ORDULU'dan Giresun Alabalıkları

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında tenten_52 tarafından paylaşıldı.

1. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Merhabalar efenim bu gün ziyaret amaçlı kümbette idik fakat benim aklım tamami ile sesi gelen derede idi Tabi arabanın bagajında oltalar mepsler hazır babamda yanımda ama onun balıkla bi ilgisi yok neyse ben atmaya mepsi yüzdürmeye başladım taş altlarına kök diplerine her yerlere yüzdürdüm meps öğlen gibi başladım avlanmaya derken mepsin arkasından yarışla yüzel balıkları görmeye başşladım daha cok av gibi değilde balıklarla oynamak gibi bişey. farklı bi duygu.En az ondan fazla balık talıkdı mepse bağzıları cekerken düştü bağzılarını cektim ama küçüklerdi hepsini geri saldık küçük dediklerimde bağzı kişilerin saçma ile topladığı 10cm civarı alabalıklar. Neyse bu sırada babam geldi yanıma dei varmı malzeme bende deneyeyim ikinci oltamı hazırladım taktım mepsi nasıl atılacağını nerelere atılacağını gösterdim ve yanından uzaklaştım görüntü ve ses kirliliği olmasın die babam bi kaç denemeden sonra bunla uğraşılmaz değip ewden ekmek istemiş ve :) mepsin kancalarına ekmek takmışşşşş :) şaka gibi bi ağaç kökünün altına atmış beklemişşş. cekmiş alabalığı almışş. beni aradı uzaktayım tabi diyoki ahmet bu balığın ağzındaki kancaları nasıl cıkarıcaz balık ağzını açmıyo. :) :) :)

O an şok olduun nasıl yani dedim anlattı ekmekle tutmuş sen dedi gez dolan ben burda tutuyorum balıkları. O an yıkıldım altta kalamazdım saatlerce uğraştım uğraştım bi sürü küçük ala yakaladım ama babamı geçmem gerekirdi. derken Akşam 5:30 sıraları yakın bi noktaya attum ve cekerken suyun karanlık noktasından Daaaan die cıktı kaptı mepsi inanın korktum birden koca balık mepsi kapınca o ayn hiç sarmayı ayar vermeyi felan düşünmedim babamı geçme azmi ile direk asıldım cektim oltayı balığı ucurdum karaya:) direk babamı aradım BABA SENİNKİNİN ABİSİ BURDAYMIŞŞ.. günü iki balıkla kurtardık sanırım.

buda kısacık bi video
    http://www.youtube.com/watch?v=g7PMeqvZPaE

2. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    MEhmet,

Bu heyecanını anlıyorum, ne güzel anlatmışsın...

Ama...

Aması var işte...

Müsait olduğun bir zaman 2/2 tebliğin alabalık ile ilgili maddelerini okur ve dikkat edersen, sürdürülebilir balıkçılıkla, gelecekte daha heyecanlı ve güel avlar yapma şansımız olur....

3. karetta

karetta okan

fotolar açılmıyor, umarım bu avı 1 eylülden önce yaptınız yalnış bilmiyorsam 1 eylül 1 nisan arası alabalık türleri havyara girdiği için boyu ne olursa olsun tutulması yasak.

4. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    :( :( :( Ustalar cok cok özür dilerim böyle bir durum olduğunu bilmiyordum sağdece küçük olanların yakalanamicanı biliyordum tarih ile ilgiili bilgim yoktu ozaman alabalık avı benim için bitmiştir artık.

5. turnaların korkulu rüyası

turnaların korkulu rüyası İbrahim YILDIZ

En İyi Avı:
    TURNA-69 Cm.
    Arkadaşım ikinci bir hata daha yapıyorsun. Bitti ne demek, bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır. Şimdi öğrendin ve bilmeyen insanlara öğretebilirsin. Amatör balıkçılıkla uğraşan bilmeyen insanları bilinçlendir ki, onlarda hata yapmasınlar.
    Önemli olan hatayı tekrarlamamak.
    Saygılarımla...

6. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Nisan ayına kadar bitti diyerek düzeltim cok pardon tatlı suda başladım ben balık avına tam olarak bırakmam imkansız zaten ama alabalık için gereken tarihe kadar alabalıklara tatill :)

7. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    resimleri link olarak değil, direk image olarak koyabilirsiniz.

8. tavaslı64

tavaslı64

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan-alabalık-2 kilo civarı
    iyi güzel hoşda gökkuşağı alabalıkta yasak yokki.

9. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    haydaaa

Abi arada kaldım şimdi ustalar bu yasakların felan dönem itibari ile takip edilebileceği bi resmi kurum bi merci yokmu yaw mesela bu tarihte giresunda bu derede ırmakta bu bu balıkları bu yöntemle avlamak yasak bu denizde bu zıpkınla bu yemle bu tarihte avlamak yasak yada serbest gibi tarih olarak bölge olarak öğrenme imkanımız varmı?

Birazda benim acemiliğim daha yakaladığım balığın tam cinsini bilsem belkide yasakmı serbestmi o bölgedeki durumu ne bitmek üzeremi bolmu yumurtlama dönemimi bunları bilebilsek ve bilerek avlansak sanırım sıkıntı kalmicak.

10. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Ahmet levrekten sonra ala he, tebrikler, forumda ana sayfada, en solda, tebliğ2/2 yazan yeri oku orda her şey var rast gele...

11. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    en sağda olcak Ahmet'çim özürmrsparkle

12. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    OHHH beeee

tebliğden benim anladığım kadarı ile alabalık ve ceşitlerini avlamak yasak deil sağdece 3 adetten fazlası yasak yazıyo fakat tam olarak tarih bilgisini nasıl bilicez mesela şu tarihlerde yumurta döker avlamak sakıncalıdır gibi

13. kırmızı benek

kırmızı benek yalçın

Favori Kamış:
    extrem cast 4.40
    Favori Makine:
    shımano biomaster 8000pg sw okuma raw 65
    En İyi Avı:
    alabalık
    tebrikler balıklar güzel bende ş.karahisarlıyım yalnız balıklar suni kırmızı benek değil oralarda bulamadınmı?yazın ben bayağı tuttum

14. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    .......................bu avladigin balik dan her seferinde 10 adet kadar avlayabilirsin.................yasak donem yok (ormanici sular haric)..............................3 adet olan dogal alabalik turleri icin.....bunlar icinde seni kapsayan yasak donem 1 nisan - 1 temmuz arasi..................ormanici suda avlamis olsan bile bu baliklari senin av da yasak yok...

av icin tebrikler..

15. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Abicim ramazan bayramında kırmızı beneklisinide yakaladım hatta profil resmimde var ama hızlı akan yerlerden yakaladım onu bu seferki avımda daha cok gölet tarzı daha durgun yerlerde avlandım bu balıklar cıktı. akarsuda avlanmak cok ama zok zor helede mepsi taşlara takmadan yüzdürmek büyük ustalık işi birde dallar otlar çalı çırpı derken çile. o yüzden bu balıklara razı olduk.

16. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    teşekkürler

çok teşekkür ederim anladığım kadarıyla kırmızı benekli olanlardan 3 adet yakalayabiliyoruz diğerleri 10 taneye kadar serbest orman içi heryer yasak tamamdır. zaten kırmızı benekliyi yakalamak errrrrrkek işi bir günde 3 tane yakalamak için cokkk şanslı olmak lazım

17. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Alabalıkla ilgili kuralları:

(4) .......... Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

(5) Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir. (DEĞİŞİKLİK, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG)

Orman içi Sularda:

(3) Gökkuşağı alabalığı avcılığında doğal alabalıklara uygulanan zaman yasağı geçerlidir.

Limitler:

Yasak Dönemler:

Gökalalar için sadece sayı limiti mevcut.
    Orman içi sular haricinde yasak yok.

Ancak,

Akarsularda Sadece yapay yem ile avlanabilir(mepps,yapay sinek, rapala vs). Doğal ya da mamul doğal yem kullanılamaz. (yani ekmek, solucan,kurt,hamur vs)

Doğal Alabalık 1 Ekim itibariyle yasak.Sezon 1 Nisanda açılıyor.

Dün akşam fotoları görememiştim.Videoda da ise gökkuşağı olduğunu anlayamamışım.

Ekmek kullanımı dışında herhangi bir ihlal yok.
    Hatam için kusuruma bakma Mehmet kardeşim.
    Rastgelsin.

18. karetta

karetta okan

aynen nuri avşnşn dedşği gibi fotoları göremedim profil resmindeki dağ alasını görüncede aynı tür sandım orman içi sularda gökkuşağı yasak deniyor ama orman içi sularda dağ alası bulunan sularda yaşıyorsa benim fikrim gökkuşağının tutulabildiği kadar tutulması lazım çünki kırmızı beneğin düşmanı ve kırmızı benekleri yok ediyor gökkuşağı nesli tükenmez ama kırmızı benekler tükenmek üzere..

19. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    Teşekkür ederim

Ben meps harici kullanmadım ama babam ilkdefa balık yakalıyo mepsi yüzdürmeyi becerememiş kızmış ekmek takmış. yoksa ekmek işi hikaye bence ama olsun nerde ne yakalanacağını nezaman yasak olduğunu limitlerin ne olduğunu öğrenmiş oldum teşekkürler.

20. tenten_52

tenten_52 ahmet yıldız

Favori Kamış:
    eagle carbo tech
    En İyi Avı:
    Levrek 2kg
    yaazdıklarınıza katılıyorum çünkü ben o tuttuğum balık kadar yeme hırçın saldıran bi balık daha görmedim mepse çarptığında suyun içerisindeki meps 20 cm civarı yana sıçrıyordu. ve mepsi taşın altından cıkıp kaptığı an inanın korktum karanlıktan cıkan bi canavar gibi öylebir saldırdıki. yanlız benekli alayı aynı yerin 50 m yukarısından akar yerden tutmuştum iki balığın arasındaki fark bence biri gölette beneklisi akarda yaşıyo.