Örgü Misina Alarak Hatamı Yaptım?

Konu, 'Misinalar' kısmında anathema tarafından paylaşıldı.

1. zeppelin

zeppelin Bülent

Tavsiyeler için teşekkürler. Geldiğinde anlattığınız gibi sarmaya çalışacağım.

2. zeppelin

zeppelin Bülent

Bir de sarmak istediğim makine SHIMANO HYPERLOOP 2500 RB. Onda sorunsuz sarabilirmiyim acaba.

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    örgü misinayı atçek de kullanacaksanız daha dikkatli özentili sarım yapmalısınız, aksi takdirde dolaşmalar baş gösterir,

ben öyle sıkıntıya gelemem,icabında sahteye göbek attırıyorum suyun içinde,örgü misina bu hareketleri kaldıramaz,yumak olur düğüm olur,
    wtd aksiyonu çalışırken bile bazen gevşek davranıp sarım yaptığım oluyor,misina kafada yumak oluyor,atarkende iyice bir birine giriyor vs vs

bu örgü misinalara makina beğendiremedik gittiidk

okuma salina 40,shimano exage,mitchell,relix marka makinaların hepsinde sıkıntı yarattı,

still atçek:
    işin içine aksiyon katarsan ki icabında gerekiyor,makina boş bulunduğun zamanlarda kafaya düzgün sarım yapamıyor bu örgü misinayı,

ama mono misinada böyle sıkıntı yaşamıyorum,8 aydırda kafam rahat:thumb:

haa birde mono misinaya göre kamışın porselenlerini daha çabuk eskitiyor örgü misina!!!

4. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Bugün yeni makinamı ve üzerine sardığım örgü misinayı deneme fırsatım oldu. ilk başlarda acaba koparmı diye bi korku oluştu fakat problem yaşamadım. Ha balıkmı ? henüz bir vuruş bile alamadım.:D Bir yandan acemilik bir yandan avlak arayışı derken sabırla devam ediyorum. Birlikte gittiğim arkadaşlarım mırmır çipura alırken ben atçek-boş devam ediyorum. Genelde azmak civarlarını deniyorum. Şeytanın bacağını kırmaya az kaldı, hissediyorum. tekrar teşekkürler yardımlarınız için. reeling

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bir şey olmaz, yeterki makinen uygun olsun.

Mitchell dediğin, FRE600 gibi elektronik alarmlı makineyse, onda da bir şey olmaz.

Ve ip misinayal çok daha iyi aksiyon yaptırırsın, çünkü uzamaz.

Örgü misina herşeyden önce şunu ister:

Yukardaki ABS yazan gibi olacak makara. Yoksa dediğiniz gibi olur, deli eder adamı...

Exage'lerin yeni modelleri de böyledir. Shimano'da bu AR-C spool olarak geçer.

Bizde hep dyneema kullanıyoruz, bir sürü makine var, hiç birinde (fly makinasını saymazsak) normal misina yok, tamamı dyneema.

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Serdar abi, küçük bir ekleme, ar-c spool özelliği örgü misinalar düşünülerek geliştirilmiştir...

Ama bu sistemde örgü misinalardan en iyi performansı almak için, aero wrap özellikli bir model gerekir...

Bu yüzden örgülerde en iyi randıman için ar-c spool özelliğinin yanında aero wrap özelliğinin de makinede bulunmasına dikkat ederseniz, örgü misinaları kullanabileceğiniz en iyi kombinasyona sahip olursunuz...

Bu özellikler dahil olarak örgü misinaları kullanmak için bir shallow spool makine edinirseniz (sığ kafa), örgü misina problemlerinin tümünü rafa kaldırırsınız... :thumb:

Uzun lafın kısası, ar-c spool + aero wrap + shallow spool makine = mükemmel ve sorunsuz örgü misina ekipmanı...