Orhan Kaptanımın caddelerinden balık çaldım,affola

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Melanur aslında gece avcısı b ir balıktır.

Has mevsimi mayıs ve hairanın ilk yarıısıdır.Mammafih bu süre genişleyebilirde.

Avcı b ir balık olduğundan uygun yerlerde liman mendirek başlarında atçekle küçük sahte,uygun kaşık ve özelliklede uygun shoe jiglerle pek keyfli avı yapılır.

Yoğun olduğuyerlerde ve uygun şartlarda çapafriye bile birkaçı birden atlayabilir.

Ancak en garantili ve verimli yöntemi ay aydınlığındapek derin olmayan kayalık topukluk yerlerde güzelce fleto kesilmiş sardalyeyle yapılanavııdır.Dayanamaz üstüste saldırır ve yakalanır.

Işık alabilen yerlerde gece dahi sahtelere bu arada su üstü sahtelerine bile dalar.

Ekmeğe dahi gelebilir.

4,5cm lik silikon rogloular akşüstü ve sabah erken saatlerdeyapılacak sırtı ile pek güzelleri yakalanacaktır.

Sevgiler

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Vedat bey ben yalnız avlanırken kimseyi rahatsız etmemek için hiç bir teknenin yanına yanaşmam hele teknede bir aile varsa zaten yanından bile geçmem, benim de teknemde misafirlerim varsa yanıma da başka teknelerin gelmesini istemem, tabi bu av mercan avı ve sırtı avı için geçerli , çapari avlarında hep beraber olabiliriz, zaten bunlar çok önemli değil, önemli olan sizin güzel dostlarınızla berabe güzel bir gün geçirmeniz, gelen kişileri biraz balık avlatarak, tabi denizde o an balık varsa....mutlu etmek, siz bizlere bakmayın kafanıza da böyle şeyleri hiç takmayın, huzur ve mutluluk içersinde balıklarınızı avlayın, fotoğraflarınızı çektirin ve hayatınızı yaşayın.

Bir de her zaman söylemek istediğim bir şey var , sizler kendinizi büyük bir kitleye balık avları ile başarılı olduğunuzu kanıtlamış bir kişisiniz, her mercan avınızdan sonra yazdığınız raporlarda devamlı kovalar dolusu balıklardan bahsediyorsunuz, bunu söylemenize zaten gerek yok, siz büyük bir duayensiniz sizin bundan sonra çok balık tutarak kendinizi kanıtlamanıza gerek yok, son avınızda da ne kadar güzel iki balık da olsa bir fotoğrafınız var, kovaları bırakın zaten altındaki balıklarda gözükmüyor en güzeli sirkülere uygun balıkları avlamamız ve onları örnek olarak bütün on binlerce amatör balıkçılara göstermek bizlerin bundan sonra davranışlarımız böyle olmalı.
    Son günlerde hava durumlarından çok etkilendim, fazla bir balık avı da yapamadık, inşallah havalar iyi olur da denize çıkıp bir kaç balık tutarak dostlarımızla beraber mutlu oluruz ve akşam masamızda da balığımız olur.

Vedat bey gene de yalnış bir kelime yazdıysam affola.:)

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Fatih kardeşim, senin de dediğin gibi melanur toplu halde bulunan balıkların başıda gelir, bazı aylar çok bereketli avlar verir burada 15 sene evvel tanıdığım Ayvalıklı balıkçıların olta ile çok melanur avladıklarına şahit oluyordum, geçen hafta gene geldiler ve tekneleri balık dolu döndüler bu avda pipete geçirilmiş 0.20 misina ucuna 8 numara sinek iğnesi, teknenin arkasında çekerek tekneyi çalıştırmadan yaptıkları sırtı avıdır, bu avda çok küçük enine yuvarlak olarak kesilmiş karides parçaları iğneye takılmak suretiyle alınır her defasında da balık gelir, arada sırada da teknenin arkasından kuru ekmek kırıntıları serpmenin de maz moz olarak faydası da çoktur, bu bilgi alıntıdır yeri gelince ben de anlatayım dedim.:) Daha fazla detay için bana özelden de yazabilirsiniz sevgiler.:)

4. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sarozda(ibrice tarafı) görmüştüm,ihtiyar bir balıkçı çapariyle uskumru ile melanur karışık alıyordu yakınımızda,takımları,işçiliği(avlanırken ki tekne manevraları,oltayı kullanışı) on numara idi,yanaşıp tebrik etmiştim:) Bizde skor sıfırdı tabi:)

5. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Genelde,hedef balığım olmadı melanur,ama zaman zaman kalabalık ve iri sürüler görünce,acaba alırmıyım diye uğraşmışlığım var:) at çek yada su üstü sırtısı için genellikle daha büyük ve albenili balıklar peşinde olurum.Yemlide melanura niyet av düşünebilirim ama,gece sürü halde bulunduğu noktaları bulmak mesele.Bahsettiğim (kabatepedeki av) av da hava lodos tu,çok iri dalga yapıyordu.Hayvan,mendireğin tam ucunda dalganın vuramadığı noktada kümeleniyordu,ne içerde ne dışarda:) 20 m sağına soluna düşürdünmü oltayı tık etmiyordu:) Bir dahaki gidişlerimizde,aynı hava şartları olmayınca,pulunu bile görmedik melanurun.

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Birdaha Kabatepeye gidersen melanur mevsiminde,işte tam orada feribotun yanaştığı esnada karıştırdığı suyun hemen arkasına atçek yaparsan bir dolusunu alırsın.hem arada sargozda yapışır.

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ama,

Benimle beraber avlanan kardeşlerin çoğu senide tanıyor ve bir selam vermek istiyor,çok görmeyiniz.

8. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Zaten sen orada olacaksın,beraber deneriz sevgili ağabeyim:)

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Elbette,bu ara yayına davet edildimgidemmi acaba.

10. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Aynen,çok önemli bir hususa parmak basıyorsun Vedat ağabey.İllede birinizimi görecek(yada sevecek:) ) Sivriceye gelen bizler:)
    Ne kadar soğuk olursanız olun birbirinize,misafirlerin yanında daha sıcak görünmelisiniz:) İki muhabbet,bir rastgele çok zor olmasa gerek,ben denizde hiç tanışmadığım insanlara yanaşıp iki satır muhabbet ederim,banada yanaşırlar her zaman.Oraya geleceğim,varsayalım Orhan ağabeyleyiz,Vedat ağabey geçiyor,iki muhabbet bi selam edemeyecekmiyiz.
    Hadi bi ara küsülmüştü,anlayışla karşılanabilirdi,ama sulh:) zamanı olması gerekenlere riayet etmek lazım:)
    Sivriceye gelmişim, Vedat agabeyin tekneye yanaşıp ne haber,durum ne diyorum,Vay benim balığı ürküttün,muhabbete limon sıktın tarzı bir hava görecem,rahmetli babamın bir sözü vardır ''ne meraba ne cigara'' diye aynen öyle olur.

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Bi yokla derim:) rastgelsin:)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Senin güzel bir lafın vardır, buraya kadar gelipte beni aramazsanız çok üzülürüm diyordun....... çok genç arkadaşımıza da gerçekten çok kırılmıştın haklı olarak.......buraya kadar gelipte sana uğramadıkları için, ben de bu beni tanıyan arkadaşlarımıza ve kardeşlerimize sesleniyorum, buraya gelirseniz bana da bir merhaba deyin ve bir de çayımı için, ben zamanında da bunu senin için yapmıştım kardeşlerimizi senin yanına kadar getirmiştim, sen de yaparsan çok iyi olur Vedat bey.

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    elbette,keyfle yaparım bunu.

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tamam Vedat bey bak çok güzel anlaşıyoruz, ama bu işler seni çok seven ve seni her zaman koruyan belirli kişileri üzebilir hatta şimdi sana kızıyorlardır diyorlardırki - Yahu sen bu adamı kötüledin bu adam hakkında söylemediğin laf kalmadı şimdide bu adamla barıştın ve bu adamı göklere çıkartıyorsun, onun için şimdiden kızıpta gerçek olmayan lafları bir birimize etmememiz gerekli olduğuna inanalım, aynı zamanda da bu güzel topluma örnek de olalım, her ne olursa olsun gidişat çok güzel bu ahengi kızıpta bozmamak lazım, sevgiler.:)

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kimsenin ne dediğine pek kulak asacağım yoktur.Kaldıki senin hakkında çok kötü bir lafta etmedim.Sadece kendime ait doğrularla,seninkiler birbirlerine ters düşmüşlerdir.

Benim doğrularımın prensiplerimin temeli çok sağlamdır yarım asırdan fazla bir zaman öncesinde atılmıştır.Milimde taviz vermedim.

Bugün açık ve derin sularda senin tekne bana doğru geldiğinde ümitlendim ve sevindim.Ama sen selamlaşacak mesafeye girmeden şöyle dolandın vede gittin gözden kayboldun.

Oysa sonradan Tuncayda arkadaşları belkide müşterileriyle taa uzaklardan beni arayıp geldi,selamlaştık rasgeleleştik,sonra onlar demir attı ben atmadımgit,gel akıntıda avlandım pekde güzel balıklar aldım.

Bu kere kovaya tepeleme doldurmadım senin isteğine uygun olarak geniş bir starafor kaba yerleştirip resimledim az sonra paylaşacağım.

Gelen arkadaşların biri hariç tanımadığım kişilerdi.Ayrılırken bana hakkını helal et dediler,sarıldık öpüştük tüm balıklarıda onlara verdim.

Balıkları kahveye getirseydim başıma üşüşürlerdi.Ama dersimi aldım Fırıncı bir evvelki avda balıkları gördü ve pek beğendiydi.Oysa Edremite döner dönmez hakkımda galiz aklımın hafsalamın almayacağı kadar kötü laflar yazdı.

Bu kadar kıskançlık olmaz bu kadar iki yüzlülük olmaz,ben bunlardan hakikaten bıktım.

İşime bakıyorum.Shero gelene kadarda beş para talep etmiyorum teklif etselerde almıyorum.

Ama bu millet öye bir milletki,sanki para istesem daha makbul olacak.

Bu bakımdan senin yapıştırdığın cümlede, masraflar için makul bir ücret lafını benimsiyorum.

Elbette tenkit ettiğim herkes değil, sadece bazıları

Hürmetler kaptanım,inanki yanındayım,ihtiyac duysanda,duymasanda,istesende,istmezsende.