çiftliklerin olduğunu ve çiftlikten kaçanlar ve bol yem olayından dolayı perşembe de levreğin çok olduğunu söylemişti, ben hiç gitmedim oraya. Orduya yakın orada da denemeler yapabilirsiniz.

12. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Tamam Sefa kardeşim dediklerini uygulayacağım kal sağlıcakla..

13. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Merhaba Murat abi Fatsada bolamanın denizle birleştiği yerde levrek alan çok var diyorlar etrafımdakiler artı perşembede çeşme önü meşhur olmuş levrek havuzları var diye ama yakalayan varmı yokmu bilemicem..

14. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    merhaba bende şubatta ordudayım Allah izin verirse orduya gelirsem at çek yapmayı düşünüyorum levrek yakalamak için şubatta oralar nasıl oluyor kıyıya yanasıyormu balık ?

15. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Görkem şimdi anlaşıldı... Bence yine de vaz geçme.

Orduda düzenli olarak 1.5 kg üstü levrek alan tanıdıklar var. Mera ve yöntem saklıyorlar, yalnızlığı seviyor ve tercih ediyorlar. Sefanın dediği gibi Samsun'dan kalkıp Ordu'ya levreğe gidenler var.

Bunları denediğini biliyorum ama ben yine de tekrar edeceğim.

1. Sadece sabah gün doğmadan başlayıp, gün doğuşunu takip eden bir iki saatte avlan. Diğer saatlerde yorulma. Takip ve av gerçekleşmiyorsa avlakta daha uzun kalma, bıkkınlık gelmesin.
    2. Her gün gitme, az da olsa çırpıntı olan zamanlarda git. Fırtınada bile git ama sakin günde gitme.
    3. Karayoluna ve insan faaliyetlerine, sese gürültüye uzak yerleri tercih et. Mayıs ortası Kasım başı uygun mevsimdir.
    4. Küçücük te olsa tatlısu girişi olan kıyılara bak, kumsal, döküntü kayalık yerler vs. hepsinde levrek oluyor.
    5. Kamuflaj giyin, kıyı çizgisinden bir kaç adım geride dur, ayağının altındaki bastığın materyalin ses çıkartmamasına mümkün olduğunca riayet et.
    6. 15 cm lik cırtlak renkli dandik bir sahte al, normalden daha hızlı 5- 6 kere at çek... balık yakalamaya uğraşma, sakın bekletme yapma, sudan seri çıkar, Bunu sadece merada balık ve takip var mı diye kontrol etmek için kullan.
    7. Yakışıklı orta kalite 9-11 cm lik bir sahte al, rengi ya çok parlak hamsi ya kırmızı kafalı beyaz olsun. Takip ve vuruş almadıysan sahte değiştirme, aklın başka bir sahtede asla kalmasın, Merada kalacağın 3 saatte balık yoksa vaktini doğru noktaya atma, aksiyonlu çekme antremanlarına harca. Balık varsa seni bulacaktır.
    8. Sahte karaya çıkıncaya kadar, aksiyonlu ve dikkatli çekmekten vaz geçme, balık son 5 metrede gelir, son bir metrede takılır.

16. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    İlk levreğimi çoktan yakaladım ama şu yukarıdaki bilgiler varya arkadaşlar. bunu şimdi daha iyi anlıyorum altın değerindeymiş..bu değerli tecrübeleri ve bilgileri bizimle paylaşan abimize sonsuz teşekkür ediyorum.