Örgü misina ile at-çek yapılabilir mi?

Konu, 'Misinalar' kısmında araştırıcı tarafından paylaşıldı.

1. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ben bir senedir 0.20 sini kullanıyorum çok memnunum hem atış mesafem uzadı hem yorucu değil hemde sağlam bir ip hiç durma makinana sar;)

2. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    Hızlı cevabınız için teşekkür ederim Aytekin Bey:)

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    rica ederim yalnız üstte taylan kardeşimizinde anlattığı gibi şayet çok hafif sahte kullanacaksanız boşluk vererek salladığınızda küçük düğümler olşabilir bu düğümleri hiç sıkıştırmadan bir iğnenin ucuyla kibarca açabilirsiniz alıştıktan sonra zaten hiçbir sorun yaşamazsınız :)

4. GÜVENLİKCİ

GÜVENLİKCİ birol

Favori Kamış:
    alba 2026 premier kamış
    Favori Makine:
    Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    gölette karabalık 8kg civarı
    Tecrübeli arkadaşların affına sığınarak yakın zamanda bana söylenen bir noktayı belirtmek isterim. Yapay yem gibi hafif malzemelerde ip misina kullanıldığında sarım gevşek olduğu için atış sırasında dolanma sorununun sık yaşandığı bu sebeble bu malzemenin daha çok tekneden veya ağır kurşunla uzak atışlar için uygun olduğudur.

5. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Sevgili Birol söyleyen kişinin yaşadığı şeyleri bilemiyorum tabi ama ben ilk aldığım zamanlar hariç hiç dolamadım dersem yalan söylemiş olmam. Bence sadece alışma meselesi. Sonuçta çektiğin maket hafifde olsa suyunda çekerken direnç göstermesi ile makinaya gevşek sarılmıyor ip.

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    taylanında dediği gibi meps aşırı direnç göteren bir kaşık türüdür silikon balığın içinde zaten kurşun vardır rapala çeşitleride zaten çekerken damaklı olduğu için direnç gösterir bencede ipin makinaya gevşek sarılması neredeyse imkansız tabiki kamışı kullanan kişi ipe boşluk vererek sarmıyor ise:p :) :)

7. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    İp misina ile ağır sahteleri kullanabileceğimizi söylediğinize göre ip misina ile kullanmak üzere aldığım 3 sahtenin sadece 2 tanesini kullanabileceğimi düşünüyorum üstten alta 2.3 gr, 20.4 gr, 25 gr...

en alttaki popper modeli ip misinanın gözükmesi nedeniyle levrekte iş yapmazsa da yapmasın ne yapalım belki lambuka :p veya şaşkın lüfer tutarım (bodrumda lüfer de var artık)

8. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Delux dyneema 0,10 luk gri olanı 3 metrelik 3-15 gr atarlı balzer kamış ve bu kamış için dandik :D ama hafif ve ucuz olduğu için aldığım erma panter 30 luk makine ve

bir üstteki mesajımda yer alan 3 suni yemin herbiri ile de denedim

yozuri 9 cm 7.5 gr suspending suni yem ile çırparak savurduğunuzda 20 metre son derece rahat fırlatılabiliyor arkadan rüzgar alırsanız daha da ileri gidiyor

Yozuri popper ile 35-40 metre çok rahat savuruluyor

Ama strike pro nun mafsallısı ile çırparak atarsanız balık U şeklinde misinaya dolanıyor....Çırpmadan yan sallarsanız o da bir 30 metre kadar gidiyor)

Genel olarak ip misina ile suni balık atmak sorunsuz diyebilirim(ama düşük atarlı kamış esas) (aldığım çok profesyonel bir ürün olmasa da iyiydi ...daha marka olanları daha da iyidir diye düşünüyorum)

9. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Oscar Kevlon İnvisible kulln derim.Hem grünürlükleri düşük hem de sağlam.

10. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    sahteyi atışta kaybetmekte monofilament misinanın çok kabahati olduğunu düşünmüyorum. ben sürekli mono veya florokarbon misina ile at-çek yapıyorum, atışta sadece 2 kere rapala kaybettim, birisinde klipsli fırdöndüm hasarlıydı, açıldı (bu boğazda ağır kurşunla oldu) diğerinde de düğümü yanlış attığımdan dolayı rapalanın ikinci halkasının çentiği misinayı kesti. eğer rapalanın ekstra halkasını kullanmazsanız, veya kullanırken atacağınız çift kat palomar düğümünü keskin halka çentiğine getirmezseniz rapala kaybı pek yaşamazsınız.

düğümlerde mümkün olduğunca palomar (tercihen çift kat) veya çift sarım idam düğümü tekniğini kullanıp rapalanın oynar halkasını sökerseniz çok çok nadir rapala kaybedersiniz diye düşünüyorum.

kaya sürtünmelerinde ortaya çıkabilecek misina yıpranmasını da arada kontrol ederek bertaraf edebilirsiniz.

saygılar...