Orhan baba usulü balık kapama tarifi.

Konu, 'Balık Yemekleri' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Koral kardeşim soğan islemlerini hallettikten sonra balıkları tuzlayıp sıcak tavaya koy tavanın veya tencerenin papağını tam kapat, 8 dakika ağır ateşte pişirmeye bırak, kapağını 5 dakika sonra aç servis yap, bu çok özel bir balık yemeği, internetten google den Orhan baba usulü mercan kapama diye orada da görürsün, sevgiler hoşçakal.:) :) :)
    Mercan balığı daha ince olduğu için sadece 6 dakika, palamut 8 dakika. google den aldım.:):):)

Tunçer abim Orhan babamızın teknesinde taptığımız mercan kapamadan bahsedince bana da tarifi düştü:D:D

Bu Tarif Orhan Baba tarafından keşfedildiği için isim babası olarak onun adını koymayı uygun buldum ve her yerde bu ad ile tarifi yapıyorum tıpkı İskender kebap gibi Orhan Babamızın da ismini bu yemekle ölümsüzleştirmek istiyorum.Daha şimdiden Kaş taki bir restoran aynı isimle menüsüne yazdı:p:p

YAPILIŞI: Balığın pulları ayıklanır ve içi iyice temizlendikten sonra karnındaki kılçık arasındaki kanlar bir bıçak yardımıyla ayıklanır.Balığın üzerine paralel veya çapraz iki çizik atılır(Her iki yüzüne) Yağsız tavaya yarım fincan yağ döküldükten sonra balığımız arkalı önlü heriki tarafı da tavadaki yağa bulaştırıldıktan sonra üzerine bir limonun suyu sıkılır.Tuz karabiber ve maydonoz ilave edildikten sonra tavanın kapağı kapatılarak kısık ateşte 5-6 dakika pişirildikten sonra ateşin altı söndürülür tavanın kapağı açılmadan 3-5 dakika demlenmesi beklenir sonra servise sokulur:):)Afiyet olsun

Önce Mercan Balığı tutulur

Hava kararsada Mercan balığı tutulur

Tutulan balıklar ayıklandıktan sonra kapaklı teflon tava veya tencereye dizilir üstleri çizilir yağı limonu tuzu karabiberi ve maydonozu konur.

Kısık ateşte 5-6 dakika pişirilir ve ateş söndürüldükten sonra 3-5 dakika kapak açılmadan demlenmeğe bırakılır.

Şimdi tencerenin kapağını açtım hadi buyrun yemeğe .Afiyet olsun

2. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Mehmet abin sen gelde yanındada neler olacağını görürsün, ben de Ankara da çok kaldım, Yenimahalle'de Çalıkuşu balık restorantı vardır oraya giderdim, beni çok iyi tanırlar, özledim Ankara'yı, selamlar sevgiler hoşçakalın.:) :) :)

3. ks41

ks41 Levent

Favori Makine:
    Okuma Travertine 55
    En İyi Avı:
    Turna,Eşkina,İstavrit
    yakalarsam böyle bir balık ben de deneyebilirim,çok güzel görünüyor ellerine sağlık orhan abi.. :)

4. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

orhan abicim çok güzel bir tarif oldu en kısa zamanda deniyecem :)
    eline sağlık :)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Afiyet olsun Levent kardeşim, kulaklarımızı çınlatırsınız, sevgiler hoşçakalın.:) :) :)

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Şimdi palamutlar çok güzel Sakaryada taze palamut vardır, eğer bulamazsan atla gel Sivrice'mize hep beraber masamızı kurarız balığımızı yaparız.............
    Ankara'ya bütün balıkçı arkadaşlara selamlar sevgiler hoşçakalın.:) :) :)

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Dün akşam işten çıkmak üzereydim. Aklıma geldi, uzun süredir girmediğim şu "yemekler" sayfasına bir bakayım dedim. İki aydan fazla olmuş demek, bu tarifi görmemişim. :)

Okuduktan sonra evi aradım. Yemeğe fasulye pilav varmış. Dedim dolaba kaldır, balık alıp geliyorum. :D

İki koldan girişince 10 dakika gibi bir sürede pişirmeye hazırdık. Sonra hemen harcı kavurduk, 8 dakika kapama, 4-5 dakika dinlenme ve işte hazır. :hungry:

Ufak bir iki farkla yaptık. Soğanları kavururken olmazsa olmazımız 3 diş sarımsağı da kıyıp ilave ettik. Az bir kimyon da ekledik. Bir de limon halkası yerine domates kullandık.

Sonuç enfes! :thumb:

Şöyle bir tavadan tadına baktıktan sonra bir girişirsin. :eek: Yemek bitti tabaklar tertemiz, tavadan götürmüşüz, tabakları dolaba geri kaldırdık. :laughing:

Bundan sonra sık sık yapacağımız bir yemek oldu. Üstelik öyle kolay ve hızlı ki!
    Sağolasın Orhan Baba!! :)

8. Muammer

Muammer Muammer

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 17 kg
    Orhan abi nefisbir tarif ellerine sağlık harika gözüküyor, peki abi bunu sarıkanatla yapabilirmiyim olurmu nedersin abi. Şimdiden teşekkür eder ellerinden öperim abi,hayırlı günlerin olsun.

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Orhan amca, nerelerdesin? Epeydir av raporu yayınlamadın.:(
    Sağlığın yerindedir umarım.

Bende tarifi şimdi gördüm. Levrek yakalarsam deneyeceğim. Fletoyu tuzladıktan sonra ne kadar süre dinlendiriyoruz?

Birde ne kadar soğan kavuruyoruz? (1 küçük baş mı, Yarım normal ebat soğan mı?)

Özlettin kendini, sevgilerimle...

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Afiyetler olsun sevgili Aykut kardeşim,:) selamlar sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Muammer hemde fevkalade olur yalnız balığı fazla pişirme afiyet olsun sevgiler hoşçakal.:) :) :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Volkan kardeşim sağlığım yerinde arada sırada balığa çıkıyorum yiyecek kadar balığımı yakalıyorum, işte bundan sonra sizlerle bu şekilde görüşeceğim, bu internet ortamının beni çok yorduğunu söyleyebilirim biraz istirahat etmek istiyorum, huzur, huzur , huzur diyorum,
    Flotoyu tuzladıktan sonra 20 dakika kadar beklet tuzunu iyice alsın, bol soğan ve isteğe göre sarımsakta koyabilirsin, bazıları balık yemeklerinde sarımsak koymazlar ama ben de koyarım, afiyet olsun yerken beni hatırlamanı isterim sevgiler hoşça kal.:) :) :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Orhan amca. Sağlığının yerinde olduğunu bilmek beni sevindirdi. :)
    Yeni av stilleri, yeni av yemekleri denemeye bayılırım. Fleto çıkarılabilecek büyüklükte bir levrek tutabilirsem mutlaka deneyeceğim.

Yalnız yerken değil, yaparken de seni hatırlarım. Sevgilerimle...

Aradığın huzuru bulman dileklerimle, saygılar...:)

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Volkan kardeşim, ben de sana her şeyin gönlünce olmasını dilerim sevgiler hoşça kal.:) :) :)